Forum avocaţi > Civil

Custodie minor

03-05-2017
Vizitator
Fica mea, are un copil in varsta de 7 ani, care a fost nascut in Italia, avand si Certificat de Nastere Roman, amandoi locuind in Italia.De la varsta de 9 luni a copilului, tatal copilului, i-a parasit, revenind in Romania, calugarindu-se. In toata aceasta perioada, pe tatal copilului, nu l-a interesat de copil, neaducand nici un fel de contributie, la cresterea si educarea acestuia.Copilul, poarta numele tatalui, dar fiica mea, nu a fost casatorita cu el. Acesta este de acord cu acordarea custodiei totale ficei mele. Va rog sa-mi spuneti cum se poate face acest lucru, in Romania, avand in vedere ca, fiica mea, lucreaza si traieste in Italia impreuna cu fiul ei, care este clasa a I-a, in Italia.
Răspunde
 03-05-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Actiunea este de competenta instanței unde se afla resedinta minorului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Parintii pot intocmi o declaratie notariala in care sa-si exprime acordul cu privire la exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului si modalitatea de acordare a pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspuns...
Răspunde
 08-05-2017
Vizitator
Am intrebat la un Notariat si am inteles ca, nu se poate acorda custodia, decat prin instanta!....Ce ma sfatuiti ?...Multumesc anticipat...
Răspunde
 08-05-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Decebal57 a scris pe 08-05-2017:
Am intrebat la un Notariat si am inteles ca, nu se poate acorda custodia, decat prin instanta!....Ce ma sfatuiti ?...Multumesc anticipat...

Buna ziua,
Asa este.
Instanta de tutela are competenta pentru a stabili care dintr parinti poate exercita autoritatea tutelara asupra minorei si modalitatea in care o va face.
Trebuie o actiune in instanta avand acest obiect.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Decebal57 a scris pe 08-05-2017:

Se poate incheia un acord de mediere in ceea ce priveste autoritatea parinteasca, urmand ca instanta sa consfiinteasca acest acord, insa daca doriti stabilirea domiciliului minorului in alta tara, va trebui sa va adresati instantei staine.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2017
Vizitator
...are deja Carte de Identitate Italiana...este in cl.I...in Italia...acolo a fost nascut...ce ma sfatuiti sa fac?...Va multumesc anticipat...
P.S..Nu mai putem da de tatal copilului.
Răspunde
 09-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Se poate rezolva prin instanța de judecată dar trebuie să aflați adresa tatălui pentru ca acesta să primească comunicarea actelor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Decebal57 a scris pe 09-05-2017:
...are deja Carte de Identitate Italiana...este in cl.I...in Italia...acolo a fost nascut...ce ma sfatuiti sa fac?...Va multumesc anticipat...
P.S..Nu mai putem da de tatal copilului.

In cazul in care, prin demersurile intreprinse de catre instanta, nu se va putea indentifica domiciliul tatalui, se va desemna un curator special care sa-i apere interesele, pentru ca instanta sa rezolve actiunea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.