Forum avocaţi > Civil

Contract

09-06-2017
Vizitator
Buna ziua,

Am semnat cu contract de înscriere la grădiniță cu data în avans. Mai exact fizic semnătura a fost făcută pe 6 iunie dar data scrisă in contract este de 12 iunie. Data de la care contractul își începe efectele este cel de la data de 12 iunie. Cei de la grădiniță mi-au spus că contractul a fost deja înregistrat dar cum se poate înregistra ceva ce are o dată din viitor? Nicaieri in contract nu este scrisă altă dată decat 12 iunie.
Ambele exemplare sunt la sediul grădiniței pt că trebuia sa le semneze si directoare. Eu nu am primit exemplarul meu.
Aș putea sa anulez contractul până acesta isi incepe efectele?
Îmi pot recupera avansul achitat?
Am si o taxă de reziliere a contractului pe care susțin că trebuie să o achit.
Multumesc
Răspunde
 09-06-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Data inscrisa in contract se prezuma a fi corecta pana la proba contrara. Asta este sanctiunea pentru incheierea unor acte secrete (adica in alte conditii decat cele mentionate in contract).
Daca exista o prevedere in contract prin care vi se cere achitarea unei taxe de reziliere in cazul anularii inscrierii la gradinita, este posibil ca aceasta taxa sa fie datorata.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Luciana a scris pe 09-06-2017:
Buna ziua,

Am semnat cu contract de înscriere la grădiniță cu data în avans. Mai exact fizic semnătura a fost făcută pe 6 iunie dar data scrisă in contract este de 12 iunie. Data de la care contractul își începe efectele este cel de la data de 12 iunie. Cei de la grădiniță mi-au spus că contractul a fost deja înregistrat dar cum se poate înregistra ceva ce are o dată din viitor? Nicaieri in contract nu este scrisă altă dată decat 12 iunie.
Ambele exemplare sunt la sediul grădiniței pt că trebuia sa le semneze si directoare. Eu nu am primit exemplarul meu.
Aș putea sa anulez contractul până acesta isi incepe efectele?
Îmi pot recupera avansul achitat?
Am si o taxă de reziliere a contractului pe care susțin că trebuie să o achit.
Multumesc

Buna ziua,
Daca in contract se specifica faptul ca acesta incepe sa-si produca efectele de la 21 iunie, nu conteaza data la care dvs ati semnat. Un act se poate semna la orice data, dar poate intra in vigoare la data la care se specifica in cuprinsul sau. Contract este inregistrat ca fiind semnat la data de 6 cu incepere de efecte la data de 12, deci este perfect legal.
In ceea ce priveste clauza de reziliere, trebuie citita cu atente pentru a fi vazute exact conditiile in care se specifica plata acestei sume de care vorbiti. fara a cunoaste cu excatitate cuprinsul articolului repsectiv nu puteti sa primiti un raspuns exact.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.