Forum avocaţi > Civil

Mostenire

20-07-2017
Vizitator
Buna ziua! va rog o informatie de la dvs. Suntem doi frati mostenitori si nu am facut succesiunea dupa parintii decedati in urma cu 6 ani. Fratele meu nu doreste sa facem aceasta succesiune invoca motive financiare. Pt. a obtine partea mea de mostenire trebuie sa actionez in istanta, cum procedez?
Răspunde
 20-07-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Oricare dintre mostenitori poate solicita deschiderea succesiunii.
Primul drum il veti face la un Birou notarial.
Apoi, daca fratele dvs. refuza sa se prezinte sau are anumite obiectiuni in legatura cu masa succesorala, cu documentul emis de notar (incheiere) veti deschide actiunea in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-07-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti face doar declarația autentica de acceptare a succesiunilor sau face acest lucru in instanta ( succesiune si partaj) .

Doar ca în instanta acest tip de dosar va fi unul foarte costisitor, cu mult mai mult decat la notariat. Fara a pune la socoteală si situatia familiala.

Asa ca încercați sa va interesati de costurile notariale si sa faceti cumva sa rezolvați amiabil.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa obtineti o declaratie notariala de acceptare a mostenirii de pe urma defunctilor, iar ulterior sa va adresati instantei de judecata cu o actiune avand ca obiect succesiune si iesire din indiviziune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-07-2017
Vizitator
Va multumesc!
Răspunde
 20-07-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mergeți la un notar public. Dacă sunt neînțelegeri, succesiunea se va rezolva doar la instanța de judecată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2017
Vizitator
Buna ziua! as dori un raspuns de la dumneavoastra ! A murit o sora de a mea si a facut testament pe numele unui frate de al meu! Noi mai suntem 5 frati ! Sora mea nu are copii,nu afost casatorita . noi cei 5 frati putem ataca testamentul? pina in cate luni putem sa merge la instanta.? Mentionez ca fratele meu cel cu testamentul nu a intretinut-o la batranete .A murit la 77 de ani de inima ,infart! Testamentul s-a facut acum 24 de ani in urma pe ascuns si noi nu am stiut nimic,numai dupa inmormantare,sora mea a mers cu secretul in pamant! Dumnezeu sa ierte! Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns si un avocat sa putem discuta! Va multumesc
Răspunde
 05-08-2017

Bucuresti
Facebook
Felicia a scris pe 05-08-2017:
Buna ziua! as dori un raspuns de la dumneavoastra ! A murit o sora de a mea si a facut testament pe numele unui frate de al meu! Noi mai suntem 5 frati ! Sora mea nu are copii,nu afost casatorita . noi cei 5 frati putem ataca testamentul? pina in cate luni putem sa merge la instanta.? Mentionez ca fratele meu cel cu testamentul nu a intretinut-o la batranete .A murit la 77 de ani de inima ,infart! Testamentul s-a facut acum 24 de ani in urma pe ascuns si noi nu am stiut nimic,numai dupa inmormantare,sora mea a mers cu secretul in pamant! Dumnezeu sa ierte! Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns si un avocat sa putem discuta! Va multumesc

Buna ziua,
Termenul pentru a ataca in instanta testamentul este de 1 an de la data aflarii de existenta lui.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2017
Vizitator
Spuneti-mi va rog pt a obtine acea declaratie notariala de acceptare a mostenirii de la notariat este nevoie de prezenta si celuilalt mostenitor? sau o pot obtine fara , .ca apoi sa ma prezint in istanta?
Răspunde
 10-08-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Camelia a scris pe 08-08-2017:
Spuneti-mi va rog pt a obtine acea declaratie notariala de acceptare a mostenirii de la notariat este nevoie de prezenta si celuilalt mostenitor? sau o pot obtine fara , .ca apoi sa ma prezint in istanta?

Pentru declaratia de acceptarea a mostenirii nu este nevoie de prezenta celorlalti mostenitori.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2017
Vizitator
Buna ziua! In cazul in care solicit o declaratie de acceptare a mostenirii,aceasta trebuie solicitata de la un birou notarial sa zicem cel mai apropiat de domiciliul meu ( nu locuiesc in aceeasi localitate unde se afla imobilul pt care solicit aceasta declaratie) sau trebuie sa ma adresez la notariatul din zona in raza caruia de afla imobilul pt care doresc succesiune. Multumesc
Răspunde
 12-08-2017
Vizitator
@Camelia Se poate da oriunde in tara declaratia de acceptare a mostenirii, nu conteaza domiciliul d-vs sau al defunctului
Răspunde
 14-08-2017
Vizitator
Buna ziua! Va rog ,explicati-mi ce inseamna ,, cu scutire de raport,, intr-un act de donatie facut de parinti pt. unul dintre fii.
Răspunde
 14-08-2017

Bucuresti
Facebook
Camelia a scris pe 14-08-2017:
Buna ziua! Va rog ,explicati-mi ce inseamna ,, cu scutire de raport,, intr-un act de donatie facut de parinti pt. unul dintre fii.
Buna ziua, inseamna ca bunul donat, nu se va aduce la masa succesorala la momentul decesului donatorului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-08-2017
Vizitator
Se mai poate ataca in istantă o donație făcută de părinți unuia dintre moștenitori chiar daca la vremea respectiva s - a semnat un act la notariat prin care am fost de acord cu acea donație?
Răspunde
 25-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Odata ce v-ati dat acordul prin semnatura la notar, nu va puteti ataca propria optiune.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Felicia a scris pe 05-08-2017:

Pentru ce motiv doriți să atacați testamentul?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Camelia a scris pe 14-08-2017:
Se mai poate ataca in istantă o donație făcută de părinți unuia dintre moștenitori chiar daca la vremea respectiva s - a semnat un act la notariat prin care am fost de acord cu acea donație?

Eventual, se poate ataca pentru viciu de consimțământ pentru aspecte pe care nu le cunoșteați la data întocmirii testamentului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.