Forum avocaţi > Civil

Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor

13-09-2017
Vizitator
Buna ziua,

In anul 2009 am inchiriat apartamentul, proprietate personala, pentru cateva luni cu contract inregistrat. Impozitul aferent a fost achitat in anul urmator, 2010.
Astazi am verificat in contul personal din ghiseul.ro, intentionand sa verific suma totala de plata pentru impozitul din anul curent si am observat ca in sectiunea ANAF a aparut de plata suma de 2356 lei, care reprezinta Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor din 2009, plus dobanda din 2009 pana in 2017.Am cautat chitanta pentru suma achitata in 2010, insa din pacate nu am gasit-o. Ce pot face in aceste conditii?
Tin sa mentionez ca in februarie/2016 am vandut autoturismul personal(cumparat in 2015), atunci fiind obligat sa scot certificatul fiscal de la ANAF, in care era specificat faptul ca nu am datorii.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 09-10-2017

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Incercati sa gasiti macar certificatul fiscal din Februarie 2016.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017
Vizitator
Buna ziua,

Am reusit sa contactez persoana care a cumparat masina de la mine si mi-a trimis o poza cu certificatul fiscal.

Ma puteti ajuta cu un sfat, si anume cum pot proceda mai departe?

Multumesc anticipat.
Răspunde
 31-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Incercati sa faceti o cerere scrisa catre finante prin care sa le invederati faptul ca dvs. ati achitat suma pe care ei o solicita si atasati copia certificatului fiscal. Trebuie sa va dea un raspuns.

Ar fi bine si sa obtineti copia deciziei de impunere pentru suma respectiva ca sa vedeti cand a fost emisa. Teoretic, sumele datorate cu titlu de impozit pe venit pot fi contestate in termen de 45 zile de la data comunicarii deciziei de impunere.

Mai mult, suma datorata cu titlu de impozit pe anul 2009, era datorata in anul 2010, iar termenul de prescriptie pentru aceasta suma s-a implinit la finalul anului 2016, astfel incat nu mai au cum sa v solicite aceasta suma.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca ati avut contract de inchiriere inregistrat la organele fiscale, in mod normal acestea trebuiau sa va trimita o decizie de impunere pe baza careia dvs spuneti ca ati achitat impozitul. Daca nu ati fi achitat, in anul urmator anaf v-ar fi transmis o alta decizie prin care va anunta ca aveti acele datorii. Este bine ca aveti copie de pe certificatul fiscal.
Formulati in scris o notificare catre anaf in care sa le solicitati sa va explice de unde provine suma si cum a fost calculata.
In urm araspunslui primit, fie vi se sterge datoria fiind o greseala de sistem, fie puteti sa formulati contestatie impotriva deciziei anaf/raspunsului primit.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.