Anonim a scris pe 11-06-2017: Buna ziua. Parintii mei se tot cearta in ultimul timp , si urmeaza o despartire. Spun despartire deoarece ei nu sunt cununati , sunt doar concubini. Dupa 19 ani de concubinaj nu mai merge , insa problema apare la impartirea "averii" deoarece pe terenul care este pe numele mamei nu este construita o casa in adevaratul sens al cuvantului , ci doar un fel de "Cabana" facuta provizoriu pana va fi gata casa care este in stadiu de fundatie de cativa ani.Mama vrea ca tot terenul sa fie trecut pe numele meu ( mai am cateva luni pana fac 18 ani), dar tata vrea o portiune din acest teren, cu clauza ca dupa moartea lui sa-mi revina tot mie , fara a putea fi vandut sau sa revina mostenire copiilor lui ( dintr-o casatorie anterioara). Problema apare aici , pentru ca mama nu vrea sa ii dea aceasta bucata de teren , deoarece in viitor el o va putea deranja/urmari/injura/ lovi etc. Intrebarea mea este , se poate face ceva ca daca ii da bucata de teren sa nu aiba astfel de probleme? O clauza la notar? Sau va rog sa ma sfatuiti cu ce s-ar putea face pentru a evita astfel de evenimente. Mentionez ca inca de pe acuma mama este amenintata de catre el cu moartea/invaliditatea si am dovezi care sa ateste acest lucru. Imi cer mii de scuze daca nu am postat unde trebuia sau am gresit ceva. Va rog din suflet sa ma ajutati! Buna ziua, Terenul despre care vorbesti este proprietatea exclusiva a mamei tale si dansa poate sa faca ce doreste cu acest teren. Tatal nu o poate obliga sa-i cedeze lui o bucata de teren ...daca doreste sa ti-l lase tie - donatie sau orice alt mod juridic de dobandire a proprietatii - poate sa o faca fara niciun fel de probleme. |