|
15-06-2017 |
 | Carmen Vizitator |
| As avea mare nevoie de o lamurire: cum ma pot apara in fata unei cereri de nulitate absoluta partiala a unui contract de intetinere pentru lipsa de cauza, intrucat intretinatoarea, fiind incadrata in gradul 2 de handicap accentuat, ar fi fost in imposibilitatea de a isi executa obligatiile asumate prin acest contract ? Specific ca sunt singura mostenitoare (nepoata de frate predecedat) a intretinatoarei, iar acum ceilalti unchi ai mei acum ma dau in judecata, cerand nulitatea absoluta partiala a contractului de intretinere pentru lipsa de cauza, incheiat intre matusa mea decedata in 2015 si mama acesteia, decedata in 2006? Matusa mea si-a indeplinit mereu obligatiile asumate, pot demonstra cu martori ca era capabila sa gateasca, sa faca menajul etc; poate fi anulat contractul doar pentru faptul ca matusa mea avea aceasta incadrare in grad de handicap, desi si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin respectivul contract? Va multumesc anticipat | |
|
|
|
15-06-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Buna ziua, In primul rand, daca ati primit cererea de chemare in judecata, trebuie sa depuneti intampinare in 25 de zile de la primirea acesteia, in care sa aratati exact cum stau lucrurile din punctul dvs de vedere. Veti avea posibilitatea sa dovediti cele afirmate si cu martori care cunosc situatia indeaproape. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-06-2017 |
 | Carmen Vizitator |
| Multumesc, stiu deja asta, am dovedit cu martori, am castigat in primul grad, acum suntem in apel. Ma intrebam daca poate fi anulat contractul de intretinere pentru simplul faptul ca matusa mea avea aceasta incadrare in grad de handicap, desi si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin respectivul contract | |
|
|
|
16-06-2017 |
| Simpla incadrare in grad de handicap nu este motiv de anulare / nulitate a contractului. Cum a motivat instanta de fond solutia ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
16-06-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Carmen a scris pe 15-06-2017: Multumesc, stiu deja asta, am dovedit cu martori, am castigat in primul grad, acum suntem in apel. Ma intrebam daca poate fi anulat contractul de intretinere pentru simplul faptul ca matusa mea avea aceasta incadrare in grad de handicap, desi si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin respectivul contract Nu este un motiv. Daca si-a indeplinit obligatiile si dovediti acest lucru - de fapt, ati si reusit sa dovediti asta la prima instanta - nu poate fi anulat contractul. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-06-2017 |
 | Ada Vizitator |
| Buna ziua! As dori sa stiu daca imi pot recapata dreptul de mostenitor? Mama mea a murit de 5 ani. S-a deschis succesiune din oficiu asa cred eu) La primul termen a fost doar fratele meu la al II-lea am fos eu si fratele meu iar la al III-lea am fost inselata de fratele si cumnata mea. Mi-au spus ca nu se prezinta si nu m-am dus nici eu. Acum am aflat ca au fost si si-au intocmit niste hartii care le drept de mostenire iar eu am pierdut acest drept. Au trecut 5 ani si abia acum am aflat aest lucru! Imi mai pot recapata dreptul de mostenitor? Va multumesc! | |
|
|
|
19-06-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ada a scris pe 19-06-2017: Buna ziua! As dori sa stiu daca imi pot recapata dreptul de mostenitor? Mama mea a murit de 5 ani. S-a deschis succesiune din oficiu asa cred eu) La primul termen a fost doar fratele meu la al II-lea am fos eu si fratele meu iar la al III-lea am fost inselata de fratele si cumnata mea. Mi-au spus ca nu se prezinta si nu m-am dus nici eu. Acum am aflat ca au fost si si-au intocmit niste hartii care le drept de mostenire iar eu am pierdut acest drept. Au trecut 5 ani si abia acum am aflat aest lucru! Imi mai pot recapata dreptul de mostenitor? Va multumesc! Buna ziua, Depinde foarte mult ce s-a intamplat in dosarul de succesiune si ce anume a dispus notarul (sau instanta de judecata, daca succesiunea s-a dezbatut pe cale judecatoreasca). Informatiile prezentate de dvs. nu ne permit sa avansam prea multe ipoteze. Daca aveti posibilitatea, cereti de la Camera Notarilor Publici de care apartineti certificatul de mostenitor emis in urma decesului mamei dvs. sau hotararea instantei de judecata (daca succesiunea s-a facut pe cale judecatoreasca). Mergeti cu ele la un avocat pentru a va spune in concret daca mai puteti face ceva. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
