Forum avocaţi > Civil

Despagubiri intr-un caz de plagiat teza doctorat

29-07-2017
Vizitator
Am descoperit acum trei ani un plagiat al tezei mele de doctorat în proporție de 95%. Am depus hârtii la ministerul educației si cnatdcu si în febr anul acesta am primit un document de la cnatdcu că printr-o hotărâre de ministru s-a retras titlul de doctor plagiatorului. Vreau sa-L dau in judecata sau sa fac o plangere penala si nu stiu ce pasi sa urmez. Vreau sa cer despagubiri. Am discutat cu niste avocati si nu au dorit sa ma ajute in aceasta problema. Este cineva dispus sa imi dea vreun sfat sau ajutor in ac problema. Mulțumesc anticipat !
Răspunde
 30-07-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pentru a avea castig de cauza in instanta ar trebui sa dovediti ce prejudiciu v-a adus plagierea tezei dvs. de doctorat. Plagiatorul si-a primit pedeapsa: i s-a retras titlul.
Eventualele despaguburi, pe care vreti sa le solicitati si obtineti in instanta, ar trebui sa reprezinte ceva si sa le dovediti. Probabil acest aspect nu vi l-au explicat avocatii cu care ati discutat...Refuzul vine din siguranta unui proces pierdut din start.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2017
Vizitator
Mulțumesc pentru mesaj. Totusi conf legii nr. 8 din 14.03.1996 as putea deschide o actiune penala pt dobandirea unor daune morale ? Stiu ca fiind parte civila nu trebuie sa timbrez la valoare. Ce as putea face in acest sens ? Poate există totuși posibilitatea de a face ceva.

Mulțumesc încă o dată. Cu respect, L. Dumitrache
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
LEGE nr.8 din 14 martie 1996 - privind dreptul de autor şi drepturile conexe

Art. 139. - (1) ...
(2) Titularii drepturilor încălcate pot solicita instanţelor de judecată sau altor organisme competente, după caz, recunoaşterea drepturilor lor, constatarea încălcării acestora şi pot pretinde repararea prejudiciului în conformitate cu normele legale.

