Forum avocaţi > Civil

Contestare dispozitie ridicare auto

27-11-2013
Vizitator
In ziua de 25.11.2013 am oprit cu 2/3 din masina pe trotuar pe Lujerului 8 minute. In aceasta perioada un agent de la politia locala mi-a ridicat masina deoarece nu asiguram un spatiu de minim 1 metru -conform dispozitiei de ridicare, desi trotuarul nu are mai mult de 1,6m .
La recuperarea masinii, dupa plata unei sume de 678 lei (taxa ridicare:transport:depozitare)- desi nu aveam o zi de stationare la operator, am constatat ca sub vehicul, pe partea stanga, intre roti deflectorul de plastic este deteriorat. Aceasta este o piesa ce ajuta la imbunatatirea aerodinamicitatii si reducerea consumului de carburant.
Am completat intr-un formular de predare a vehiculului deteriorarea acestei piese si am efectuat foto atat eu cat si reprezentantul operatorului care a ridicat vehiculul.

Cum pot contesta aceasta dispozitie de ridicare? Trebuie sa contest sau sa merg direct la judecata?
As vrea sa stiu, daca ii dam in judecata, ce sanse de castig avem?
Si daca incepem procesul si castigam, trebuie sa platim noi cheltuielile de judecata?

Multumesc anticipat.
Răspunde
 30-11-2013

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Constantin21 a scris pe 27-11-2013:
In ziua de 25.11.2013 am oprit cu 2/3 din masina pe trotuar pe Lujerului 8 minute. In aceasta perioada un agent de la politia locala mi-a ridicat masina deoarece nu asiguram un spatiu de minim 1 metru -conform dispozitiei de ridicare, desi trotuarul nu are mai mult de 1,6m .
La recuperarea masinii, dupa plata unei sume de 678 lei (taxa ridicare:transport:depozitare)- desi nu aveam o zi de stationare la operator, am constatat ca sub vehicul, pe partea stanga, intre roti deflectorul de plastic este deteriorat. Aceasta este o piesa ce ajuta la imbunatatirea aerodinamicitatii si reducerea consumului de carburant.
Am completat intr-un formular de predare a vehiculului deteriorarea acestei piese si am efectuat foto atat eu cat si reprezentantul operatorului care a ridicat vehiculul.

Cum pot contesta aceasta dispozitie de ridicare? Trebuie sa contest sau sa merg direct la judecata?
As vrea sa stiu, daca ii dam in judecata, ce sanse de castig avem?
Si daca incepem procesul si castigam, trebuie sa platim noi cheltuielile de judecata?

Multumesc anticipat.

Contestarea procesului verbal intocmit se face la judecatorie.
Contestatia trebuie motivata in fapt si in drept; trebuie verificat daca au fost respectate conditiile de forma si fond prevazute de lege pentru intocmirea procesului verbal de sanctionare.

Va trebui sa contactati un avocat care sa analizeze acel proces-verbal, din punct de vedere juridic.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.