Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Vecinul nu imi da voie sa fac gardul care este in fata casei mele si in spatele casei lui

02-05-2017
Vizitator
Buna ziua , sunt dintr-o comuna din judetul prahova si am un vecin care nu imi da voie sa fac gardul care este in fata casei mele si in spatele casei lui , intrebarea mea este - Cine are dreptul legal sa faca acest gard tinand cont ca este in fata casei mele ? Tot acest vecin are casa cu etaj la care are patru geamuri cu dimensiunea de 180/180 cm cu deschidere si geam normal cu vedere catre mine , mai nou are si o usa care se deschide in spatele case adica la mai putin de 150cm de razor (gard) . Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac legal tinand cont ca primaria a zis ca sa discut cu vecinu si sa cadem la o intelegere ca ei nu au ce face . Vecinul nu accepta nici o propunere si ameninta ca daca ne apropriem de gard face scandal .Va multumesc , astept raspuns.
Răspunde
 21-05-2017

Romania
0733774119
avocat.catalinamatei@gmail.com
Facebook
Daca gardul pe care doriți sa il construiți se afla pe terenul ce reprezintă proprietatea dumneavoastra, nu aveti nici-un fel de problema.
1. Pentru gard cu Fundație din beton aveti nevoie de autorizație de constructie eliberată de Primarie.

Nu am inteles foarte bine Amenințările vecinului "va face scandal"

--
Cu stimă,

Avocat CĂTĂLINA MATEI

Tel. Mobil: +4 0733 774 119
Tel/Fax: +4 031 313 38 36
E-mail: avocat.catalinamatei@gmail.com
Adresă: Splaiul Independenței, nr. 2J, sector 4, cod 040011, București
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Mihaela a scris pe 02-05-2017:
Buna ziua , sunt dintr-o comuna din judetul prahova si am un vecin care nu imi da voie sa fac gardul care este in fata casei mele si in spatele casei lui , intrebarea mea este - Cine are dreptul legal sa faca acest gard tinand cont ca este in fata casei mele ? Tot acest vecin are casa cu etaj la care are patru geamuri cu dimensiunea de 180/180 cm cu deschidere si geam normal cu vedere catre mine , mai nou are si o usa care se deschide in spatele case adica la mai putin de 150cm de razor (gard) . Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac legal tinand cont ca primaria a zis ca sa discut cu vecinu si sa cadem la o intelegere ca ei nu au ce face . Vecinul nu accepta nici o propunere si ameninta ca daca ne apropriem de gard face scandal .Va multumesc , astept raspuns.

Cum adica nu va da voie sa faceti gardul? Spuneti ca este in fata casei dvs.
Dvs vreti sa refaceti un gard existent? Sau sa construiti unul care nu exista?
Daca gardul exista, acesta este considerat granita dintre proprietati si se poate reface de catre unul din proprietari, cu contributia materiala a amandurora sau de catre ambii proprietari cu contributie comuna.
Daca nu exista intelegere, va puteti adresa instantei de judecata.

Daca gardul nu exista si doriti sa-l ridicati, o puteti face pe cheltuiala dvs si fara aprobarea vecinului, atata timp cat nu-i incalcati proprietatea. Daca nu aveti cum din cauza discutiilor cu vecinul, de asemenea puteti sa va adresati instantei cu o actiune de granituire.

In ambele cazuri, vecinul oricat de recalcitrant ar fi, nu are cum - legal - sa va impiedice sa construiti sau sa reconstruiti gardul.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.