Art. 141. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amendă de la 500.000 lei la 10 milioane lei fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunoştinţă publică o operă sub un alt nume decât acela decis de autor, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Art. 144. - Acţiunea penală se pune în mişcare în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 140, 141 şi 142 lit. a), c), j), l), n) şi o), la plângerea prealabilă a persoanei vătămate în sensul prezentei legi.
Răspunde
 26-06-2018
Vizitator
Bună seara,
Sunt cadru didactic (lect dr. Ing) la Universitatea Maritimă Constanta din anul 1993. Începând din anul 2016 am mari probleme la examenele care le susțin studenții pt că mulți dintre ei contestă rezultatul examenelor. Toate aceste momente care le găsesc nepotrivite pt o universitate de stat au constituit un prilej bun pt conducerea universității să mă aducă în 2016 în fata comisiei de etică a universității sub pretextul că am un limbaj licentios fată de studenti si că mă comport urât fată de ei la momentul examenelor mai ales la examenele dinaintea licentelor de absolvire a facultăților. Am fost târât la comisia de etică, am încercat să demonstrez că nu s-a respectat nici un regulament si în final am fost sanctionat nedrept cu avertisment scris. Rectorul universității a dat declaratii în presă despre mine încercând să demonstreze că si studenții au drepturi în condițiile in care sunt cadre didactice care au un comportament necorespunzator. Rectorul a folosit numele meu în raportul anual al rectorului pe anul 2016 folosindu-se de numele altui coleg care era la acel moment era președintele comisiei de etică fără ca să fie discutat încă cazul meu la comisia de etică încălcând regulamentul intern. Presiunile si hartuirile su continuat si la televiziunile locale unde li s-a luat interviuri la niște studenți care au spus că îmi desfășor activitatea normal si că nu am avut fată de ei tratamente necorespunzatoare infirmand astfel declarațiile date presei de conducerea UMC ( a se cauta pe google "profesor acuzat de studenți la universitatea maritimă constanta").
Situația de hartuire continuă si azi. Zilele trecute mi s-a adus la cunoștință că sunt convocat la o comisie de disciplină pt faptul că la primul examen avut în această sesiune m-am adresat jignitor fată de niste studenți din Republica Moldova. O altă problemă gravă este că examenul susținut cu acesti studenți va fi "refăcut" deoarece ei spun că nu am respectat condițiile de examinare. Toate aceste motive si pretexte prefabricate m-au convins că în spatele acestor acțiuni este rectorul UMC care în mai multe discuții a făcut afirmații că nu sunt o "persoana de încredere" si "nu îi place de mine". Am solicitat pt examenele care le mai am o comisie suplimentară sau încă un alt cadru didactic pt transparenta care să asiste la toate examenele mele, am solicitat monitorizare video audio si nu mi s-a aprobat nimic. Am făcut multe hârtii adresate sefului de departament, decanului, președintelui senatului, rectorului si am solicitat care au fost temeiurile legale de înființare ale comisiei de disciplină, am cerut procese verbale ale consiliului de administrație, procedura pt cercetarea disciplinară si am primit doar niște răspunsuri evazive. Mă simt izolat si fată de colegi, am solicitat să fac proces verbal după fiecare examen si colega care mă asistă a zis că refuză să semneze acel proces verbal pt a nu avea probleme cu conducerea UMC.
Vă rog să mă sfătuiți ce să fac, mâine merg la audierile de la comisie cu un avocat. Vă rog dacă se poate sa-mi spuneti dacă pot face plângere penală pt hărțuire la locul de muncă, care este legislația pe această problemă si ce pasi să urmez.
Vă mulțumesc anticipat !
Cu respect, Luois Dumitrache
Răspunde
 26-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Constantin Dumitrache a scris pe 26-06-2018:
Bună seara,
Sunt cadru didactic (lect dr. Ing) la Universitatea Maritimă Constanta din anul 1993. Începând din anul 2016 am mari probleme la examenele care le susțin studenții pt că mulți dintre ei contestă rezultatul examenelor. Toate aceste momente care le găsesc nepotrivite pt o universitate de stat au constituit un prilej bun pt conducerea universității să mă aducă în 2016 în fata comisiei de etică a universității sub pretextul că am un limbaj licentios fată de studenti si că mă comport urât fată de ei la momentul examenelor mai ales la examenele dinaintea licentelor de absolvire a facultăților. Am fost târât la comisia de etică, am încercat să demonstrez că nu s-a respectat nici un regulament si în final am fost sanctionat nedrept cu avertisment scris. Rectorul universității a dat declaratii în presă despre mine încercând să demonstreze că si studenții au drepturi în condițiile in care sunt cadre didactice care au un comportament necorespunzator. Rectorul a folosit numele meu în raportul anual al rectorului pe anul 2016 folosindu-se de numele altui coleg care era la acel moment era președintele comisiei de etică fără ca să fie discutat încă cazul meu la comisia de etică încălcând regulamentul intern. Presiunile si hartuirile su continuat si la televiziunile locale unde li s-a luat interviuri la niște studenți care au spus că îmi desfășor activitatea normal si că nu am avut fată de ei tratamente necorespunzatoare infirmand astfel declarațiile date presei de conducerea UMC ( a se cauta pe google "profesor acuzat de studenți la universitatea maritimă constanta").
Situația de hartuire continuă si azi. Zilele trecute mi s-a adus la cunoștință că sunt convocat la o comisie de disciplină pt faptul că la primul examen avut în această sesiune m-am adresat jignitor fată de niste studenți din Republica Moldova. O altă problemă gravă este că examenul susținut cu acesti studenți va fi "refăcut" deoarece ei spun că nu am respectat condițiile de examinare. Toate aceste motive si pretexte prefabricate m-au convins că în spatele acestor acțiuni este rectorul UMC care în mai multe discuții a făcut afirmații că nu sunt o "persoana de încredere" si "nu îi place de mine". Am solicitat pt examenele care le mai am o comisie suplimentară sau încă un alt cadru didactic pt transparenta care să asiste la toate examenele mele, am solicitat monitorizare video audio si nu mi s-a aprobat nimic. Am făcut multe hârtii adresate sefului de departament, decanului, președintelui senatului, rectorului si am solicitat care au fost temeiurile legale de înființare ale comisiei de disciplină, am cerut procese verbale ale consiliului de administrație, procedura pt cercetarea disciplinară si am primit doar niște răspunsuri evazive. Mă simt izolat si fată de colegi, am solicitat să fac proces verbal după fiecare examen si colega care mă asistă a zis că refuză să semneze acel proces verbal pt a nu avea probleme cu conducerea UMC.
Vă rog să mă sfătuiți ce să fac, mâine merg la audierile de la comisie cu un avocat. Vă rog dacă se poate sa-mi spuneti dacă pot face plângere penală pt hărțuire la locul de muncă, care este legislația pe această problemă si ce pasi să urmez.
Vă mulțumesc anticipat !
Cu respect, Luois Dumitrache

Buna ziua,

Puteti formula o actiune in instanta pentru a se constata hartuirea morala la locul de munca si pentru a vi se acorda despagubiri. In ultima perioada, acest gen de actiuni au succes, fiind recunoscut fenomenul de hartuire la locul de munca ca unul nociv pentru angajat.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2018
Vizitator
prietene, tu de fapt ai cu totul alte probleme de care treb. sa te ocupi. a vana un amarat de plagiator si a-l stoarce de bani e cale lunga. te inteleg ca esti frustrat, dar eu m-as ocupa imediat de japita aia de rector. da-l in judecata si da cu el de pamant in presa, nu mai sta! sunt cercetator stiintific si stiu ce mizerii si coruptie politica exista in mediul academic. dupa mine cnatdcu ar trebui desfiintat si judecat in fata unei comisii mixte (nationale si internationale) pentru favorizarea anumitor persoane care obtin titlul de doctor cu ochii inchisi si fara stres, prin interventii. daca asta nu e coruptie...in orice caz, pentru mine cnatdcu are credibilitate 0!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.