|
26-04-2017 |
 | Claudiaene16@gmail.com
|
| Buna ziua am si eu o intrebare dacă mă poate ajuta cineva.Fratele meu a facut un imprumut se nevoi personale pe care nu l-a mai platit.Pentru imprumut a garantat cu bunuri mobile dar pentru ca până la urma banca nu a avut cum sa-si recupereze banii s-a ajuns la apartamentul care era pe numele lui dar pe contract este trecută si mama mea care are uzufruct viager.Pentru ca ieri au venit la ușă din partea executorului să facă poze pentru a fi pus in vânzare aș dori să stiu daca mama are vreun drept ca beneficiar al uzufructului.Am consultat un avocat care mi-a zis ca apartamentul este liber de sarcini după vânzare si mama va fi scoasă afară.Am inteles ca nu au voie să o evacueze si cine cumpără apartamentul il cumpără cu tot cu uzufruct. Vă multumesc. | |
|
|
|
26-04-2017 |
| Buna ziua, Asa este. Cine cumpara apartamentul il va cumpara cu tot cu uzufruct. Nu o va putea evacua pe mama din apartament. Cel care va cumpara apartamentul va cumpara nuda proprietate. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
27-04-2017 |
| În publicația de vânzare va fi menționată existența uzufructului viager. Așadar, cine cumpără va prelua și va fi nevoit să respecte dreptul mamei dvs. Dacă prețul vânzării nu este extrem de avantajos mă îndoiesc că cineva va cumpăra imobilul. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-04-2017 |
| Oricine va cumpara va fi obligat sa respecte dreptul de uzugruct pe durata vietii beneficiarului. Daca se va gasi un cumpărător, pretul va scădea foarte mult ca urmare a existenței acestui uzufruct. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
04-05-2017 |
 | Daniela Vizitator |
| Buna ziua, Am o nelamurire....parinti mei au pus proprietatea(casa) pe mine cu drept de folosinta si intretinere...as dori sa stiu daca este coproprietate? Va multumesc! | |
|
|
|
04-05-2017 |
| Daniela a scris pe 04-05-2017: Buna ziua, Am o nelamurire....parinti mei au pus proprietatea(casa) pe mine cu drept de folosinta si intretinere...as dori sa stiu daca este coproprietate? Va multumesc! Doriți să spuneți că ați încheiat cu părinții un contract de întreținere? Dacă da, prin acel contract vi s-a transmis întreaga proprietate, astfel că nu aveți calitatea de coproprietar ci de proprietar. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-05-2017 |
 | Daniela Vizitator |
| Da...cat timp traiesc parinti mei nu pot vinde proprietatea si mi-am luat angajamentul ca ii intretin.Va intrebam deoarece am facut un proiect si trebuia sa am o declaratie notariala de coproprietate.am considerat ca nu e nevoie si l-au respins.deci nu e coproproetate Va multumesc din suflet | |
|
|
|
08-05-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Imobilul figureaza cu sarcini in cartea funciara, este proprietate afectata de sarcini. Probabil vor declaratie din parte parintilor ca sunt de acord cu constructia. | |
|
|
|
14-12-2018 |
 | Popescu Emil Vizitator |
| In urma unei hotarari definitive sunt obligat la plata unui prejudiciu solidar eu si inca patru persoane. In urma primirii notificarii a inceput sa mi se opreasca 1/3 din salariul pe care il primesc. La doua zile dupa aceasta notificare am primit un plic de la ANAF prin care sunt anuntat ca mi s-a pus sechestrul asigurator pe dreptul de uzufruct viager iar daca nu platesc tot prejudiciul voi fi dat afara din casa iar acest drept viager va fi scos la licitatie. Mentionez ca locuiesc in apartamentul sorei mele cu drept de uzufruct viager. As vrea sa stiu daca pot contesta acest sechestru asigurator si daca sunt sanse sa fie admis. Va multumesc ! | |
|
|
|
17-12-2018 |
| Popescu Emil a scris pe 14-12-2018: In urma unei hotarari definitive sunt obligat la plata unui prejudiciu solidar eu si inca patru persoane. In urma primirii notificarii a inceput sa mi se opreasca 1/3 din salariul pe care il primesc. La doua zile dupa aceasta notificare am primit un plic de la ANAF prin care sunt anuntat ca mi s-a pus sechestrul asigurator pe dreptul de uzufruct viager iar daca nu platesc tot prejudiciul voi fi dat afara din casa iar acest drept viager va fi scos la licitatie. Mentionez ca locuiesc in apartamentul sorei mele cu drept de uzufruct viager. As vrea sa stiu daca pot contesta acest sechestru asigurator si daca sunt sanse sa fie admis. Va multumesc ! Buna ziua, teoretic puteti si aveti dreptul sa contestati sechestrul pus. Sansele de a fi admis se analizeaza in functie de foarte multe criterii/acte care dvs., probabil, vi se par detalii nesemnificative, dar ele de fapt conteaza in mod esential. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
24-01-2021 |
 | Dragu ioana Vizitator |
| Buna ziua!As dori o informatie.Daca eu am uzufruct pe un imobil,si fiica mea are titlu de propietar ,eu avand un debit , executarea silita, poate atinge imobilul? | |
|
|
|
24-01-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Conform Art. 813 C.pr.civ, (2) Pot forma obiectul urmăririi silite imobiliare şi dreptul de uzufruct asupra unui imobil, precum şi dreptul de superficie. Cu alte cuvinte, nu va face obiectul executarii nuda proprietate asupra imobilului detinut de fiica dvs, ci uzufructul detinut de dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-08-2022 |
 | Georgiana Vizitator |
| contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager - beneficiarul uzufructului viager face credite și urmează să fie executat silit. nudul proprietar va avea probleme? poate rămâne fără proprietatea? | |
|
|
|
25-08-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nu, uzufructul confera doar folosinta imobilului, nu drept de proprietate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-02-2023 |
 | Onel daniela Vizitator |
| Bună ziua am o itrebare ,eu am luat un debit acum 16 ani nu am avut posibilitate sa plstesc ,apartamentul e pe numele baiatului ,iar eu dețin 1/2 cu uz fruct viajer din apartament ,ma poate executa silit ,mulțumesc pentru raspuns | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |