Forum avocaţi > Civil

Neplata pensiei alimentare de 6 ani

19-06-2017

Buna ziua.In septembrie 2011 am divortat de comun acord , copilul de 5 anisori ramanand in custodia mea .In decizia de divort este specificat doar ca minorul ramane in grija mea si tatal se obliga la.plata pensiei alimentare de 200 lei ( nu este specificat drept vizita nimic -nu a cerut nimic la acea vreme) .De atunci si pana in prezent il ia ocazional ( de 2-3 ori pe an ) si ii da cate un banut dupa cum are chef (insumati nu sunt mai mult de 2 pensii pe an ) dar nimic scriptic, legal .Aceata este toata grija si tot ajutorul oferit de tata .Acesta sustine ca nu lucreaza cu carte de munca dar totusi am aflat ca ar avea card de sanatate ( deci trebuie sa aibe cotizatiile platite). As dori sa il dau in judecata pentru neplata pensiei alimentare , insa nu stiu procedura si unde se poate face asta .Divortul a avut loc la judecatoria sectorului 6 , insa acum am domiciliul pe Ilfov .As putea sa il decad din drepturi avand in vedere ca nu se preocupa de soarta copilului? As vrea sa stiu daca se poate si care ar fi taxele unui avocat .Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 19-06-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Hotararea pe care o aveti reprezinta titlu executoriu.
Puteti sa il chemati in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere, daca este cazul.
Instanta competenta este judecatoria de la domiciliul lui.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2017

Daca nu pot demonstra insa ca el lucreaza ( mai toata viata a lucrat "la negru" ) pot obtine ceva in judecata ? Stiu sigur ca lucreaza in constructii dar nu stiu insa daca face asta legal .Plus ca atunci cand il ia in vizita refuza sa imi dea o adresa unde il duce .Pof refuza sa il mai las avand in vedere sitiatia data ? Multumesc .
Răspunde
 19-06-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, puteti refuza.
Mai ales, daca acesta nu are stabilit un program de vizitare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa formulati o plangere penala la polite impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Ulterior va puteti adresa instantei de judecata cu o aciune pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti si majorarea pensiei de intretinere datorata minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.