Problema mea se refera la DREPTUL DE UZUCAPIUNE.-Ma numesc Sipetan Nicolae,am 73 de ani,de profesie electronist,actual pensionar,va expun urmatoarea situatie :In urma cu 70 de ani dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial,tatal meu impreuna cu familia a fost nevoit din motive politice sa paraseasca in graba casa parinteasca situata in jud Timis loc Stamora Romana nr 150,retragandu-se si activand ca partizan in cadrul formatiunilor de rezistenta din muntii Banatului. Dupa amnistia din 1963 am locuit in Resita.Pana la Revolutie tata a incercat sa revina in satul natal,la casa parinteasca,dar vecinul care era activist pcr,si collector de cote si impozite in zona,l-a amenintat ca daca va revenii,il va denunta la securitate.(mentionez ca tata a fost legionar).In anul 1986 tata a decedat,iar eu am mostenit legal terenul si casa parinteasca.Cu actul de proprietate si extras C.F.pe numele meu m-am prezentat la acel vecin care intre timp si-a insusit ilegal terenul nostru ,a daramat casa,grajdul,si toate dependintele,arand intreg terenul probabil in ideia de a cere drept de uzucapiune.In acest sens a platit si impozitul anual pe teren incepand cu anul 1950,pana anul trecut de cand am inceput eu sa-l platesc pe numele meu.Vecinul mi-a spus atunci ca o sa rezolvam cumva problema in mod amiabil eventual prin vanzare cumparare.A decedat insa, iar mostenitorii actuali nu mai recunosc nimic,m-au dat in judecata invocand (probabil )dreptul de uzucapiune si interzicandu-mi accesul pe proprietate pana la darea unei sentinte definitive.Pana in prezent nu am primit inca nici o instiintare dela judecatorie ca sant chemat in instanta.Subsemnatul doresc sa va intreb : 1-Daca acel vecin precum si urmasii sai pot avea in acest caz dreptul de uzucapiune sau alte drepturi asupra terenului meu. ? 2-Daca eu in cazul in care castig procesul pot cere despagubiri materiale respectiv contravaloarea casei si a anexelor? 3-Daca pot cere despagubiri morale pentru intrarea si folosirea ilegala a proprietatii?.-3- Eventual alte posibilitati legislative.4-Daca ma puteti indruma spre forum-uri s-au institutii care promoveaza si se ocupa de situatii similare (abuzuri din perioada comunista,etc.),eventual si reprezentanti mass-media.Astept raspunsul de preferat pe emaill sau pe tel. -Cu mult respect si multe multumiri pentru munca D-voastra. |
|