Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, instanta de recurs a Curtii de Apel Galati, s-a pronuntat asupra recursului, pe care la respins. Dupa pronuntare, in luna Februarie 2013 dosarul a fost trimis de la Curtea de Apel Galati la tribunalul Braila. In baza unei cereri am intrat in posesia hotaririi instantei de recurs.Aceasta hotarare fiind definitive, termenul legal de 15 zile de la intrarea in posesie a hotaririi am formulat o contestatie in anulare la hotarirea de recurs, adresata catre Presedintele Curtii de Apel Galati, pe care am depus-o la tribunalul Braila, care a trimis-o impreuna cu dosarul cauzei spre solutionare Curtii de Apel Galati. Instanta, a respins contestatia in anulare ca tardiva, motiovand ca am depus-o la Tribunalul Braila, si nu la Curtea de Apel Galati. Ma intreb cu ce am gresit ca am depus-o la Tribunalul Braila care a inaintat-o la Curtea de Apel Galati cu toate ca este acelasi lucru ca sic and o puteam pune la posta, de unde ajungea tot la Curtea dde Apel Galati. Este normal sa o respinga? Ce mai pot face pentru a repune dosarul cauzei pe rol ( a se judeca cele solicitate in contestatie)? Art. 320 alin 3 din C pr civ precizeaza ca Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata. Ce inseamna ,ca la hotarirea data in contestatie pot face o noua contestatie in anulare sau un recurs, si cam c ear trebui sa scriu cu privire la tardivitate? Contestatia in anulare a fost formulate in baza art. 318 alin (1) C.pr.civ ( Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cind dezlegarea este rezultatul unei greseli materiale sau cind instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare), instanta omitand sa cerceteze unele aspecte de casare. Conform art. 319 alin (2) – Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi intridusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat la cunostinta de hotarire, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotarirea a ramas irevecabila. In consecinta, Hotarirea instantei de recurs a ramas irevocabila in luna septembrie 2013, am luat la cunostinta despre hotarire in data de 15.02.2013, si am depus contestatia in data de 28.02.2013 ( in termen legal de contestare) Instanta Curtii de Apel Galati a respins contestatia in anulare ca tardiva, motivand ca am depus-o la tribunalul Braila, si nu la Galati. |
|