Forum avocaţi > Civil

Proces pierdut in prima istanta cu privire la drept de vizita copil

21-06-2017
Vizitator
Am avuteconomia ie de concubinaj din care am nascut un baiat in 16 09 2007. Cand am nascut fostul nu era in tara fiind nevoita sa trec copilul pe numele meu iar la scurt timp ne-am despartit datorita comportamentului foarte agresiv si fizic si verbal. In mai 2009 am deschis proces pentru stabilirea paternitatii ,fostul a recunoscut ca minorul este copilul lui dar a REFUZAT sa-i poarte minorul numele. Instanta a hotarat la acea vreme ca minorul poate purta numele fostului dar eu nu l-am schimbat. La procesul din 2009 fostul nu a cerut nimic, nici drept de vizita, nici custodie comuna .A platit pensie alimentara 90 lei pana in 2015. In 2015 l-am dat pentru marirea pensiei care sa stabilit la 1\4 din economia nationala 230 lei fiind suma platita pana in martie 2017. In aprilie 2017 l-am dat pentru marirea pensiei la venitul pe care il realizeaza , iar fostul a facut intampinare cerand program de vizita la domiciliul sau. As dori sa precizez urmatoarele lucruri: fostul nu numai ca a refuzat ca baiatul sa-i poarte numele , niciodata nu a participat cu absolut nimic timp de aproape 9 ani , nici macar un pachet de biscuiti, nici macar cu o suma modica pentru sarbatori s-au de ziua copilului. Minorul nu-l cunoaste , nu stie absolut nimic ,motivul ar fii faptul ca fostul nu a fost prezent in viata noastra , iar eu am o relatie de concubinaj de 8 ani minorul stiind ca ,,sotul,, este tatal lui. Minorul a fost crescut cu multa dragoste ,gradinita cu plata, scoala cu plata , este elev la Step by step. Cel mai bun elev din clasa. In procesul aprilie 2017 la intampinarea facuta de fostul sa stabilit marirea pensiei la venitul pe care il realizeaza, dar au dispus ca minorul sa mearga la domiciliu acestuia. Regret ca nu am avut avocat, desi am argumentat ca este o persoana violenta si fizic si verbal, ca nu a fost prezent in viata noasta ,,,locuim in acelasi oras,, ca a refuzat sa-i poarte numele, ca nu a contribuit cu absolut nimic la cresterea minorului ,doar cea stabilita de lege si aceea platita uneori cu mari intarzieri, ca minorul stie ca altcineva este tatal si totusi cu atatea argumente are castig decauza in privinta vizitei la domiciliu sau. Pot sa va intreb daca pot refuza ceea ce a hotarat instanta? Pot cand minorul face 10 ani sa cer sa fie intrebat daca doreste sa-l cunoasca? Nu vreau sub nici o forma ca minorul sa ramana la fostul acasa. Nu am incredere in el . Ce pot sa-i spun eu copilului dupa 10 ani ? Imi este teama ca minorul va fii marcat de aceasta situatie. Va rog sa- mi spuneti ce pot face ca minorul sa nu fie numai cu fostul? Cum pot refuza ceea ce a hotarat legea ? Va rog mult ,ma agat de orice speranta. Va multumesc.
Răspunde
 21-06-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care va aflati in termenul de apel, puteti ataca hotararea de fond. In caz contrar, va trebui sa respectati hotararea ramasa definitiva, in caz contrar riscand sa fiti acuzata de savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.
Cu toate acestea, tatal biologic are dreptul legal de a mentine legaturile firesti cu minorul, insa daca puteti demonstra ca relatia cu tatal are un impact negativ asupra bunei cresteri si dezvoltari a copilului, pututeti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti sau modificarea programului de vizita, insa repet, trebuie probate afirmatiile dvs. in fata instantei de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.