Forum avocaţi > Civil

Copilul nu mai sta la mama in grija careia a fost dat

03-12-2013
Vizitator
Buna ziua
Dupa divort fata de 15 ani a fost data in grija fostei sotii dar custodia este comuna eu mutandu-ma din apartament. Problema este ca fata nu mai vrea sa stea cu fosta sotie, pe motiv ca nu ii face mancare, exista numai hrana rece, ii interzice sa vorbeasca cu mine (tatal) dar si cu rudele din partea mea, orice treburi gospodaresti face ii reproseaz ca nu le face bine, daca are nevoie sa isi cumpere ceva de imbracat trebuie sa isi cumpere numai din alocatia de intretinere pe care o primeste de la mine. De o saptamana ma tot sunat sa imi spuna ca nu mai suporta sa traiasca in stres si cearta. Asa ca ieri m-a sunat si mi-a spus ca se muta la mine si a venit. Fata a trimis fostei sotii un mesaj pe telefon spunandu-i ca vine la mine. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac eu acum, trebuie sa merg impreuna cu fata la vreo institutie sa anunt ca se afta in grija mea ? Fetei ii e frica sa mearga la scola pe motiv ca fosta sotie o v-a astepta acolo si o sa-i faca scandal , daca se intampla asta cum trebuie procedat, sa merg la politie? Eu locuiesc la parintii mei, credeti ca o sa primesc vreo vizita din partea directiei pentru protectia copilului sa vada conditiile in care traieste? Vreau sa spun ca nu am facut nici o presiune asupra fetei, am lasat-o sa decida singura. Ce fac cu pensia alimentara daca fata este la mine, trebuie sa deschid proces ca fosta sotie sa plateasca pensie? Stiu ca sunt multe intrebari, dar va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat ca nu stiu cum sa procedez. Va multumesc
Răspunde
 07-12-2013

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, va trebui sa deschideti un proces, prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs. si obligarea mamei acesteia la plata pensiei de intretinere. Se va face ancheta sociala; va fi audiata si minora.
Va recomand sa contactati un avocat, deoarece nu este asa simplu.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2013
Bucuresti

daca este stabilita de catre instanta "custodie comuna" nu aveti nici o prolema. cel mult sa va deplasati la Politie si sa declarati copilul ptr. luare in spatiu si schimbarea adresei din Ci -are 15 ani.
pensie... daca doriti

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.