Forum avocaţi > Civil

Unde pot afla daca imi va mai fi suspendat permisul?

30-07-2017

Facusem o contestatie la un pv , initial mi s-a admis cererea de inlocuire a amenzii (si suspendarii dreptului de a conduce pe 30 de zile) cu avertisment. Ulterior apelul facut de cei de la IPJ a fost admis in parte , anuland preschimbarea amenzii (pe care deja o platisem) cu avertisment , dar pastrand celelalte dar " Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate care nu sunt contrare prezentei" . Decizia mi se pare ambigua ,in hotararea primita la domicilui nefiind mentionat nicaieri ceva despre suspendarea dreptului de a conduce (si ca am x zile la dispozitie pentru a preda permisul) . Acum , ca sa fiu sigur , unde trebuie sa ma interesez pentru a vedea daca permisul imi va fi sau nu suspendat?
Va multumesc.
Răspunde
 31-07-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca apelul IPJ a fost admis in parte si s-a anulat preschimbarea amenzii, inseamna ca a ramas valabila suspendarea dreptului de a conduce autoturismul pe o durata de 30 zile. Aceasta perioada incepe sa curga de la data depunerii permisului la IPJ.Depunerea permisului se va face dupa ce veti primi decizia pronuntata in apel si veti mergeti cu ea la IPJ.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Marius77 a scris pe 30-07-2017:
Facusem o contestatie la un pv , initial mi s-a admis cererea de inlocuire a amenzii (si suspendarii dreptului de a conduce pe 30 de zile) cu avertisment. Ulterior apelul facut de cei de la IPJ a fost admis in parte , anuland preschimbarea amenzii (pe care deja o platisem) cu avertisment , dar pastrand celelalte dar " Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate care nu sunt contrare prezentei" . Decizia mi se pare ambigua ,in hotararea primita la domicilui nefiind mentionat nicaieri ceva despre suspendarea dreptului de a conduce (si ca am x zile la dispozitie pentru a preda permisul) . Acum , ca sa fiu sigur , unde trebuie sa ma interesez pentru a vedea daca permisul imi va fi sau nu suspendat?
Va multumesc.

Buna ziua,

Dispozitiile hotararii din apel nu sunt deloc ambigue. Suspendarea permisului este o sanctiune complementara aplicarii amenzii, iar atata timp cat fapta contraventionala exista, iar individualizarea pedepsei s-a facut in mod corect (a ramas amenda, nu doar avertisment), inseamna ca va trebui sa predati permisul.

Daca totusi vi se pare ca nu este clara hotararea, aveti posibilitatea de a solicita instantei de apel sa lamureasca dispozitivul hotararii in sensul de a preciza in mod expres daca se mentine dispozitia din procesul verbal referitoare la suspendarea permisului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2017

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.