Forum avocaţi > Civil

Pensie alimentara peste 18 ani

1  2  Final
 04-05-2017
Vizitator
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema. Sotul meu are din prima casatorie o fata care a implinit 18 ani si care este eleva. In urma cu 7 ani instanta a hotarat sa plateasca o pensie alimentara de 25% din salariu, pensie alimentara pe care a achitat-o la zi. Va rog sa imi spuneti care este metoda de calcul dupa 18 ani. Mentionez ca suntem casatoriti de 5 ani, am si eu un copil de 18 ani, avem venituri dar si datorii la comun. In acest caz, avand in vedere ca avem 2 copii de 18 ani, copii pentru care avem custodie comuna amandoi, calculul ramane acelasi de la momentul divortului dintre cei doi? In speranta unui raspuns va multumesc anticipat.
Răspunde
 05-05-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu.
Pentru Daca exista doi copii aflati in intretinere, atunci pensia de intretinere se va stabili la 1/3 din venituri pentru fiecare copil.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Fiind majora, fiica din prima casatorie poate formula o actiune in instanta pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea vastei de 26 de ani. Din moment ce fiul dvs a devenit major, este mai dificil ca sotul sa invoce faptul ca are doi copii in intretinere, astfel ca procentul datorat fiicei este de 25% din venitul net/lunar realizat, insa instanta ramane sa aprecieze asupra acestui aspect.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2018
Vizitator
Dacă împlinește vârstă de 18 ani și urmează o forma de învățământ liceu particular și cursurile nu sunt la zi (învățământ de la distanta, seral etc.) Mai poate beneficia de pensie alimentara, având în vedere că are posibilitatea să se angajeze ?
Răspunde
 26-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca urmeaza cursuri (liceu/facultate) chiar major fiind are dreptul la intretinere.

Chiar si daca ar realiza venituri si acestea sunt neindestulatoare, obligatia de intretinere subzista pt diferența.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2018

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cei doi copii majori sunt fiecare ai cate unui sot ?

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-06-2018
Vizitator
Fiul meu a implinit 18 ani si este in intretinerea mea. Tatal lui, cetatean roman lucreaza in Anglia si plateste 100 lire sterline pe luna. Acum, fiul nostru isi va continua studiile in Olanda ceea ce este mult mai costisitor. Neavand prea multe informatii despre locul de munca a fostului sot dar lucreaza legal ,cum ar putea fiul nostru sa obtina pensia alimentara cuvenita. De asemenea legea este valabila si ptr parintii care lucreaza in strainatate si daca da cum poate fi aplicata ?
Răspunde
 22-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ramona Caracas a scris pe 22-06-2018:
Fiul meu a implinit 18 ani si este in intretinerea mea. Tatal lui, cetatean roman lucreaza in Anglia si plateste 100 lire sterline pe luna. Acum, fiul nostru isi va continua studiile in Olanda ceea ce este mult mai costisitor. Neavand prea multe informatii despre locul de munca a fostului sot dar lucreaza legal ,cum ar putea fiul nostru sa obtina pensia alimentara cuvenita. De asemenea legea este valabila si ptr parintii care lucreaza in strainatate si daca da cum poate fi aplicata ?

Fiul dvs. va trebui sa formuleze o actiune in instanta, prin care sa solicite obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere pe toata perioada studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2019
Vizitator
Buna seara fiul meu a implinit varsta de 18 ani cand avea 3 ani m-am despartit de tatal lui de atunci nu a platit pensia alimentara in plus este la scoala .se mai poate reclama ceea ce datoreaza? Va multumesc
Răspunde
 13-01-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Calota Ramona a scris pe 11-01-2019:
Buna seara fiul meu a implinit varsta de 18 ani cand avea 3 ani m-am despartit de tatal lui de atunci nu a platit pensia alimentara in plus este la scoala .se mai poate reclama ceea ce datoreaza? Va multumesc

