Forum avocaţi > Civil

Atacare testament olograf

15-09-2017

Buna ziua
Suntem doi frati,mama a decedat in luna martie 2017 (tatal decedat in 1999). Fratele a obligat-o pe mama sa ii scrie pe o hartie ca ii lasa lui totul, nu este facut in fata notarului cu martori si inregistrat la notar. Pana in prezent eu nu am vazut acea hartie dar el spune sa merg la notar si sa spun ca ii cedez lui totul. Doresc sa il atac prin tribunal deoarece mama nu facea diferente intre noi si totul a fost scris sub amenintarea lui. Fratele a trait in Germania in perioada 1990-2014 unde nu a lucrat decat 10 zile pe luna in rest traind pe spatele mamei.In 2014 cand a fost evacuat din locuinta unde statea pt neplata chiriei s-a reintors in tara mutandu-se la mama, fiind fara servici si in prezent. Scandalul intre noi (eu si fratele) a inceput in momentul in care mama m-a sunat si mi s-a plans ca el vrea sa ii arunce toate lucrurile din casa spunand ca sunt gunoaie. I s-au eliberat 2 din 3 camere, la care a inceput sa ii arunce la tomberon si din camera ei lucruri ca imbracaminte , ea fiind nevoita sa mearga sa si le recupereze. Dar cel mai rau este ca fratele se drogheaza si este si cu probleme psihice (pe care le ascunde , el avand internari si in spital de psihiatrie din Germania-in prezent fara tratament -posibil schizofrenie).In perioada 2014-pana la decesul mamei datorita faptului ca ii spuneam sa se lase de droguri si sa o respecte pe mama si sa nu ii mai arunce lucrurile am devenit "dusmanul lui", si nu mi s-a mai permis sa imi vad mama, nici macar telefonic sa vorbesc cu ea (nelasand-o sa raspunda la telefon), fiind amenintata in nenumarate randuri ca ma va omori atat pe mine cat si pe restul familiei, amenintari care s-au intensificat cand i-am spus ca nu ii semnez nimic ca nu ii dau nimic, depunand si la politie luna trecuta 4 plangeri penale. Nu am fost anuntata nici de imbolnavirea si decesul mamei, eu afland de decesul ei la 6 zile de la deces. Am pe cineva care mai putea merge la mama mea si la care mama i-a povestit ca ii este frica de el, ca este bucuroasa cand fratele pleca la SPA , ca tipa la ea (fapt spus si de toti vecinii ca se urla la mama, si multe alte injuraturi si jigniri). A stat cu el pt ca, credea ca il poate convinge sa mearga la dezintoxicare pt droguri si la medic pt tratament. Fiind-ui frica de el sau amenintand-o a facut-o sa scrie acea hartie care nu stiu cat este de legal, deoarece mama stia ca putea aduce acasa un notar , dar din disperarea fratelui de a avea si in continuare bani de droguri este in stare de orice. Cand mai sunam la telefon raspundea el si in fata mamei ma ameninta ca ma omoara, neavand frica de nimic si de nimeni. La fel face si in prezent spunand la prietenii mamei ca el ma va omori, ca el oricum nu mai are nimic de pierdut daca nu ii dau partea mea de mostenire. Intrebarea este il pot ataca in instanta, am vreo sansa sa ii anulez hartia aceea? sau cum sa procedez. Va multumesc
Răspunde
 16-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Acea hartie nu are nicio valoare, deoarece orice intelegere privind un imobil se face doar in fata unui notar.Nu cedati amenintarilor lui si nici nu mergeti la notar pentru a-i ceda ce vrea! In schimb, puteti introduce in instanta o actiune de dezbatere a succesiunii, prin care sa obtineti jumatate din mostenire, apoi sa solicitati iesirea din indiviziune, pentru impartirea efectiva a locuintei. Daca acea locuinta nu va putea fi comod partajata in natura, va va fi atribuita dvs. cu obligarea unei sulte catre frate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți mai întâi o declarație de acceptare a succesiunii și apoi cereți la notar deschiderea succesiuni după mamă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2017

Mama mea a facut succesiune in 2003 dupa parintii ei in care mi-a cedat mie apartamentul bunicilor, si succesiunea dupa tatal meu la care eu i-am cedat partea mea mamei mele. A fost dorinta ei ca fiecare sa ramana cu un apartament. Eu apartamentul l-am primit deja in 2003 iar acum eu ii dau partea mea dupa mama. Chiar daca sunt f.urat amenintata eu am cuvant si respect dorinta mamei si ii voi ceda partea mea. Iar restul doresc sa se imparta asa cum spune legea in parti egale. Este vorba de niste despagubiri din Bulgaria, pamant, actiuni si contul mamei de la banca trebuie inchis.Parca trebuie sa accept partea de apartament si apoi de facut donatie sau altceva ?ca pe viitor daca mai sunt alte despagubiri de primit sa nu pierd ce va venii pe viitor.Daca el nu are bani de platit succesiune si eu platesc partea mea, eu imi voi primii actele? Doresc ca pe apartament sa isi plateasca el succesiune , sau trebuie sa contribui si eu la actele pt casa? Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.