Forum avocaţi > Civil

Cum se prescriu listele de intretinere de la bloc?

27-06-2017

Stiu ca prescriptia se intrerupe daca faci plati partiale ale datoriei.
Eu am platit unele liste de intretinere, anumite luni si am specificat pe OP pentru ce platesc. Pot face calculul la celelalte liste neplatite cu cei trei ani de prescriptie? Se prescrie fiecare lista, nu? Nu cuantumul total al datoriei.
Multumesc.
Răspunde
 27-06-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Datoria la intretinere trebuie privita ca un tot unitar. Termenul de prescriptie curge de la data scadentei fiecarei liste, insa modalitatea de imputare a platii difera. Daca ati platit acum intretinerea de pe luna mai, dar aveati restanta pe luna ianuarie si februarie, plata dvs. va stinge datoria mai veche.
Astfel platile pe care le faceti acum, in principiu reprezinta o recunoastere si intrerup termenul de prescriptie.
Este bine ca ati specificat pe OP pentru ce platiti, insa in fata instantelor de judecata, nu tot timpul se accepta imputatia platii facuta de debitor.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-06-2017

Asta se intampla la listele de intretinere curenta insa comitetul executiv a stabilit de capul sau niste cheltuieli de reparatii cu mult peste dreptul lor prevazut in statut si eu nu am platit vreodata acest fond de reparatii, tocmai pentru ca stiam ca ei abuzeaza si pentru ca nu am fost de acord cu ce au facut in bloc.
Acesta este prescris, va rog?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.