Csm a scris pe 14-03-2019: Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am datorii la asociatia de proprietari incepand cu luna septembrie 2013 (ultima intretinere achitata a fost pentru luna august 2013). Tinand cont ca aceste datorii sunt mai vechi de 3 ani, unele dintre ele sunt pescrise. Doresc sa achit catre asociatie o parte din suma restanta, mai putin pentru cei 3 ani care sunt prescrisi. Imi puteti spune va rog de la ce luna trebuie sa platesc in asa fel incat sa nu intrerup termenul de prescriere pentru cele deja prescrise. Prescrierea opereaza automat? Precizez ca in tot acest timp asociatia nu a facut nici un demers pentru recuperarea acestor sume. De asemena am rugamintea sa-mi spuneti care lege se aplica in acest caz. Va multumesc Buna ziua, prescrierea nu opereaza automat. Prescrierea debitului trebuie sa fie constatata printr-o hotarare judecatoreasca. In lipsa acesteia, Asociatia de Proprietari este obligata, ca prin platile ce le veti face, sa stinga debitele cele mai vechi. Deci orice plata veti face, veti intrerupe termenul de prescriere. O solutie ar fi sa chemati in judecata Asociatia de Proprietari pentru constatarea prescrierii sumelor de bani mai vechi de 3 ani si reclacularea debitului restant prin scaderea sumelor prescrise. |
In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com |
|
|