Forum avocaţi > Civil

Mostenire litigiu -Antecontract vanzare cumparare

05-08-2017
Vizitator
Buna ziua.
Am mostenit prin testament o casa si un teren de 8000 mp de la o batrana fara nici un fel de mostenitor (copii , frati, sot, parinti in viata )
In acelasi timp dupa incheiera succesiunii am fost informat ca jumatate din casa si 2000 mp din teren se afla intr-un litigiu-
Hotarare care sa tina loc de act autentic.
Antecontractul din cate am vazut este incheiat in 2010 intre sora celei care mi-a lasat testamentul si intre o anumita persoana care a introdus cauza in instanta dupa moartea ambelor surori.
Mentionez nici sora testatoarei nu a fost casatoarita nu a avut copii.
Ce trebuie facut in aceasta situatie?
Sunt sanse sa pierd casa si terenul?
Va multumesc
Răspunde
 05-08-2017
Vizitator
Dupa ce am dezbatut succesiunea pe certificat apare cota 1/1 apoi notarul cand am intabulat terenurile ne- a informat de existenta notarii acestui antecontract(litigiu) in Cartea Funciara ...
Intr- adevar nu pe mine ma cheama in judecata pe testatoare o cheama in judecata dar ca mostenitor o sa ma cheme banuiesc si pe mine ....ca nu se poate judeca cu mortii.
Actul (antecontractul ) a fost redactat la calculator in 2010 nu are clauze doar spune ca sa achitat o anumita suma de bani pe jumatate de casa si 2000 m teren.
Răspunde
 05-08-2017
Vizitator
Copiati continutul cererii de chemare in judecata pe forum daca doriti un raspuns care sa nu fie bazat pe presupuneri.
Antecontractul este facut la notar?
Răspunde
 05-08-2017
Vizitator
Cel mai probabil si batrana care v-a lasat testamentul a fost parte la antecontract. Daca a fost si dumneaei parte, atunci, da sunt sanse sa pierdeti terenul. Toate actele se pot desfiinta in mod amiabil la notariat daca vreti sa nu platiti cheltuieli de judecata si sa evitati sa stati prin instanta.
Răspunde
 06-08-2017
Vizitator
Sora batranei care mi-a lasat testamentul se presupune ca ar fii incheiat acel ante contract in 2010 acasta fiind decedata in 2014.
Cea de la care am testamentul a facut succesiune dupa sora ramanandu-i cota 1/1 .
2017 moare si testatoarea si apare in CF notarea litigiului (hotarare ce tine loc de act autentic)
Acum banuiesc ca o sa ma cheme pe mine neavand cu cine se judeca....
Mentionez locuiesc in casa am domiciliul pe ac locatie , achit impozit.....
Răspunde
 06-08-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Dar, la momentul succesiunii dupa sora, litigiul nu exista notat la cartea funciara?
Da. Cu siguranta o sa va cheme pe dvs. in calitate proprietar actual al tereului.
Situatia este destul de complicata. Daca va cheama pe dvs. atunci nu mai putem vorbi de obiectul cererii ca fiind hotarare ce tine loc de act autentic.
Pe dvs. va cheama doar in momentul in care deja are hotararea data de instanta si pentru revendicare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2017
Vizitator
Intradevar succesiunea dupa sora sa facut in 2014 iar in cartea funciara din cate am vazut notarea s- a facut in 2016 timp in care reclamantul tot a amanat cauza....probabil stiind ca batrana nu mai are mostrnitori a incercat ....
Va multumesc pentru raspunsuri si nici prin gand nu imi trecea cum cum o foaie scrisa la calculator poate sa dobandeasca o casa si un teren ....
Răspunde
 06-08-2017
Vizitator
Intradevar succesiunea dupa sora sa facut in 2014 iar in cartea funciara din cate am vazut notarea s- a facut in 2016 timp in care reclamantul tot a amanat cauza....probabil stiind ca batrana nu mai are mostrnitori a incercat ....
Va multumesc pentru raspunsuri si nici prin gand nu imi trecea cum cum o foaie scrisa la calculator poate sa dobandeasca o casa si un teren ....
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.