Forum avocaţi > Civil

Ajutor in solutionarea unei probleme ce tine de Legea 230 din 2007

01-06-2017

01.06.2017 Mesaj Nou
http://avocatro.net/forum/civil/mesajnou/
post 1/1
Buna ziua!
Numele meu este Moise Leonard, locuiesc in Fetesti jud.Ialomita, la etajul 4 al unui bloc prevazut din constructie cu
acoperis de tigla. Datorita vechimii (1990) si viscolelor puternice din ultima iarna, acoperisul s-a
deteriorat considerabil, fiind
nevoie de inlocuirea tuturor tiglelor. Scara de bloc are 4 apartamente pe palier, iar doi dintre vecini si-au
inlocuit tigla cu tabla
tip tigla pe cheltuiala lor din cauza urgentei de a nu se deteriora si mai mult apartamentele. Am ramas astfel eu, cu un
apartam. cu 4 camere si vecinul alaturat cu 2 camere plus suprafata casei scarii de acoperit.
Am convocat adunarea generala a asociatiei de proprietari, care a fost apoi reconvocata, conform art.24 si s-a
luat hotararea
de catre cei prezenti ca toti locatarii sa contribuie la inlocuirea acoperisului. S-a
intocmit proces verbal de care presedintele
asociatiei pe care l-au
semnat toate persoanele prezente la adunare. Mentionez ca nu au fost de fata reprezentanti de la
fiecare apartament de pe scara cu toate ca au fost instiintati. Am trecut apoi, impreuna cu presedintele de asociatie la
chemarea a 4 firme de constructii autorizate care au masurat acoperisul si ne-au
trimis fiecare oferte cu devizele de
materiale , manopera si am ales firma cu oferta cea mai mica. Cunoscand acum suma finala am calculat pe baza
suprafetei construita din contractul de vanzare-cumparare
a apartam. cu 4 cam. si cel cu 2 cam. ce suma revine tuturor
apartamentelor cu 4 respectiv 2 camere de pe tronson, iar pt. casa scarii s-a
impartit suprafata la toate apartamentele de pe
scara , exceptand cele 2 apartam. care si-au
refacut acoperisul pe cheltuiala lor.(4000 lei/4 cam. 2500lei/2cam. si
330lei/apartam.pt. casa scarii)
Toate bune pana la stransul banilor. Au trecut 6 luni, in care o parte din locatari si-au
achitat partea, iar ceilalti au dat sume
infime sau deloc, altii solicitand acum plata reparatiilor dupa numarul de persoane din apartament sau faptul ca eu am
cumparat mai ieftin apartamentul fiind la etajul 4 si sa platesc mai mult sau ca au tot felul de probleme si nu pot contribui.
Intrebarea mea este ce pot face pentru a urgenta inceperea reparatiilor, deoarece apartamentul meu este foarte grav afectat
de apa si mucegai, iar fondul de reparatii al asociatiei a fost folosit anterior pentru repararea subsolului. Din partea asociatiei
am tot sprijinul in schimb locatarii ???
Va multumesc anticipat
Răspunde
 06-06-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu există un fond de reparații, din care să se plătească reparațiile aprobate de către locatari în ședința asociației?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2017

Dupa cum am mentionat anterior fondul de reparatii al asociatiei a fost utilizat in totalitate pentru reparatia subsolului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.