Buna seara, Am primit o citatie de la Ministerul Afacerilor Interne D.G.P.M.B sctor 2 politie Serviciul de investigare a fraudelor, in calitate de faptuitor in cauza privind dosar penal. Citatia a venit pe numele tatalui meu, el ducandu-se la politie si fiind acuzat de incalcarea drepturilor de autor. El a declarat scurt ca nu utilizeaza internetul, si eu (ca fiu al lui) il folosesc. Din ce am citit pe internet ar fi vorba despre A.I.M.R. (iar tatul me si-a amintit de acest nume de la politie) care apara aceste drepturi prin legea nr 8/1996. 1) Imi puteti spune va rog daca in acest moment poate fi deschis un proces in aceasta privinta, sau politia in urma cercetorilor duspune inceperea sau neinceperea urmaririi penale si implicit inceperea procesului. 2) In acest pas al cercetarilor pot fi vizitat de organele abilitate cu mandat pt a-mi luat din casa obiecte drept probe? 3) Monitorizarea internetului este legala? sau este legal ca AIMR (forma organizatorica: persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial) sa aibe date despre cum utilizez internetul. 4) Inainte de a da declariatia, politia trebuie sa imi spuna pt ce sunt acuzat. Eu pot cere detalii de genul: ce muzica , ce detinator asupra dereturilor de autor, ce sistem de monitorizare, ce perioada? 5) De asemenea pe citatie este scris dosar penal nr xxxxx/ 2011, pot in vreun fel sa cer sa fie anulat pe motiv ca este prea vechi ? 6) acuzarea va fi transferata pe numele meu ? (tinand cont ca voi declara ca eu am folosit intenetul) 7) In declaratie ma gandesc sa scriu simplu si scurt "eu am folosit internetul in trecut si nu am incalcat depturile de autor" 8) tot pe citatie scrie ca in cazul in care nu va alegeti un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat, vi se va desemna un aparator din oficiu. Adica inainte de a da declaratie ma vor pune sa discut cu un avocat din oficiu care este prezent prin sectie ? 9) Ceva sfaturi ? :) Multumesc, |
|