Buna seara,mama are contract de donatie facut de părinți pe vremea cand inca traia bunicul, cu mențiunea de a fii îngrijiti pe durata vieții. Imediat dupa decesul lui, mama a ramas sa aiba grija de bunica dar de cateva luni o trateaza inuman: o înjură si vrea sa o lovească mereu cu toiagul, reprosandu-i ca a infiat-o. Suferind de diabet mama s-a asigurat ca este tratata cat mai bine si ca are parte de tratamente corespunzatoare insa In urma unei crize de Alzheimer facute in spitalul Sf Ioan cu injurii si violenta starea ei mentala s-a deteriorat si mai mult si atitudinea fata de mama este si mai denigranta.In plus a fost diagnosticata cu demență si lucrurile au devenit mai grave amenințând cu poliția ori de cate ori maicamea nu ramane la ea noaptea sa o ingtijeasca dupa ce o jigneste si ii face diverse reprosuri. Suna abuziv la numarul unic de urgenta si reclama in permanenta ca este bolnava,batrana si nu are pe nimeni sa o ingrijeasca,ca are o fata infiata care nu o ingrijeste desi mama eate zilnic la ea dupa serviciu si o hraneste si se asigura ca isi ia pastilele. A speriat intreaga scara cand a amenintat ca se sinucide fiindca la ea nu vine nimeni insa este genul de persoana care te indeparteaza prin gesturi si cuvinte,genul care te da naibii in secunda doi daca nu faci ce vrea sau cum vrea ea. M-am oferit sa stau cu ea si sa o ajht dar acum spune sa vin dupa care ma goneste tipand ca este casa ei si ca ma da afara cand vrea ea(nu imi pot supune cei doi copii unui astfel de strrs). Mai nou au aparut si niste frați,complet dispăruți din peisaj de mult timp,care continua sa ii inducă ideea ca mama o va arunca in strada fapt pentru care se si poarta asa. Tot acesti frati ii spun ca ii vor binele si ca or sa o ia ei sa o ingrijeasca insa ori de cate ori ii sunam se spala pe maini sau inchid twlefoanele. In tot acest timp bunica si-a strans pensiile deoparte,maicamea trebuind sa plateasca din salariul ei atat mancarea si pastilele cat si din cheltuielile casei.I-Am reprosat ca nu putea sa strângă ea nimic daca nu era mama sa ii aduce mâncare zilnic iar ca raspuns am fost data dracului. Tot strangand cureaua,mama a ajuns o scandura de om cu mult mai imbatranita decat varsta ei, cu mari semne de intrebare in ceea ce priveate increderea in oameni si vesnic hartuita telwfonic si amenintata de catre mama ei. Ori de cate ori nu se conformeaza mama,o persoana retrasa si timida,bunica isi suna rudele si o denigreaza in fel si chip in fata lor cu tot felul de apelative injositoare. Mai nou dupa o vizita a fratilor ei i-a invinuit ca i-au furat din banii stransi ca mai apoi sa ii puna totul in carca mamei. Întrebarea mea este ce poate face mama pe cale legala daca este vesnic amenințată ca ii va desface contractul si o va da pe mana politiei?ce variante are si cum se poate proteja? (Totul este mult mai mult de scris si mult mai alambicat... asta fiind o varianta scurta) |
|