Forum avocaţi > Civil

Anulare act .

22-05-2017

Doresc sa stiu daca mai pot anula un act de vanzare -cumparare in situatia in care am aflat abia in 2015 ?Unchiul meu a obtinut un act devanzare cumparare in anul1992 prin falsificarea sentintei de divort si a schitei ce face parte integranta a acesteia .{este vb despre sentinta de partaj a parintilor lui -bunicilor mei}ducand in eroare notarul cat si instanta .Acest lucru a fost depistat de mama mea care a decedat intre timp-care a vrut sa dezbata mostenirea dupa mama ei {bunica mea}.Unchiul meu se foloseste si azi de acest act care isi produce efectele.Multumesc.
Răspunde
 31-05-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca unchiul a folosit in mod continuu imobilul, fara sa fie tulburat de nimeni, pentru o perioada mai mare de 20 de ani, indiferent de cum a obtinut dreptul de proprietate, poate invoca uzucapiunea imobilului. Asta inseamna ca poate paraliza orice actiune care ar tinde sa ii nege dreptul de proprietate.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2017
Vizitator
D-RA Avocat eu in 2015 abia am afiat de aceast act ,la prima vedere pare correct intocmit dar daca te uiti mai atent nu e asa ,de aceea va intreb eu daca am aflat abia in 2015 nu mai am nici o sansa?Va multumesc mult ptr raspuns.
Răspunde
 09-06-2017
Vizitator
Iuly69 a scris pe 09-06-2017:
D-RA Avocat eu in 2015 abia am afiat de aceast act ,la prima vedere pare correct intocmit dar daca te uiti mai atent nu e asa ,de aceea va intreb ,eu daca am aflat abia in 2015 nu mai am nici o sansa?Va multumesc mult ptr raspuns.
Răspunde
 09-06-2017
Vizitator
Pai si ce-ati observat cand v-ati uitat "mai atent" de nu-i asa? Detaliati. Pasivitatea pe o perioada lunga de timp este sanctionata de lege prin prescriptie (in cazul acesta, prin uzucapiune care este tot o varietate a prescriptiei).
Răspunde
 09-06-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Iuly69 a scris pe 09-06-2017:
D-RA Avocat eu in 2015 abia am afiat de aceast act ,la prima vedere pare correct intocmit dar daca te uiti mai atent nu e asa ,de aceea va intreb eu daca am aflat abia in 2015 nu mai am nici o sansa?Va multumesc mult ptr raspuns.

Buna ziua,

Ramanerea in pasivitate cu privire la continutul unui astfel de act se sanctioneaza prin prescriptie.

Legea prevede posibilitatea repunerii in termen, intreruperea termenului de prescriptie s.a., insa cazul dvs. trebuie analizat in concret pentru a putea vedea daca sunt aplicabile astfel de chestiuni.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Iuly69 a scris pe 22-05-2017:
Doresc sa stiu daca mai pot anula un act de vanzare -cumparare in situatia in care am aflat abia in 2015 ?Unchiul meu a obtinut un act devanzare cumparare in anul1992 prin falsificarea sentintei de divort si a schitei ce face parte integranta a acesteia .{este vb despre sentinta de partaj a parintilor lui -bunicilor mei}ducand in eroare notarul cat si instanta .Acest lucru a fost depistat de mama mea care a decedat intre timp-care a vrut sa dezbata mostenirea dupa mama ei {bunica mea}.Unchiul meu se foloseste si azi de acest act care isi produce efectele.Multumesc.

Buna ziua,
Ca sa puteti intrerupe prescriptia, trebuie sa si puteti dovedi faptul ca abia in 2015 ati luat la cunostinta de acets act, trebuie sa aratati si sa dovediti ce anume v-a impiedicat sa cunoasteti continutul actului atunci cand a fost facut. Si mai trebuie dovedit falsul de care vorbiti.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.