Buna ziua.
La acest moment puteti sa-i solicitati pensia datorata doar pe ultimii 3 ani.
Daca fiul dvs. urmeaza cursurile la zi ale unei unitati de invatamant si nu are niciun venit, atunci el are dreptul sa deschida in nume propriu o actiune impotriva tatalui pentru a-l obliga la plata pensiei de intretinere in continuare pana la terminarea studiilor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2019
Vizitator
In cazul in care urmează cursuri fără frecventa și are 18 ani se poate reclama pensia alimentara din ultimii 3 ani dar si pt cururile ce le urmează sau doar pt cursurile la zi??
Răspunde
 13-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Calota Ramona a scris pe 13-01-2019:
In cazul in care urmează cursuri fără frecventa și are 18 ani se poate reclama pensia alimentara din ultimii 3 ani dar si pt cururile ce le urmează sau doar pt cursurile la zi??
In situatia in care, dupa implinirea varstei majoratului, copilul se afla in continuarea studiilor, va trebui sa solicite acordarea pensiei de intretinere pana la finalizarea formelor de invatamant, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani. Pensia se solicita din momentul introducerii cererii de chemare in judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2019
Vizitator
Buna ziua,
sunt divortat si platesc pensie amiabila ambilor copii, unul de 20 de ani student si fata scolar.
Mama lor cu care nu ma inteleg a hotarat sa deschida 2 actiuni la tribunal una pentru fata si cealalta in numele baiatului.
pentru ca prima s a judecat pensia fetei mi s a stabilit ca pensie 1/4 din venituri.
in februarie se va pronunta si decizia pentru baiat si nu mi dau seama cat ar putea hotara pensie pentru el , stiind ca e maxim 1/3 pentru 2 copii.
ce as putea sa fac pentru a le plati egal si anume 1/6 din venituri fiecaruia
multumesc mult
Răspunde
 23-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Costel a scris pe 23-01-2019:
Buna ziua,
sunt divortat si platesc pensie amiabila ambilor copii, unul de 20 de ani student si fata scolar.
Mama lor cu care nu ma inteleg a hotarat sa deschida 2 actiuni la tribunal una pentru fata si cealalta in numele baiatului.
pentru ca prima s a judecat pensia fetei mi s a stabilit ca pensie 1/4 din venituri.
in februarie se va pronunta si decizia pentru baiat si nu mi dau seama cat ar putea hotara pensie pentru el , stiind ca e maxim 1/3 pentru 2 copii.
multumesc mult

Plătiți pensie în cota stabilită de instanță. Cât privește acțiunea pentru băiat, având în vedere că are 20 de ani, acesta are acțiune directă nu prin mama sa.,

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costel a scris pe 23-01-2019:
Buna ziua,
multumesc mult

Ati adus dovada in fata instantei ca deja achitati o pensie de intretinere, in cota de 1/4 din venitul net/lunar realizat? In situatia in care, la finalizarea dosarelor, cota stabilita pentru plata pensiilor de intretinere va depasi 1/3 din venitul net/lunar pe care il realizati, va trebui sa formulati o noua cerere pentru diminuarea pensiilor de intretinere datorate copiilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2019
Vizitator
Buna ziua! Sotul meu are o fiica din prima casatorie,careia-i plateste pensie de intretinere,ea avand 25 ani, urmeaza o facultate insa s-a casatorit.Mai trebuie sa-i plateasca pensie ?Atat timp cat are un sot? Deja -i poarta numele.
Răspunde
 27-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Popescu Elena a scris pe 27-01-2019:
Buna ziua! Sotul meu are o fiica din prima casatorie,careia-i plateste pensie de intretinere,ea avand 25 ani, urmeaza o facultate insa s-a casatorit.Mai trebuie sa-i plateasca pensie ?Atat timp cat are un sot? Deja -i poarta numele.

Chiar dacă fiica urmează o facultate, soțul dvs nu este obligat la întreținere dacă dovedește că fiica își poate asigura cele necesare, neavând nevoie de contribuția tatălui său.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-04-2019
Vizitator
Buna ziua,
In urma unui test serologic soțul meu a fost declarat tatăl unui copil. Este un test facut in urma cu 16 ani. Daca acea sentinta prin care se stabileste ca el este tatăl copilului este definitiva se poate cere acum printr-un proces un test adn? Sau este un caz in care nu se mai poate dovedi nimic?
In speranța unui raspuns va multumesc anticipat
Răspunde
 04-04-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu aveti cum sa schimbati o sentinta definitiva caci se bucura de autoritate de lucru judecat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-04-2019
Vizitator
Buna ziua,
Ma afecteaza faptul ca sunt majora si lucrez in primirea pensiei alimentare daca inca sunt la scoala? Cum se va stabili pensia alimentara daca mai am un frate minor? Va avea drept mai mare decat mine?
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.