Forum avocaţi > Civil

Datorii la asociatia de proprietari - termen de prescriptie

13-09-2017

Buna dimineata,

Care este termenul de prescriptie a datoriilor catre asociatia de proprietari, cote de contributie la cheltuielile comune?
Se prescrie fiecare lista, nu?

Multumesc.
Răspunde
 13-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, datoriile la intretinere sunt cu executare succesiva, deci pentru fiecare plata curge cate un termen de 3 ani.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2017

Multumesc doamna avocata. Scriu in intampinare sa se constate prescriptia intervenita la lista de intretinere din anul X luna Z si scriu asa la fiecare luna si an sau scriu sa se constate prescriptia intervenita pur si simplu?

Multumesc.
Răspunde
 27-11-2018
Vizitator
Buna.as avea o intrebare in legatura cu datoriile la asociatie.am o datorie de 4000 de lei si vreau sa platesc esalonat dar ma tot ameninta cu avocati si cu judecata daca nu achit in timpul care ei mi-l dau.in ultimele 6 luni am achitat 3000 de lei,majoritatea restante.ce se intampla cand cheama avocat?sunt cu prima casa.datoria acum e de 4000 dupa ce am achitat 3000 din mai pana acum
Răspunde
 14-03-2019
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am datorii la asociatia de proprietari incepand cu luna septembrie 2013 (ultima intretinere achitata a fost pentru luna august 2013). Tinand cont ca aceste datorii sunt mai vechi de 3 ani, unele dintre ele sunt pescrise. Doresc sa achit catre asociatie o parte din suma restanta, mai putin pentru cei 3 ani care sunt prescrisi. Imi puteti spune va rog de la ce luna trebuie sa platesc in asa fel incat sa nu intrerup termenul de prescriere pentru cele deja prescrise. Prescrierea opereaza automat? Precizez ca in tot acest timp asociatia nu a facut nici un demers pentru recuperarea acestor sume. De asemena am rugamintea sa-mi spuneti care lege se aplica in acest caz. Va multumesc
Răspunde
 14-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Csm a scris pe 14-03-2019:
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am datorii la asociatia de proprietari incepand cu luna septembrie 2013 (ultima intretinere achitata a fost pentru luna august 2013). Tinand cont ca aceste datorii sunt mai vechi de 3 ani, unele dintre ele sunt pescrise. Doresc sa achit catre asociatie o parte din suma restanta, mai putin pentru cei 3 ani care sunt prescrisi. Imi puteti spune va rog de la ce luna trebuie sa platesc in asa fel incat sa nu intrerup termenul de prescriere pentru cele deja prescrise. Prescrierea opereaza automat? Precizez ca in tot acest timp asociatia nu a facut nici un demers pentru recuperarea acestor sume. De asemena am rugamintea sa-mi spuneti care lege se aplica in acest caz. Va multumesc

Buna ziua,
prescrierea nu opereaza automat.
Prescrierea debitului trebuie sa fie constatata printr-o hotarare judecatoreasca.
In lipsa acesteia, Asociatia de Proprietari este obligata, ca prin platile ce le veti face, sa stinga debitele cele mai vechi. Deci orice plata veti face, veti intrerupe termenul de prescriere.
O solutie ar fi sa chemati in judecata Asociatia de Proprietari pentru constatarea prescrierii sumelor de bani mai vechi de 3 ani si reclacularea debitului restant prin scaderea sumelor prescrise.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.