|
29-07-2017 |
 | Mimi Vizitator |
| Am avut un proces Pretentii cu asoc.de prop.pe care l-am cîștigat . Am așteptat o luna de zile sa se redacteze decizia Judecătoriei de executare silita. Decizia redactata a Judecătoriei decexecutare silita a ajuns la executorul judecătoresc acum o luna . Executorul a depus dosarul de executare silita in 3 Iulie, la banca unde asoc.de prop.debitoare are bani in banca , bani proveniti din publicitate. In lege nu am citit despre un termen in care banca ar trebui sa vireze banii creditorului , adica executorului judecătoresc angajat de creditor. In citeva zile , mai precis in 3 August va fi o luna de cind dosarul de executare silita a fost depus de executor. Ce se întîmplă? Banca ar trebui ca in 2-3 zile sa onoreze decizia instanței de judecată si sa opereze executarea silita din contul debitorului. Banca nu raspunde la telefon, iar la e-mail îmi raspunde cu o confirmare ca au primit mesajul meu si am sa primesc curind lămuririle cerute. Ce pot sa fac? | |
|
|
|
30-07-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| In realitate lucrurile nu stau chiar asa cum va imaginati dvs. Adica problemele nu se rezolva atat de repede. Mergeti la reprezentatul juridic al bancii,( jurist, avocat) in audienta sau la manager. Veti primi un raspuns mai exact. | |
|
|
|
|
31-07-2017 |
 | Mimi Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspuns . Nu locuiesc in țara . Ce altceva pot sa fac? | |
|
|
|
31-07-2017 |
 | Diana Vizitator |
| Dacă nu locuiți în țară aveți posibiltiatea să împuterniciți prin procură o altă persoană pentru a se ocupa și interesa în locul dvs. la bancă și la executorul judecătoresc. Procura o faceți la consulatul României din străinătate sau la ambasadă și persoana împuternicită poate fi inclusiv un avocat. | |
|
|
|
31-07-2017 |
| Adică în contul asociației de la bancă există suma de bani suficientă executării silite? Dacă da, se va popri suma până la concurența datoriei. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
05-08-2017 |
 | Mimi Vizitator |
| Am inteles ça se va popri suma, dar cind? Asociatie de propietari si Banca , ma penalizeaza pentru fiecare zi de intirziere a platii datoriilor. Eu cit trebuie sa astept? Exista un termen limita ça Banca sa onoreze decizia instante de judecata ? Multumesc intregii échipe de avocati, pentru raspunsurile primite | |
|
|
|
05-08-2017 |
 | Diana Vizitator |
| Termenul general de prescriptie prevazut de Codul Civil este de 3 ani. | |
|
|
|
05-08-2017 |
| Mimi a scris pe 05-08-2017: Am inteles ça se va popri suma, dar cind? Asociatie de propietari si Banca , ma penalizeaza pentru fiecare zi de intirziere a platii datoriilor. Eu cit trebuie sa astept? Exista un termen limita ça Banca sa onoreze decizia instante de judecata ? Multumesc intregii échipe de avocati, pentru raspunsurile primite Trebuie să așteptați deoarece trebuie îndeplinite procedurile necesare. Executorul poate calcula și el penalități. Vorbiți cu executorul judecătoresc și solicitați informații. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-08-2017 |
 | Mimi Vizitator |
| Am primit confirmarea băncii , ca suma datorata de debitor a fost trimisa executorului judecătoresc angajat de mine in data de 1 August. La cererea mea catre executor de a vira banii ( minus comisioane executor etc) in contul meu in calitate de creditor, mi-a spus ca este in concediu , ca justiția este in concediu pentru 3 luni, si ca sa aștept. Am așteptat mai bine de o luna ca decizia Judecătoriei de executare silita sa fie redactata. Am așteptat din o alta luna ,ca banii creditorului de la banca sa fie trimiși catre executor, Acum trebuie sa aștept....cit? pentru ca executorul Jud.este in vacanța . Întrebarea mea este.: Exista un termen legal de așteptare ca executorul sa se ducă la banca si sa ceara transferul băncii din contul lui in contul meu? ( eu sint creditarea , eu l-am angajat ,prin avocat , nefiind in țara ) Va rog, un răspuns Cu considerație Mimi | |
|
|
|
08-08-2017 |
