Forum avocaţi > Civil

Numele firmei

12-08-2017
Vizitator
Buna ziua!
Suntem o echipa tânara care acum aprox un an am decis sa ne deschidem o florarie online! Eu personal am ales numele florariei si m am interesat amanuntit pe net sa nu mai existe alta florarie/firma cu acest nume!!! Eu l-am inventat !
Ne am deschis o intreprindere individuala cu numele meu, si avem ca activitate comertul online!
Totul pana ieri cand am fost contactata de o persoNa din alt oras care mi a spus ca eu comercializez cu acelasi nume ca si ei( care au un srl deschis cu numele florariei mele, fiind tot florarie dar in alt oras decat mine). Mi au spus ca trebuie sa imi schimb numele si chiar mi au aratat pe net floraria lor!
M am interesat si aceasta florarie a fost deschisa in luna mai, deci la un an dupa mine!
Pot evita sa imi schimb numele florariei, si sa demonstrez ca ei s-au folosit de numele creat de
Mine ? Multumesc
Răspunde
 13-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Doar daca ati fi inregistrat numele la OSIM. Pe de alta parte, la inregistrarea oricarei firme, ORC are obligatia de a verifica existenta unei alte firme cu aceeasi denumire. Dar, daca una este II si alta SRL poate considera ca sunt firme diferite, deoarece de ex. "PANSELUTA" II difera de "PANSELUTA" SRL. In niciun caz dvs. nu va schimati nimic! Avand in vedere vechimea pe piata a dvs. nu au decat sa-si schimbe ei numele!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Probabil că au invocat faptul că au înregistrat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) acea denumire. Dvs aveți numele domeniului de internet similar cu numele florăriei? Aveți posibilitatea să înregistrați la OSIM denumirea florăriei dvs și marca. Dați mai multe detalii despre acest caz.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-08-2017
Vizitator
Ei au un srl deschis dar nu cu numele firmei mele, ci cu alt nume, si mi au spus ca au inregistrat numele firmei mele la osim!
Eu am ii cu numele meu personal de ex: IiRamonaVirginia , iar pe internet am pus ca si nume al florariei un nume creat de mine! Insa nu am facut nici o rezervare de nume! Inainte de a folosi acest nume am dat search pe internet si nu am gasit absolut nimic cu aceeasi denumire ca a mea! Acum, dupa un an de zile, observ ca a aparut in alt oras, pe acelasi domeniu de activitate , floraria ce poarta numele florariei mele, si este si inregistrata la osim...deci eu trebuie sa schimb denumirea, chiar daca sunt pe internet de un an de zile, iar ei au plagiat, nu?
Răspunde
 14-08-2017
Vizitator
Exact! Ei au invocat ca au inregistrat la osim!
Eu am florarie doar pe internet, nu deschisa publicului! Am acasa un atelier unde lucrez!
De aceea am deschis II si nu srl!
Eu am
IiRamonaVirginia de exemplu...ei au un srl cu alt nume decat numele florariei mele, insa s au ineegistrat la osim si au facut un brand din numele florariei mele! Desi eu activez de mult cu numele acesta si am un succes destul de bun pe internet, iata ca nu am facut rezervare de nume si cineva a facut asta inaintea mea, eu fiind acum nevoita sa
Schimb denumirea!
Nu consider ca este corect, si drept, deoarece denumirea aceasta are o seminificatie si valoare sentimentala pentru mine, am pus suflet in tot ce am creat iar acum nu mai am dreptul sa o folosesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.