Buna ziua! Am primit ieri prin posta o comunicare de la Judecatoria Iasi, in care ma aflu in calitate de pârât. In urma cu 2 ani, in septembrie-octombrie 2015 mai exact am deschis o firma SRL. Punctul de lucru trebuia sa fie intr.o cladire unde proprietarul inca nu avea acte, si nici nu era trecuta in planul terenului. Asa ca, am facut un contract de servicii de internet Business de la Rcs Rds pe persoana fizica pe 24 luni (la ghiseu cand am deschis contractul, eu tin minte ca era pe 12 luni) din cauza ca nu aveam inca in regula actele de la acea cladire. Timp de 9 luni afacerea a mers, nu foarte bine dar a fost ok, platile facturilor au fost facute la timp. Dupa aceste 9 luni, afacerea nu a mai mers, si am inchis tot, SRL, nu am mai platit nici chiria acelei locatii. Asa ca, m-am decis sa inchid si serviciile rcs rds. Am trimis email doamnei care se ocupa de contractul meu: "Buna ziua! Ma numesc *** ***, din partea domnului ****, in legatura cu abonamentul pe care il am pe *******. Am o intrebare, vreau sa platesc toate facturile care le mai am si vreau sa inchid contractul business deoarece trebuie sa inchid mica mea afacere care o am la adresa. Care ar fi pasii sa inchid internetul business? Vreau sa gasim impreuna o intelegere amiabila, nu vreau nici sa raman dator, dar nici sa platesc 6 luni cat mai am din contract. Va multumesc, si sper ca o sa gasim solutia cea mai ok pentru amandoi. O sa deschid alt contract business cam peste 6 luni, vreau sa deschid un birou IT cu websiteuri/software. O zi placuta!" Raspuns: "contractul este semnat pe numele dumneavoastra. avand in vedere ca sunteti in perioada initiala, rezilierea anticipata se face cu facturarea abonamentelor pana va expira contractul. Asa cum v-am mai mentionat, puteti trimite o adresa scrisa, semnata, pe care sa o putem inregistra si veti primi raspuns scris, de la departamentul juridic conform clauzelor. Ati semnat un contract pe care vi l-ati asumat 24luni, inclusiv cu riscurile rezilierii anticipate. " Nu am depus nici.o cerere de reziliere, ascultand de sfatul multor prieteni care au țepuit rds cu tablete, telefoane, etc. De atunci, nu am mai primit nici-o factura pe email, si nici la vreo locatie, de asemenea nici-un avertisment. Asa ca, ieri m-am trezit dat in judecata, cu totalul fiind de 7000 lei inclusiv plata echipamentului, si cheltuielile de judecata. Eu inteleg ca m-am angajat sa platesc 24 luni, dar nu m.am gandit ca o sa intru in faliment, se poate sa re-negociez acest pret de 7000 lei? Nu am de unde sa platesc asa mult, nu lucrez, nu am asa multi bani. Ce se poate face? Multumesc anticipat!  |
|