Forum avocaţi > Civil

2 copii, concubinaj, plecarea cu copiii din casa tatălui e abandon?

22-07-2017
Vizitator
Locuiesc cu un bărbat, tatăl copiilor mei -2- băiat 5 ani si fetița 1,2 ani- in apartamentul lui de 2013. Nu suntem căsătoriți.
Am avut o relație cu bune si rele ( un caz de violenta fizica si mai multe episoade de violenta verbala). Cu copiii e destul de implicat.
In urma mai multor episoade in care am fost umilita de familia lui, când el nu a luat atitudine, a ales sa nu se bage dar in același timp sa ma acuze si sa ma umilească si el.
In timpul unui episod de acest gen băiețelul nostru era in vizita de 2 zile la sora lui. In urma acestui episod urat am cerut sa aducă copilul sa doarmă acasă ( specific ca am fost făcută proasta si ulterior s a specificat ca, copilul seamănă cu mine). A refuzat sa ducă copilul acasă, m a jignit si el si a plecat sa doarmă cu copilul.
Nu vreau sa mai stau in aceasta situație si as vrea sa plec din casa lui.
Copiii sunt pe numele lui cu domiciliul la Ap. Lui.
Eu nu am avut niciodată adresa casei lui in buletin.
Daca plec cu copiii si ajungem in instanța ma supun vreunui risc de a rămâne fara vreun copil sau amândoi? Specific ca sunt potenți financiar si influenți, eu nici una si nici alta.
Daca plec va fi in chirie, si acum sunt in concediu maternitate.
El ar putea sa refuze sa lase copiii cu mine?
Nu vreau sa renunț la copii sub nici o formA.
Multumesc
Răspunde
 23-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti pleca linistita impreuna cu minorii dintr-un mediu ostil, care poate pune in pericol cresterea si dezvoltarea copiilor.
Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea exclusiva sau in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Atat timp cat demonstrati ca puteti asigura conditii decente pentru cresterea copiilor, aveti toate sansele ca domiciliul acestora sa fie stabilit la dvs.
Referitor la agresiunile fizice la care ati fost supusa, puteti formula o plangere penala impotriva concubinului, in termenul legal prevazut de lege, iar daca este cazul puteti solicita instantei emiterea unui ordin de protectectie impotriva acestuia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Va trebui sa probați in instanta cele afirmate referitor la comportamentul lui si care v au facut sa parasiti domiciliul.

Va trebui de asemenea sa puteti face dovada cum va descurcati cu ambii copii si cu serviciul pe care il veti incepe pana se va termina dosarul.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-07-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mai puteți apela și locui o perioadă la un centru pentru femei abuzate existente în zona dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.