20-06-2017 |
 | Carmen Vizitator |
| Pe scurt, instanta de fond a motivat ca din probe reiese faptul ca intretinatoarea si-a indeplinit obligatiile, iar intretinuta, in timpul vietii, mai bine de 10 ani cat a durat contractul, nu a mai cerut rezolutiunea acestuia. Insa reclamantii sustin in apel ca aceasta argumentare ar fi fost la obiect numai in cazul in care ar fi cerut rezolutiunea contractului, ei cerand de fapt anularea contractului pentru lipsa cauzei (sustin ca o analiza a declaratiilor martorilor este lipsita de orice relevanta juridica atata timp cat exista certificatul de incadrare in grad de handicap). | |
|
|
|
20-06-2017 |
| Carmen a scris pe 15-06-2017: As avea mare nevoie de o lamurire: cum ma pot apara in fata unei cereri de nulitate absoluta partiala a unui contract de intetinere pentru lipsa de cauza, intrucat intretinatoarea, fiind incadrata in gradul 2 de handicap accentuat, ar fi fost in imposibilitatea de a isi executa obligatiile asumate prin acest contract ? Specific ca sunt singura mostenitoare (nepoata de frate predecedat) a intretinatoarei, iar acum ceilalti unchi ai mei acum ma dau in judecata, cerand nulitatea absoluta partiala a contractului de intretinere pentru lipsa de cauza, incheiat intre matusa mea decedata in 2015 si mama acesteia, decedata in 2006? Matusa mea si-a indeplinit mereu obligatiile asumate, pot demonstra cu martori ca era capabila sa gateasca, sa faca menajul etc; poate fi anulat contractul doar pentru faptul ca matusa mea avea aceasta incadrare in grad de handicap, desi si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin respectivul contract? Va multumesc anticipat În plus față de cele afirmate, dacă ați dovedit sau dacă dovediți că creditoarea obligației de întreținere (întreținuta) cunoștea de existența încadrării în gradul de handicap și dacă obligațiile au fost îndeplinite nu cred că veți avea probleme în apel. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-06-2017 |
| Ada a scris pe 19-06-2017: Buna ziua! As dori sa stiu daca imi pot recapata dreptul de mostenitor? Mama mea a murit de 5 ani. S-a deschis succesiune din oficiu asa cred eu) La primul termen a fost doar fratele meu la al II-lea am fos eu si fratele meu iar la al III-lea am fost inselata de fratele si cumnata mea. Mi-au spus ca nu se prezinta si nu m-am dus nici eu. Acum am aflat ca au fost si si-au intocmit niste hartii care le drept de mostenire iar eu am pierdut acest drept. Au trecut 5 ani si abia acum am aflat aest lucru! Imi mai pot recapata dreptul de mostenitor? Va multumesc! Ați acceptat moștenirea prin declarație expresă în fața unui notar public? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-06-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Carmen a scris pe 20-06-2017: Pe scurt, instanta de fond a motivat ca din probe reiese faptul ca intretinatoarea si-a indeplinit obligatiile, iar intretinuta, in timpul vietii, mai bine de 10 ani cat a durat contractul, nu a mai cerut rezolutiunea acestuia. Insa reclamantii sustin in apel ca aceasta argumentare ar fi fost la obiect numai in cazul in care ar fi cerut rezolutiunea contractului, ei cerand de fapt anularea contractului pentru lipsa cauzei (sustin ca o analiza a declaratiilor martorilor este lipsita de orice relevanta juridica atata timp cat exista certificatul de incadrare in grad de handicap). Incadrarea in grad de handicap nu poate ipse facto sa dovedeasca lipsa prestarii de intretinere din partea intretinatorului. Daca acesta era capabil sa presteze intretinerea, instanta este datoare sa tina cont de declaratiile martorilor si de celelalte probe din dosar. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
04-07-2017 |
 | Ada Vizitator |
| Eu nu am nici un act: nici de acceptare,nici de renuntare! Acum am aflat ca fratele meu si cumnata si-au facut acte de acceptare a mostenirii (la notar) ! Cumnata este sotia unui alt frate care a decedat inaintea mamei! | |
|
|
|
04-07-2017 |
| Ada a scris pe 04-07-2017: Eu nu am nici un act: nici de acceptare,nici de renuntare! Acum am aflat ca fratele meu si cumnata si-au facut acte de acceptare a mostenirii (la notar) ! Cumnata este sotia unui alt frate care a decedat inaintea mamei! Probabil că ați fost considerată străină de moștenire prin neacceptare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
05-07-2017 |
 | Ada Vizitator |
| Cum imi pot recapata dreptul de mostenitor? Multumesc! | |
|
|
|
|
|