|
20-12-2013 |
 | Cristinamarcus
|
| Buna ziua. Am si eu o intrebare. Unchiul si matusa mea din partea tatalui nu au copii. Unchiul a decedat de curand si matusa mea a deschis succesiune pt impartirea averii. succesori suntem 4, cu tot cu matusa mea. Intrebare: la cat are drept din avere matusa mea? Actele de la notar sunt facute asa: 50% are deja si restul de 50% se impart intre noi 4. Am gasit art 684 din Cod Civil in care se spune ca matusa ar avea dreptul la un sfert din toata averea. Ewste adevarat pt ca stiu ca s-a schimbat si Codul civil si poate ce am gasit eu, nu mai este valabil. In plus nu a declarat mai multe: cont din banca, asigurare de viata ( asta se imparte intre succesori??) si un teren extravilan. Ce pot face in acest caz si care este partea ei de mostenire dupa Noul Cod Civil? La cat % din toata averea am avea dreptul noi , cei 3 succesori? | |
|
|
|
22-12-2013 |
| Codul civil s-a schimbat, dar cotele de mostenire nu s-au schimbat. Au ramas aceleasi. In cazul dvs. va trebui sa contactati un avocat pentru a discuta in detaliu; nu veti putea dezbate succesiunea la notar decat dupa ce va lamuriti. Posibil sa fie necesara dezbaterea succesiunii pe calea unei actiuni in justitie, daca lucrurile stau asa cum spuneti. Pentru detalii, puteti sa ma contactati la nr. de telefon de mai jos. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-12-2013 |
 | Cristinamarcus
|
| Multumesc pt raspuns. Eu sunt din Cluj, deci cel mai probabil voi vorbi cu cineva de aici. sarbatori fericite! | |
|
|
|
22-12-2013 |
| Cristinamarcus a scris pe 20-12-2013: In plus nu a declarat mai multe: cont din banca, asigurare de viata ( asta se imparte intre succesori??) si un teren extravilan. Atât contul bancar cât și suma de bani acordată de asigurător fac parte din masa succesorală. Dacă deja ați obținut un certificat de moștenitor cu privire la restul bunurilor, veți putea să solicitați un certificat suplimentar de moștenitor la același notar public.
Cristinamarcus a scris pe 20-12-2013: . Unchiul si matusa mea din partea tatalui nu au copii. Unchiul a decedat de curand si matusa mea a deschis succesiune pt impartirea averii. succesori suntem 4, cu tot cu matusa mea. Intrebare: la cat are drept din avere matusa mea? Cota cuvenită mătușii dvs. în calitate de soție supraviețuitoare variază în funcție de moștenitorii cu care vine în concurs și nu ați precizat exact care sunt ceilalți 4 moștenitori. Cotele au rămas aceleași ca în vechiul Cod Civil, deci dacă un notar public deja v-a comunicat cotele respective, probabil că așa este. Nu este nevoie să vă adresați instanței de judecată dacă vă înțelegeți cu ceilalți moștenitori. | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
24-12-2013 |
 | Cristinamarcus
|
| cei 4 succesori sunt: matusa mea, unchiul meu ( un fratele al decedatului) si eu si sora mea ( copii celuilalt frate al decedatului. tatal meu a murit in 2002). in acest caz, la cat are drept din mostemire? ea nu a declarat la notar, atunci cand a deschis succesiunea, nici cont bancar, nici asigurarea de viata a unchiului meu? daca imi angajez un avocat, acesta poate sa caute la banci conturile si asigurarea de viata? are aceasta putere? | |
|
|
|
07-01-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| in principu da. dar mai usor ar fi la notariat, in momentul deschiderii succesiuni |
| |
|
|
|
10-04-2015 |
 | Ioana velea Vizitator |
| Buna ziua. As avea si eu o intrebare cu privire la un fapt implinit in 1992. In Bucuresti. Noi suntem 3 frati. Iar parinti mei au primit de la stat prima de 1992 o casa pentru care plateau o chirie. In anul 1992-1993 statul a dat dreptul la cei care aveau posibilitatea sa cumpere casa. Fratele meu a cumparat el casa singur si a puso pe numele lui cu intelegerea ca atata timp cat parinti sunt in viata pot sa locuiasca acolo. binenteles la un pret mult mai convenabil decat ar fi fost adevarata valoare a casei. Intrebarea este : din punct de vedere a legi fratele meu sa comportat bine cu ceilalti doi frati ? Tin sa precizez ca ceilalti doi frati nu au semnat nimic in momentul cand sa facut documentul de vanzare cumparare al casei. Va multumesc | |
|
|
|
29-05-2017 |
 | Ioana Vizitator |
| Buna ziua ! Tatal meu vrea sa imparta averea la cei 4copii si ar vrea sa stie ce masuri si cum sa procedeze corect | |
|
|
|
29-05-2017 |
| Ioana Velea a scris pe 10-04-2015: Buna ziua. As avea si eu o intrebare cu privire la un fapt implinit in 1992. In Bucuresti. Noi suntem 3 frati. Iar parinti mei au primit de la stat prima de 1992 o casa pentru care plateau o chirie. In anul 1992-1993 statul a dat dreptul la cei care aveau posibilitatea sa cumpere casa. Fratele meu a cumparat el casa singur si a puso pe numele lui cu intelegerea ca atata timp cat parinti sunt in viata pot sa locuiasca acolo. binenteles la un pret mult mai convenabil decat ar fi fost adevarata valoare a casei. Intrebarea este : din punct de vedere a legi fratele meu sa comportat bine cu ceilalti doi frati ? Tin sa precizez ca ceilalti doi frati nu au semnat nimic in momentul cand sa facut documentul de vanzare cumparare al casei. Va multumesc Legal, da. A procedat corect. Dar, moral, nu! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-05-2017 |
| Ioana a scris pe 29-05-2017: Buna ziua ! Tatal meu vrea sa imparta averea la cei 4copii si ar vrea sa stie ce masuri si cum sa procedeze corect Sa faca testament la notar. ... sau acte de vanzare-cumparare... | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-05-2017 |
 | Ioana Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspuns ,o zi frumoasa ! | |
|
|
|
29-05-2017 |
| Ioana a scris pe 29-05-2017: Buna ziua ! Tatal meu vrea sa imparta averea la cei 4copii si ar vrea sa stie ce masuri si cum sa procedeze corect Poate să facă un testament sau să doneze copiilor averea. Mai poate face un contract de rentă viageră sau un contract de întreținere. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
30-05-2017 |
 | Ioana Vizitator |
| Multumesc frumos ,un raspuns concret si pe inteles ,o zi buna va doresc ! | |
|
|
|
30-05-2017 |
 | Ioana Vizitator |