Forum avocaţi > Civil

Expertiza contabila bloc

30-11-2013
Vizitator
buna ziua am si eu o problema la blocul in care locuiesc ,intre anii 2008 si 2011 locatarii blocului au platit in 2 locuri cheltuielile ,la administrator si la presedinte.Administratorul afost dat afara de presedinte si in prima instanta a recastigat angajarea,dar presedintele nu la mai angajat.Atunci administratorul a convins pe un locatar asa se puna el presedinte si l-a dat in judecata pe presedintele in drept sa predea actele,binenteles ca au pierdut in instanta si a ramas in functia de presedinte cel vechi si asa sa ajuns la situatia aberanta ca o parte din locatari sa plateasca la presedinte si o parte la fostul administrator ,stiu ca pare de necrezut dar asta a fost situatia. din 2012 avem un nou presedinte,care a angajat la bloc tot pe vechiul administrator si impreuna au facut o expertiza contabila din care reiese ca fiecare locatar are de platit pe peroada 2008-2011 o anumita suma de bani plus penalitati,ei spun ca este o expertiza contabila judiciara.in cazul meu este vorba de 2000lei,am cerut prin posta sa-mi arate copia de la expertiza si costul ei au spus ca a costat 8400lei,la care nu am primit raspuns la niciuna dintre cereri asa cum prevede legea.acuma ne-a bagat in cheltuieli cate 100 de lei o rate din aceea suma datorata incazul meu de 2000 lei.Am fost si la tribunal sa ma interesez de aceasta expertiza la arhiva si mi-au spus ca daca nu stiu nr. de dosar nu poate sa-mi spuna nimic.eu am platit cheltuielile la presedinte ,sa nu fie cumva asta o razbunare,nu am datorii la intretiner pana in prezent nu am fost de nimeni instiintat ca asi avea datorii ,la cheltuieli,niciodata iar cheltuielile administratorul refuza sa mi-i le incaseze fara aceea rata de 100 lei. ce pot face in acest caz , nu se prescrie datoriile dupa 3 ani, in cazul in care asi avea dar nu este cazul am toate chitantele din 2008 si pana in prezent
Răspunde
 12-12-2013
Bucuresti

termenul de prescriptie al unei creante este de 3 ani

restul sunt detalii > dosarul il puteti gasi pe site just.ro
oricum, costul expertizei a fost aprobat de instanta iar expertul a emis chitanta, asa ca nu se pot face ... invirteli

Răspunde
 12-12-2013
Vizitator
domnule roman relu multumesc in primul rand pentru raspuns,dar am solicitat in scris la presedintele blocului prin posta cu aviz de primire asa cum prevede legea de 2 ori sa vad si eu aceasta expertiza si copie de pe chitanta asa cum spune legea230 /2007,de unde sa stiu eu ca este judiciara daca nu vad copie si nu vrea sa-mi incaseze cheltuielile fara rata de 100 de lei lunar pt datoria din aceeasta expertiza ce pot face in acest caz ,daca nu este judiciara cum pot afla asta daca nu stiu nr de dosar,cum pot sa-mi dau eu seama daca este expertiza judiciara si ce pot face in acest caz?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.