|
04-09-2017 |
 | I.F. Vizitator |
| Buna ziua ! Socrii mei au decedat in urma cu mai mult de 2 ani. Sotia mea, inainte de dezbaterea succesiunii la judecatorie, a facut DECLARATII (2, pt. fiecare parinte decedat) ca renunta la succesiune (DECLARATII AUTENTIFICATE DE NOTAR). Ceilalti comostenitori (frati si nepoti) au deschis proces (de dezbatere a succesiunii) la judecatorie. Declaratiile sotiei mele au fost depuse la dosar. Ea este citata in acest proces ca PARAT. Cu deosebita stima, va rog sa-mi raspundeti daca sotia mea fiind STRAINA DE SUCCESIUNE, poate fi obligata, la sfarsitul procesului, la plata cheltuielilor de judecata. Va multumesc anticipat ! | |
|
|
|
04-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Din moment ce a renuntat la succesiune, sotia dvs. este straina de mostenire si de intreaga situatie (dezbaterea mostenirii). Cu toate acestea, este obligatorie citarea ei ca parata in dosar, tocmai pentru a se lua act de renuntarea la mostenitre. Pentru a va asigura ca in final sotia dvs. nu trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata, puteti trimite o intampinare sau nota de sedinta in care sa spuneti ca nu va opuneti dezbaterii succesiunii si ca nu aveti nicio pretentie proprie. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
04-09-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Sotia dvs. va trebui sa se prezinta in fata instantei la termenul stabilit pentru a se lua act de renuntarea la mostenire. De asemenea, daca prin citatie vi s-a pus in vedere sa depuneti Intampinare, formulati-o in termenul legal si precizati aceasta renuntare a sotiei. Din moment ce sotia dvs. a renuntat la mostenire, nu va mai fi obligata sa achite cheltuieli de judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-08-2019 |
 | Ionutpitu46@gmail.com Vizitator |
| Buna seara.mama mea a fost data in judecata de catre sora ei pentru succesiune,deoarece nu s-au inteles pe cale amiabila la impartirea terenului.daca mama e parte parata in proces,poate suporta cheltuielile de judecata? Precizez ca ea nu are venit.doar tata are o oensie de 1200 ron.multumesc | |
|
|
|
21-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Da. "...având în vedere că în procesele de partaj, în care părţile sunt şi reclamanţi şi pârâţi, ele suportă împreună cheltuielile de judecată, în afară de cele provocate prin cereri neîntemeiate ale uneia din părţi, acestea având o dublă calitate, iar soluţia de ieşire din indiviziune este deopotrivă în interesul tuturor, reţinând că obiectul acţiunii este indivizibil, se impune suportarea cheltuielilor de judecată în raport de valoarea pretenţiilor admise şi potrivit cu cota ce revine fiecăruia.” | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-08-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionutpitu46@gmail.com a scris pe 20-08-2019: Buna seara.mama mea a fost data in judecata de catre sora ei pentru succesiune,deoarece nu s-au inteles pe cale amiabila la impartirea terenului.daca mama e parte parata in proces,poate suporta cheltuielile de judecata? Precizez ca ea nu are venit.doar tata are o oensie de 1200 ron.multumesc In cauzele avand ca obiect succesiune, la finalizarea dosarului, cheltuielile de judecata intra in sarcina tuturor partilor din dosar, in functie de cota ce le revine din masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |