Forum avocaţi > Civil

Ce inseamna "a admite in parte" ?

04-07-2017

Facusem o contestatie la un proces verbal emis de catre Politie . In prima faza instanta mi-a dat castig de cauza , anuland amenda pe care o primisem si implicit suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile si schimbandu-le cu un avertisment. Cei de la IPJ au facut apel, acesta a fost "admis in parte" in sensul ca "Menţine sancţiunea amenzii în cuantum de 500 lei aplicată prin procesul verbal de constatare a contravenţiei "si "Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate care nu sunt contrare prezentei." . Deoarece nu cunosc termeni juridici , v-as ruga sa imi explicati daca procesul verbal va fi respectat in totalitate sau voi ramane doar cu amenda (pe care deja am platito) iar permisul nu-mi va mai fi suspendat.
Va multumesc anticipat .
Răspunde
 05-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Instanta v-a admis doar o parte din cereri, in sensul ca v-a aplicat o amenda, insa nu vi se mai retine sanctiunea suspendarii permisului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-08-2018
Vizitator
Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti ce inseamna “ se admite cererea in parte “!? Este vorba de un proces succesiune !va Multumesc
Răspunde
 04-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Addict0204 a scris pe 03-08-2018:
Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti ce inseamna “ se admite cererea in parte “!? Este vorba de un proces succesiune !va Multumesc

Adică cererea nu v-a fost admisă așa cum ați solicitat dvs, ci cererea a fost admisă parțial (doar o parte din pretențiile dvs).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Addict0204 a scris pe 03-08-2018:

Instanta a admis partial solicitarile dvs. din cererea de chemare in judecata, nu in totalitate. Asteptati sa primiti motivarea hotararii, iar daca sunteti nemultumit de solutie, promovati calea de atac aferenta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2020
Vizitator
Ce inseamna admite in parte cererea. Este vorba de divort. In cat timp voi primi acasa pronuntarea hotararii
Răspunde
 17-11-2020
Vizitator
Ce inseamna admite in parte cererea. Este vorba de divort. In cat timp voi primi acasa pronuntarea hotararii. Pe site spune ca se admite in parte cererea prin care imi reiau numele anterior dar respinge in rest.... sincer nu stiu ce pt ca nu am cerut nimic de la fostul sot. Nu stiu ce inseamna. Sunt divortata sau nu?
Răspunde
 17-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dvs. ati introdus actiune sau fostul sot?

Pentru ca se admite sau se respinge cererea reclamantului.

Daca dvs. ati cerut divortul (fiind reclamanta), vi s-a admis capatul de cerere privind divortul si ati revenit la numele anterior.

Daca sotul a cerut divortul (el a fost reclamant, si dvs.parata), i s-a admis divortul, cererea ca dvs. sa reveniti la numele anterior,iar restul pretentiilor i-au fost respinse.

De vreme ce afirmati ca nu ati cerut nimic, inseamna sa sotul trebuie safi fost reclamant si a avut mai multe capete de cereri, nefiind admise toate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Rameta Roxana a scris pe 17-11-2020:
Ce inseamna admite in parte cererea. Este vorba de divort. In cat timp voi primi acasa pronuntarea hotararii. Pe site spune ca se admite in parte cererea prin care imi reiau numele anterior dar respinge in rest.... sincer nu stiu ce pt ca nu am cerut nimic de la fostul sot. Nu stiu ce inseamna. Sunt divortata sau nu?

In situatia in care se admite in parte o cerere, instanta admite doar o parte din solicitarile reclamantului.

Asteptati sa vi se comunice hotararea.

Din punct de vedere legal, hotararea se redacteaza si se comunica in termen de 30 de zile, insa in practica acest termen este depasit.

Daca s-a dispus revenirea la numele purtat inainte de incheierea casatoriei, inseamna ca instanta a admis capatul de cerere referitor la desfacerea casatoriei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2021
Vizitator
Intr-un proces litigii de munca pt recunoasterea grupei 2 de munca. La al doilea termen solutia este: Se admite in parte cererea dar nu mai apare un viitor termen! Va multumesc!
Răspunde
 21-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ghenu Marielena a scris pe 21-05-2021:
Intr-un proces litigii de munca pt recunoasterea grupei 2 de munca. La al doilea termen solutia este: Se admite in parte cererea dar nu mai apare un viitor termen! Va multumesc!

Este posibil ca dosarul sa fi ramas in pronuntare.

Asteptati sa vi se comunice solutia prin posta.

Ati fost prezenta la termenul de judecata?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-05-2023
Vizitator
Am cerut custodie totala,pensia alimentară și sa plateasca cheltuielile de judecata fostu,mia dat soluția:admisa în parte cererea,ce înseamnă, va mulțumesc
Răspunde
 28-05-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Inseamna ca vi s-au admis doar o parte din solicitari.

Asteptati sa vi se comunice hotararea, pentru a vedea ce capete de cerere au fost admise.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.