Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Succesiune. Mai am nevoie de semnatura surorii mele pt a fi proprietara pe partea mamei

19-07-2017
Vizitator
Buna.Suntem doua surori si avem o casa cu etaj tata a murit acum 2 ani eu am semnat pt ca partea lu tata sai ramana la sora mea .Mama mia facut mie un testament ca dupa ce moare partea ei sa imi revina mie .Acum a murit si mama ce trebuie sa fac sa sa am si eu partea mea de casa ? Mai am nevoie de semnatura surorii mele pt a fi proprietara pe partea mamei ? Ce acte mai trebuie sa fac ?
Răspunde
 19-07-2017
Vizitator
Adresati-va notarului public pentru dezbaterea succesiunii. Deoarece aveti o sora si ea este mostenitor rezervatar, este obligatoriu sa fie citata. Daca ea nu va fi de acord cu dezbaterea mostenirii, veti ajunge in instanta unde lucrurile pot dura si costurile sunt ceva mai mari deci bine pentru d-vs ar fi sa faceti tot posibilul sa va intelegeti.
Pe scurt, da, aveti nevoie de "semnatura" surorii pentru ca este mostenitoare rezervatara. Testamentele au eficienta pe intreaga mostenire doar cand nu exista astfel de mostenitori sau ei renunta la succesiune.
Răspunde
 19-07-2017
Vizitator
Din ce am citi aii dat declaratie de renuntare in favoarea surorii, prin urmare corect ar fi ca si sora sa faca acelasi lucru pentru tine. Bineinteles ca nu este obligata si ai nevoie de semnatura ei la ntoar intr-un fel sau altul, iar daca refuza notarul va trimite la judecata.
Răspunde
 19-07-2017
Vizitator
Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.