|
09-08-2017 |
 | Bosna Vizitator |
| Buna ziua.Dupa decesul mamei sale tatal meu a facut succesiunea si a devenit unic propietar al unei case pe un teren in jud.calarasi.Dupa cativa ani s a hotarat sa vanda mostenirea.Am cumparat o eu si sotul meu prin act de vanzare cumparare incheiat la notariat si am devenit propietari pe casa si terenul respectiv.Tatal meu a decedat.In prezent urmeaza sa ne prezentam la judecatorie pentru ca o nepoata a tatalui meu cere anularea certificatului de mostenitor pentru ca la deschiderea succesiunii nu a declarat ceilalti mostenitori .Odata cu cererea de anulare a certificatului de mostenitor cere si anularea contractului de vanzare cumparare .Parintii mei au divortat cand eram copil si nu am stiut ca tatal meu a avut un frate.Cum sa explicam ca am fost cumparatori de buna credinta ca sa nu se ajunga la anularea actului de vanzare cumparare incheiat ce a avut la baza un certificat de mostenitor incheiat pe o declaratie cu omiterea celorlalti mostenitori.Datorita faptului ca dupa divortul parintilor mei nu am mai avut nici o legatura pana cand am cumparat casa si terenul mentionat mai sus.Ce sanse sunt sa nu se anuleze actul de vanzare cumparare prin care eu si sotul meu suntem propietari in prezent? | |
|
|
|
09-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Situatia dvs. nu este tocmai una usoara, iar solutionarea favorabila depinde de foarte multe alte elemente.Teoretic, ceilalti frati ai tatalui dvs.(sau fratele daca este vorba doar de unul) aveau dreptul la mostenirea bunicii. Totusi, trebuie sa faca dovada ca au acceptat mostenirea dupa bunica (mama tatalui dvs.) in termen de 6 luni de la data decesului. In cazul in care nu fac dovada acceptarii mostenirii, acestia nu au dreptul sa ceara anularea certificatului de mostenitor si a actului de vanzare cumparare. Mai departe, dvs. va trebui sa dovediti ca sunteti cumparatori de buna credinta, ca nu ati avut cunostinta ca mai exista un frate al tatalui, ca vanzarea nu este doar o donatie mascata (ca ati platit pretul efectiv). Apoi, daca ati efectuat imbunatatiri la imobil, ati renovat spatiul, ati investit in el, va trebui sa cereti in cadrul acestui proces (in cazul in care chiar s-ar ajunge la anularea contractului de vanzare cumparare) ca aceasta nepoata sa plateasca contravaloarea investitiilor. Poate o mai descurajeaza aceasta actiune daca vede ca are mai mult de dat decat de luat, in cazul in care ar castiga. Cel mai bine este sa va angajati un avocat care sa va reprezinta in cadrul procesului intrucat exista un risc destul de mare sa va incurce aceasta nepoata. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
10-08-2017 |
 | Bosna Vizitator |
| Buna ziua, In situatia in care se poate ajunge la anularea contractului de vanzare cumparare din cumparator propietar raman mostenitor cu nepoata tatalui meu?In acest caz nepoata poate cere daune tatalui meu decedat pentru ca a omis o la succesiune?Mama tatalui meu a decedat in 1994 certificatul de mostenitor este din 1995 iar contractul de vanzare cumparare din 2001. | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Nu are cum sa ceara daune tatalui decedat. In cel mai rau caz, imobilul se imparte in mod egal intre dvs. si verisoara (nepoata tatalui dvs.) daca sunteti singurele mostenitoare ale bunicii. Chiar si asa, dvs. aveti dreptul sa pastrati casa tinand cont ca locuiti in ea inca din 2001. Va trebui insa sa ii achitati verisoarei contravaloarea partii ei din imobil. Acesta este cel mai sumbru scenariu pentru situatia dvs. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
08-02-2024 |
 | Ștefan Vizitator |
| Am cumpărat o suprafață de teren acum aproximativ 2 ani și jumătate, în 2021, proprietarul de la care am cumpărat avea terenul cumpărat de la o altă persoană, în anul 2009, acest teren a fost cadastrat și intabulat în 2009, la momentul cumpărării, în baza unui TP emis în 2009. După ce l-am cumpărat eu în 2021, ani l-am intabulat pe numele meu. Acum, a apărut un domn cu un titlu de proprietate emis în 2001 pe un teren care ar cuprinde și terenul pe care eu l-am cumpărat și mă amenință cu un proces(terenul dansului are undeva la 2 ha, iar al meu aprox 3000mp, nu se suprapun direct, doar sunt 2 vecini comuni în titluri, dar al lui ar putea fără probleme să îl înconjoare pe al meu și să avem acești vecini comuni). Terenul pe care acest domn îl revedinca este într-o altă parcela față de terenul pe care eu l-am cumpărat dar el spune ca parcela unde are el titlu de proprietate este mult mai mică decât suparafata terenului pe care îl are în titlu și vrea să revendice și terenul meu în baza acelui titlu pe care îl are, parcelele noastre fiind vecine. Pot avea o problemă cu acest domn și cu terenul meu care este cadastrat din 2009 și de atunci nu a fost obiectul nici unui litigiu și mai ales ca este într-o parcela diferită de a celui spune ca este al lui, iar eu fiind cumpărător de bună credință. Pot să mă folosesc de buna credință sau de uzucapiunea tabulară în acest caz dacă se ajunge la anularea primului titlu de proprietate , eu fiind al 3 lea cumpărător? | |
|
|
|
12-02-2024 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| În situația în care veți fi dat în judecată, va trebui să vă construiți o apărare eficientă, pentru a demonstra ca suprafața pe care o dețineți nu face obiectul cererii reclamantului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |