Forum avocaţi > Civil

Cale de atac a hotaririi data in contestatia in anulare

04-12-2013

Sunt din Braila. La o Hotarire a Tribunalului Braila, privind un litigiu de munca, am formulat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Galati. Hotarirea data in recurs a fost de respingere a acestuia,ramanand irevocabila.
Conform art. 319 alin (2) – Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi intridusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat la cunostinta de hotarire, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotarirea a ramas irevecabila.
Astfel,am depus o contestatie in anulare conform art. 318 alin (1) ( instanta respingand recursul, a omis sa cerceteze unele motive de casare)
Instanta Curtii de Apel Galati a respins Contestatia in anulare ca tardiva,motivind ca trebuia depusa la Curtea de Apel Galati si nu la Tribunalul Braila.
In consecinta:
Hotarirea instantei de recurs a ramas irevocabila in luna septembrie 2012, am luat la cunostinta despre hotarire in data de 15.02.2013,cand dosarul cauzei a revenit la Tribunalul Braila, si am depus contestatia in anulare in data de 28.02.2013 ( in termen legal de contestare) la Tribunalul Braila, care a inaintat-o cu dosarul cauzei la Curtea de Apel Galati pentru solutionare.
Instanta Curtii de Apel Galati a respins contestatia in anulare ca tardiva, motivand ca am depus-o la tribunalul Braila , si nu la Galati . Dar daca o depuneam la posta? Nu este acelasi lucru?
Art. 320 alin (3) din C. pr. civ. precizeaza ca Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.
Ce inseamna acest lucru:
- ca la hotarirea data in contestatie pot face o noua contestatie in anulare sau un recurs?
- cum ar trebui motivez cu privire la tardivitate pentru a se relua solutionarea motivelor mentionate in contestatie?
Răspunde
 12-12-2013
Bucuresti

teoretic aveti dreptul de a uza de caile extraordinare de atac la care faceti referire.
practic, asa cum le este si numele , cazurile de reusita sunt minime pentru ca ati epuizat toate caile de atac

Răspunde
 12-12-2013
Vizitator
Codul de pr.civ. prevede ca Hotarirea data in contestatia in anulare este supusa acelorasi cai de atac ca si hotarirea atacata. Hotararea data in recurs fiind definitiva, o puteam ataca cu revizuire sau cu o contestatie in anulare. Astfel eu am formulat contestatie in anulare la Hotarirea data in recurs, motivand ca instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra tuturor motivelor invocate.Eu acum la hotararea data in contestatia in anulare cu ce o pot ataca : cu o noua contestatie in anulare sau cu recurs?
Si o noua intrebare: Am gresit ca am depus acea contestatie adresata catre presedintele Curtii de apel Galati la Tribunalul Braila? Le-am expus cazul celor de la Tribunalul Braila si mi-au raspuns s-a mai procedat in acest fel, si se ia in considerare data depunerii si nu a faptului ca am depus-o la Tribunalul Braila, caci in acelasi mod o puteam depune si prin posta .Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.