Forum avocaţi > Civil

Taxa de timbru mult prea mare!

17-07-2017

Buna ziua, toata stima,

Mi s-a pus in vedere sa platesc o taxa de timbru de 200 lei pentru anulare act si mi se pare ca e prea mult.
Ce sanse mai mari am :

- sa se reduca aceasta taxa (mi se da drept de reexaminare)
sau
- sa o las sa anuleze aceasta actiune si sa pun una exact la fel poate prind alt judecator mai de treaba care sa dea o taxa de timbru mai mica?

200 lei pentru anulare act mi se pare foarte mult. E vorba de un proces verbal de adunare generala de proprietari.

Multumesc foarte frumos!!!
Răspunde
 17-07-2017
Vizitator
Taxa, mare sau nu, a fost stabilita conform legii (ordonanta privind taxele de timbru nr. 80/2013 - http://legeaz.net/text-integral/oug-80-2013-taxe-judiciare-timbru)
Nu o sa gasiti un judecator sa va stabileasca o taxa mai mica pentru ca asta ar insemna sa incalce legea.
Răspunde
 17-07-2017

Ok, o pot plati pana la primul termen de judecata?
Răspunde
 17-07-2017
Vizitator
Este absolut necesar ca taxele judiciare sa aiba valori nederizorii pentru ca altfel judecatorii ar fi aglomerati cu toate aberatiile de procese initiate de oameni care incearca marea cu degetul sau au pur si simplu probleme psihice. Si chiar si asa instantele sunt asaltate cu procese fara niciun initiate de persoane care n au niciun temei / argument pentru ce solicita.
Răspunde
 17-07-2017
Vizitator
Petrescu a scris pe 17-07-2017:
Ok, o pot plati pana la primul termen de judecata?

Nu, taxa trebuie depusa la instanta in 10 zile de cand v-a anuntat ca va anuleaza cererea.
Răspunde
 17-07-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă nu plătiți taxa de timbru în termenul legal vi se va anula cererea. Totuși, dacă ați plătit taxa după cele 10 zile dar înainte de anularea cererii puteți cere revenirea asupra anulării.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-07-2017

Multumesc. Daca se anuleaza cererea pentru neplata taxei de timbru mai pot introduce una identica apoi?
Răspunde
 18-07-2017
Vizitator
Dacă acțiunea respectivă nu trebuia introdusă într un anumit termen respectiv dacă nu face obiectul unei prescripții prevăzută de lege, da o puteți introduce din nou însă aveți grijă ca de această dată sa anexati și taxa de timbru
Răspunde
 18-07-2017

Cine iti spune dumitale ca persoanele cu "probleme psihice" nu pot avea acces la justitie??!! Va aflati in calitatea de a aprecia sanatatea mentala a romanilor, aveti studii de specialitate?
Ati citit Constitutia Romaniei?
Si cum de in tara asta, cei cu probleme psihice sunt luati in deradere si batjocura? Cum faci dumneata aici. In nici o tara din lume nu exista atata ura si inversunare impotriva unor oameni loviti de soarta. Va mai duceti si la biserica???
Intamplator sunt medic psihiatru si iti pot spune ca printre noi, in libertate, sunt fooooarte multi oameni cu "probleme psihice".
Opinia dumitale nu are nici un suport, statul plateste din banii nostri judecatorii si aglomeratia din instante e dovada lipsei de respect fata de cetateni. Bugetele ar trebui crescute, nu ingradit accesul la dreptate.
NU ca societatea e perfecta si nu mai e nevoie de interventia Justitiei. Dimpotriva, as zice!
Parerea Mea a scris pe 17-07-2017:
Este absolut necesar ca taxele judiciare sa aiba valori nederizorii pentru ca altfel judecatorii ar fi aglomerati cu toate aberatiile de procese initiate de oameni care incearca marea cu degetul sau au pur si simplu probleme psihice. Si chiar si asa instantele sunt asaltate cu procese fara niciun initiate de persoane care n au niciun temei / argument pentru ce solicita.
Răspunde
 18-07-2017
Vizitator
Petrescu,
Exista niste limite in orice si oricati bani s-ar baga in justitie, nu se va putea face fata tuturor procesomanilor cu sau fara probleme psihice.
Nu ma duc la nicio biserica, probabil mai bine le-ar face judecatorii ca sa aveti mai multi acces la justitie, dar cine sunt eu sa decid, sa organizeze statul dupa cum pofteste majoritatea prin conducatorii pe care si i-a ales.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.