Forum avocaţi > Civil

Apartament cu curte

25-05-2017
AvatarScurgerea blocului in curte
Vizitator
Bună ziua, as dori să sfatuiti ce sa fac. Am o problema cu dezvoltatrul care mi-a vindut apartamentul cu curte adiacent.
Am procurat apartamentul la parter cu iesire in curte(este de 45mp). Am incheiat promisiunea de vnzare-cumparare cind blocul avea doar temelia. In promisiune nu se scrie nimic despre scurgerea stresinii in curte si nici faptul ca se va iesi cu balcoanele vecinilor aproximativ 1.5m deasupra curtii mele. Am scris la primarie o petitie referitor la scurgere(raspuns primit ca: aceasta scurgere este amplasata conform planului de situatie vizat spre neschimbare). Acum am ramas cu o gramada de apa in curte si nu stiu ce sa fac mai departe.
Îmi doresc înlaturarea scurgerii date, în caz ca nu e posibil macar o conectare la canalizare pe banii dezvoltatorului.
Pot face acest lucru fara de actiona in judecata? La ce instante trebuie să ma adresez.
Va multumesc mult de ajutor.
Răspunde
 26-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Scurgerea Blocului In Curte a scris pe 25-05-2017:
Bună ziua, as dori să sfatuiti ce sa fac. Am o problema cu dezvoltatrul care mi-a vindut apartamentul cu curte adiacent.
Am procurat apartamentul la parter cu iesire in curte(este de 45mp). Am incheiat promisiunea de vnzare-cumparare cind blocul avea doar temelia. In promisiune nu se scrie nimic despre scurgerea stresinii in curte si nici faptul ca se va iesi cu balcoanele vecinilor aproximativ 1.5m deasupra curtii mele. Am scris la primarie o petitie referitor la scurgere(raspuns primit ca: aceasta scurgere este amplasata conform planului de situatie vizat spre neschimbare). Acum am ramas cu o gramada de apa in curte si nu stiu ce sa fac mai departe.
Îmi doresc înlaturarea scurgerii date, în caz ca nu e posibil macar o conectare la canalizare pe banii dezvoltatorului.
Pot face acest lucru fara de actiona in judecata? La ce instante trebuie să ma adresez.
Va multumesc mult de ajutor.

Ce scrie în contractul de vânzare cumpărare referitor la aspectele pe care le-ați menționat?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-05-2017
Vizitator
In contract nu este scris nimic referitor la aspectele sus mentionate. Mai mult vreau sa mentionez ca dupa semnarea promisiunii vinzare cumparare sa mai modificat planul constructiei si au ridicar et 4retras.
Răspunde
 26-05-2017
Vizitator
Daca, asa cum spune primaria, constructia este efectuata conform planului de situatie vizat spre neschimbare, avand in vedere ca inclusiv dvs. puteati depune diligente sa obtineti acest plan ori fie direct de la dezvoltator, ori fie de la primarie dar si ca in contract nu sunt mentionate clauze care sa ii interzica dezvoltatorului sa faca balcoanele in acel fel, nu cred ca aveti vreo sansa de reusita chiar si in instanta. Incercati sa gasiti o solutie amiabila cu dezvoltatorul.
Răspunde
 27-05-2017
Vizitator
Din păcate realitatea e că dezvoltatorul mi-a propus să îmi sape o groapă de acumulare contra cost... și costul nu este deloc mic. În rest nu merge la nici un compromis. Dacă găseam o înțelegere amiabilă cu el, atunci nici la primărie nu ajungeam.

Vreau să mai adaug că sa încălcat mai multe articole din legea 287cod civil și anume
Picatura stresinii Art. 611
Distanta minima in constructii Art. 612
Distanta minima pentru fereastra de vedere Art. 615
Răspunde
 27-05-2017
Vizitator
Art. 611 - nu se aplică întrucât în speță este vorba de același fond, nu de fonduri vecine.
Art. 612 - presupun că ați omis să citiți "...dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere". Ei bine, în București se prevede altfel prin regulamentul de urbanism, de la un sector la altul.
Art. 615 - nu se aplică, deoarece din nou aici legiuitorul se referă la fonduri vecine, nu aceeași proprietate dintr-un bloc.
Răspunde
 27-05-2017
Vizitator
Blocul cu tot cu terenul aferent construcției este o singură proprietate (un singur fond), iar dvs. locatarii sunteți coproprietari ai acelui fond, nu vecini ai unor fonduri diferite astfel cum interpretați dvs. prevederile codului civil;)
Răspunde
 27-05-2017
Vizitator
Terenul despre care vorbesc e proprietate privata și nu coproprietate. În actul notarial astfel si se notifica. Iar de unde începe temelia blocului suntem toti locuitorii coproprietari
Răspunde
 27-05-2017
Vizitator
Pentru a vă face o imagine mai clară atașez o schiță după planul cadastral a lotului
http://www.mediafire.com/file/a1kuva7rkzpg7yd/20170525_150844.jpg
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.