Forum avocaţi > Civil

Dreptul de uzucapiune

01-06-2017
Vizitator
Problema mea se refera la DREPTUL DE UZUCAPIUNE.-Ma numesc Sipetan Nicolae,am 73 de ani,de profesie electronist,actual pensionar,va expun urmatoarea situatie :In urma cu 70 de ani dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial,tatal meu impreuna cu familia a fost nevoit din motive politice sa paraseasca in graba casa parinteasca situata in jud Timis loc Stamora Romana nr 150,retragandu-se si activand ca partizan in cadrul formatiunilor de rezistenta din muntii Banatului. Dupa amnistia din 1963 am locuit in Resita.Pana la Revolutie tata a incercat sa revina in satul natal,la casa parinteasca,dar vecinul care era activist pcr,si collector de cote si impozite in zona,l-a amenintat ca daca va revenii,il va denunta la securitate.(mentionez ca tata a fost legionar).In anul 1986 tata a decedat,iar eu am mostenit legal terenul si casa parinteasca.Cu actul de proprietate si extras C.F.pe numele meu m-am prezentat la acel vecin care intre timp si-a insusit ilegal terenul nostru ,a daramat casa,grajdul,si toate dependintele,arand intreg terenul probabil in ideia de a cere drept de uzucapiune.In acest sens a platit si impozitul anual pe teren incepand cu anul 1950,pana anul trecut de cand am inceput eu sa-l platesc pe numele meu.Vecinul mi-a spus atunci ca o sa rezolvam cumva problema in mod amiabil eventual prin vanzare cumparare.A decedat insa, iar mostenitorii actuali nu mai recunosc nimic,m-au dat in judecata invocand (probabil )dreptul de uzucapiune si interzicandu-mi accesul pe proprietate pana la darea unei sentinte definitive.Pana in prezent nu am primit inca nici o instiintare dela judecatorie ca sant chemat in instanta.Subsemnatul doresc sa va intreb : 1-Daca acel vecin precum si urmasii sai pot avea in acest caz dreptul de uzucapiune sau alte drepturi asupra terenului meu. ? 2-Daca eu in cazul in care castig procesul pot cere despagubiri materiale respectiv contravaloarea casei si a anexelor? 3-Daca pot cere despagubiri morale pentru intrarea si folosirea ilegala a proprietatii?.-3- Eventual alte posibilitati legislative.4-Daca ma puteti indruma spre forum-uri s-au institutii care promoveaza si se ocupa de situatii similare (abuzuri din perioada comunista,etc.),eventual si reprezentanti mass-media.Astept raspunsul de preferat pe emaill sau pe tel. -Cu mult respect si multe multumiri pentru munca D-voastra.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.