Forum avocaţi > Civil

Intrebare divort si donatie.

11-06-2017
Vizitator
Buna ziua. Parintii mei se tot cearta in ultimul timp , si urmeaza o despartire. Spun despartire deoarece ei nu sunt cununati , sunt doar concubini. Dupa 19 ani de concubinaj nu mai merge , insa problema apare la impartirea "averii" deoarece pe terenul care este pe numele mamei nu este construita o casa in adevaratul sens al cuvantului , ci doar un fel de "Cabana" facuta provizoriu pana va fi gata casa care este in stadiu de fundatie de cativa ani.Mama vrea ca tot terenul sa fie trecut pe numele meu ( mai am cateva luni pana fac 18 ani), dar tata vrea o portiune din acest teren, cu clauza ca dupa moartea lui sa-mi revina tot mie , fara a putea fi vandut sau sa revina mostenire copiilor lui ( dintr-o casatorie anterioara). Problema apare aici , pentru ca mama nu vrea sa ii dea aceasta bucata de teren , deoarece in viitor el o va putea deranja/urmari/injura/ lovi etc. Intrebarea mea este , se poate face ceva ca daca ii da bucata de teren sa nu aiba astfel de probleme? O clauza la notar? Sau va rog sa ma sfatuiti cu ce s-ar putea face pentru a evita astfel de evenimente. Mentionez ca inca de pe acuma mama este amenintata de catre el cu moartea/invaliditatea si am dovezi care sa ateste acest lucru. Imi cer mii de scuze daca nu am postat unde trebuia sau am gresit ceva. Va rog din suflet sa ma ajutati!
Răspunde
 13-06-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Mama daca nu vrea nu are de ce sa cedeze din dreptul sau de proprietate. Acel teren este bunul sau propriu.

Oricum ar avea un consimtamant constrâns.

Tatăl are dreptul la parte din ceea ce au construit împreună pe terenul mamei.

Eu una n as zice sa iti transfere nici tie dreptul de proprietate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Anonim a scris pe 11-06-2017:
Buna ziua. Parintii mei se tot cearta in ultimul timp , si urmeaza o despartire. Spun despartire deoarece ei nu sunt cununati , sunt doar concubini. Dupa 19 ani de concubinaj nu mai merge , insa problema apare la impartirea "averii" deoarece pe terenul care este pe numele mamei nu este construita o casa in adevaratul sens al cuvantului , ci doar un fel de "Cabana" facuta provizoriu pana va fi gata casa care este in stadiu de fundatie de cativa ani.Mama vrea ca tot terenul sa fie trecut pe numele meu ( mai am cateva luni pana fac 18 ani), dar tata vrea o portiune din acest teren, cu clauza ca dupa moartea lui sa-mi revina tot mie , fara a putea fi vandut sau sa revina mostenire copiilor lui ( dintr-o casatorie anterioara). Problema apare aici , pentru ca mama nu vrea sa ii dea aceasta bucata de teren , deoarece in viitor el o va putea deranja/urmari/injura/ lovi etc. Intrebarea mea este , se poate face ceva ca daca ii da bucata de teren sa nu aiba astfel de probleme? O clauza la notar? Sau va rog sa ma sfatuiti cu ce s-ar putea face pentru a evita astfel de evenimente. Mentionez ca inca de pe acuma mama este amenintata de catre el cu moartea/invaliditatea si am dovezi care sa ateste acest lucru. Imi cer mii de scuze daca nu am postat unde trebuia sau am gresit ceva. Va rog din suflet sa ma ajutati!

Buna ziua,

Terenul despre care vorbesti este proprietatea exclusiva a mamei tale si dansa poate sa faca ce doreste cu acest teren. Tatal nu o poate obliga sa-i cedeze lui o bucata de teren ...daca doreste sa ti-l lase tie - donatie sau orice alt mod juridic de dobandire a proprietatii - poate sa o faca fara niciun fel de probleme.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2017
Vizitator
Buna ziua . Multumesc de raspuns . Este adevarat ca nu o poate obliga, insa o ameninta cu ce e mai rau daca nu va face asta, tocmai de aceea , in caz ca ii da , cum se poate "apara" de eventuale umilinte/amenintari/etc. ?
Răspunde
 16-06-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care mama dvs. se simte amenintata sau este agresata in orice fel de catre tatal dvs., poate formula o plangere penala impotriva acestuia, iar ulterior poate solicita instantei emiterea unui ordin de protectie si evacuarea dansului din imobilul in care locuiesc impreuna.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Anonim a scris pe 13-06-2017:
Buna ziua . Multumesc de raspuns . Este adevarat ca nu o poate obliga, insa o ameninta cu ce e mai rau daca nu va face asta, tocmai de aceea , in caz ca ii da , cum se poate "apara" de eventuale umilinte/amenintari/etc. ?

Mama dvs poate formula o plangere penala la politie

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.