Forum avocaţi > Civil

Acceptarea mostenirii

09-05-2017
Vizitator
Buna ziua.Este o situatie pe care eu nu o inteleg.Recamantul deschide actiunea mostenirii in instanta.Paratul primeste instiintarea din partea instantei si trimite o intampinare in care zice ca este de acord cu impartirea mostenirii.Actiunea a fost deschisa inainte de 1 an de la decesul persoanei care a lasat mostenirea.Doresc sa stiu daca intampinarea pe care a facut-o paratul inainte de prescriptia termenului legal de un an tine loc de acceptare a mostenirii.Va multumesc mult.
Răspunde
 09-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce nu s-a implinit termenul legal de acceptare al mostenirii si dvs ati acceptat aceasta prin intampinare, urmeaza dezbaterea masei succesorale in instanta. Aveti totusi posibilitatea, pana la implnirea termenului, sa obtineti de la notar o declaratie de acceptare expresa a mostenirii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2017
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspuns dar a fost greseala mea ca nu am precizat ca termenul legal de un an a trecut fara ca parata sa faca nici o dovada a acceptarii mostenirii.Sunt nelamurita deoarece judecatorul nu a luat in consideratie faptul ca nu a facut acceptarea invocand faptul ca aceasta intampinare a fost facuta in termenul de 1 an.Intampinarea tine loc de acceptare?Multumesc inca o data si va doresc numai bine.Cu respect.
Răspunde
 10-05-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Daneluta a scris pe 09-05-2017:
Va multumesc mult pentru raspuns dar a fost greseala mea ca nu am precizat ca termenul legal de un an a trecut fara ca parata sa faca nici o dovada a acceptarii mostenirii.Sunt nelamurita deoarece judecatorul nu a luat in consideratie faptul ca nu a facut acceptarea invocand faptul ca aceasta intampinare a fost facuta in termenul de 1 an.Intampinarea tine loc de acceptare?Multumesc inca o data si va doresc numai bine.Cu respect.

Buna ziua,

Intampinarea formulata in termenul de 1 an poate fi considerata ca si acceptare a mostenirii daca din continutul acesteia rezulta fara indoiala ca parata isi asuma calitatea de mostenitor si intelege sa solicite o parte din mostenire.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.Daca intampinarea a fost facuta ca urmare a chemarii mele in instanta este acelasi lucru ca atunci cand ar fi facut-o din proprie initiativa?Va multumesc din nou si promit sa iau legatura cu dv. in cel mai scurt timp.Numai bine va doresc.
Răspunde
 12-05-2017
Vizitator
Buna ziua.As dori sa ma lamuriti daca la solicitarea reclamantului ,fac intampinare in care sunt de acord cu continutul cererii de chemare in judecata ,daca aceasta intampinare poate inlocui acceptarea mostenirii.Mentionez ca nu am facut notarial acceptare expresa iar tacita nu e cazul pentru ca nu am vizitat defuncta 12 ani.Credeti ca voi fi considerata straina de mostenire?Va multumesc.
Răspunde
 12-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ce ați scris în întâmpinare?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.