Buna ziua. Problema mea consta in faptul ca nu stiu daca se poate trage la raspundere vanzatorul pentru neindeplinirea contractului de v\c, facut la notar. In fapt, tatal meu a cumparat un lot de pamant ca sa construiasca o casa, iar pretul de vanzare a constituit un apartament la gata, cu clauza ca daca nu e gata in timp de … atunci actul de v\c se anuleaza. Tata l-a terminat la timp cum se prevedea in contract. Acest act de v\c mai avea o clauza in care vanzatorul se obliga ca dupa terminarea lucrarilor sa faca dezmembrarea terenului, ca pe urma tata(cumparatorul) sa faca cadastrul, si actele in forma autentica. Tata a decedat intre timp, iar vanzatorul nici nu vrea sa auda de dezmembrare, si in final eu nu pot sa fac succesiunea ( nu pot sa prezint masa succesorala). Se poate da in judecata vanzatorul pentru neandelinirea obligatiilor contractuale, si se poate cere dezpagubiri morale ? Si daca nu s-a putut prezenta masa succesorala, si au trecut mai bine de 4 ani, taxa de timbru ramane acceasi, la deschiderea succesiunii? Cum as putea sa rezolv acest conflict, cat mai repede ? Cu multumiri. |
|