| Justiția nu stă 3 luni fiindcă este vacanța judecătorească. Se dau termene, se judecă dar activitatea este diminuată deoarece este o perioadă de vacanță (care este de 2 luni nu de 3 luni, adică iulie și august). Nu văd de ce executorul nu vă poate transfera banii imediat ce se întoarce din concediu, care în mod cert nu durează 3 luni.....bănuiesc că mai are și alte executări silite. Faceți o notificare prin email executorului și solicitați lămuriri de urgență. Menționați că știți că banii s-au transferat și solicitați să vi se distribuie suma. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-08-2017 |
 | Mimi Vizitator |
| Exact asta am si făcut, numai ca executorul nu-mi mai raspunde la telefon , iar eu nu sint in țara . Exista o modalitate juridică de a-l determina sa-si faca serviciul pentru care a fost angajat? Cit trebuie sa aștept? Au trecut deja 18 zile de cind executorul a primit banii. In toate procesele mele am avut greutăți de întîmpinat. ....consum nervos , timp ,bani si sănătate pierdută ....si toate acestea pentru ca un administrator de bloc m-a încasat cu pierderi apa la suprafața utila si nu la numar de persoane așa cum spune legea. Este de datoria Primariei sa se ocupe de astfel de cazuri ca doar are angajați in Primarie care se ocupa de asoc.de prop. Primăria ma trimite la judecătorie, avocații iau decizii in numele meu care ma dezavantajează, instanța îmi tine dosarul 16 luni fara sa-i dea termen de judecată , ( așteptând probabil ca faptele administratorului sa se prescrie), decizia instanței de executare silita a fost redactata după o luna de zile , banca avind banii asociației proveniti din publicitate in cont nu -i da executorului decit după intervenții online in decurs de 1 luna si mai bine , iar acum executorul nu-mi da banii după 5 ani de procese. V-i se pare corect? Pe mine ma penalizează banca si asociatia pentru fiecare zi de intirziere a plății datoriei sau întreținerii... Scuze, pentru mesajul lung, trebuie sa spun cuiva , simt ca explodez.... Mulțumesc mult pentru răspunsurile pe care m-i le-ați dat in decurs de ani, nu luni. | |
|
|
|
19-08-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Daca raspunsurile de la noi, cei care raspundem in timpul nostru liber si fara costuri financiare pentru dvs,. au intarziat, aceasta este pentru ca avem si noi limite ( de timp, de dispozitie, de lucruri mai mult, sau mai putin marunte). Va intelegem problemele, dar ele nu se rezolva de pe o zi pe alta. Inteleg si ca sunteti suparat pe "avocații iau decizii in numele meu care ma dezavantajează" si pe tot ce s-a intamplat in acest proces, cara a durata atat. Sunt procese care dureaza si mai mult...chiar daca acest lucru nu va intereseaza si nu constituie o scuza pentru nerezolvarea problemei dvs. Domnul expert greseste grav neraspunzandu-va la telefon, pentru ca si in concediu se poate raspunde la telefon. Iar un concediu nu dureaza ....luni de zile. Probabil profita ca nu sunteti in tara si trage de timp.Nu mai vorbesc de informatiile eronate pe care vi le-a transmis. Faptul ca a durat atat pana la primul termen de judecata se datoreaza noii proceduri care prevede acea parte a ei, extrajudiciara, in care se trimite actiunea la parat pentru a redacta el o Intampinare -si are un anumit termen pentru aceasta, actele se" plimba" cu posta care merge...cum merge....la noi. Nu s-a asteptat prescrierea faptelor, deoarece o actiune odata introdusa prelungeste termenul de prescriptie. Prescrierea opereasa /isi produce efectele,doar daca se asteapta prea mult pana la a se introduce actiunea. in instanta. Va recomand angajarea unui avocat care sa mearga la executor si sa rezolve odata. Si va doresc sa nu "dati" peste vreun coleg care sa nu actioneze in interesul dvs. PS V-am dat cateva lamuriri ...tot pentru ca simteam nevoia sa spun si eu cuiva, adica exact dumneavoastra, cum stau treburile, asa, in general. | |
|
|
|
|
19-08-2017 |
 | Mimi Vizitator |
| Avocatul pe care l-am angajat special pentru dosarul de executare silita , a ales si angajat cu acordul meu executorul judecatoresc . Nu cunosc personal nici avocatul nici executorul. Am trimis mail si i-am telefonat pe amindoi. . Avocatul nu raspunde la telefon . Multumesc pentru raspuns M -ati ajutat mai mult d-voastra echipa de avocet dupa acest site , decit avocatii angajati si platiti de mine . | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |