Forum avocaţi > Civil

Cum se numeste legea si ce contine pentru plata intretinerii garsoniera sau apartament nelocuit!

15-09-2017

Recent am avut o discutie cu administratora blocului unde am garsoniera propietatea mea personala si aceasta mi-a spus ca sunt obligat sa platesc intretinerea la garsoniera cu toate ca aceasta este nelocuita in prezent....am intrebat-o cum se numeste aceasta lege si ce contine si nu a stiut sa imi spuna...vreau sa imi spuneti va rog frumos cum se numeste aceasta lege si articolul si ce contine in care eu platesc intretinerea pentru o persoana chiar daca in garsoniera mea nu locuieste nimeni de 1 an...eu cred ca sunt nedreptatit in acest caz dee aceea va rog sa imi raspundeti ca sa ma lamuresc,ca sa stiu adevarul...va multumesc anticipat!
Răspunde
 15-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
LEGE nr. 230/2007, Actualizata 2017, privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Actualizata prin:
Legea 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari (publicata in M. Oficial nr. 174 din 08 martie 2016)
NORME METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Actualizate 2016
Articolul 46 din lege
Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

Articolul 47 din lege
Cheltuielile asociatiei de proprietari sunt urmatoarele:
a) cheltuieli pe numar de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in proprietati individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviza, in functie de suprafata utila a proprietatii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociatiei de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de alta natura.
Art. 32 din Norme
(1)Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
(3)Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Insa, asociatia poate stabili in Adunarea generala daca proprietarii care nu locuiesc in apartament pot fi scutiti de o anumita parte a cheltuielilor comune, in niciun caz de toate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2017

Multumesc frumos doamna avocata...acum am si eu o explicatie pentru acest caz!
Răspunde
 18-09-2017

Am o nedumerire referitor la aceasta lege...si anume acolo la punctul f) referitor la cheltuieli de alta natura...la ce se refera aceste cheltuieli de alta natura sau ce cuprind aceste cheltuieli de alta natura ca are mai multe intelesuri...
Răspunde
 19-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu cred ca problema dvs. se afla la acea litera f). "Cheltuieli de alta natura" inseamna pur si simplu cheltuieli care nu sunt explicitate la celelalte litere, de la a) la e), dar si cheltuieli pe care Asociatia le-ar face si le-ar incadra la f). In niciun caz nu inseamna cheltuieli facute pentru un proprietar care nu locuieste in apartament. Si, in niciun caz, exprimarea " cheltuieli de alta natura" nu are mai multe intelesuri.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2019
Vizitator
Buna ziua, intrun apartament care nu locuieste nimeni, a fost dotat cu repartitoare de caldura pana anul trecut. deci plateam foarte putin la caldura, deoarece radiatoarele erau inchise tot timpul
Acum administratia blocului a decis sa renunte la repartitoare si sa platim caldura la comun, si mi sa pus la plata sa contribui la caldura consumata la colectiv.
Cum este posibil sa platesti caldura la un apartament care nu este locuit ?, unde nu exista nici un fel de consum. Exista vreo lege unde putem sa ne explicam in fata administratiei blocului ?. Va multumesc
Răspunde
 25-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ionita a scris pe 24-03-2019:
Buna ziua, intrun apartament care nu locuieste nimeni, a fost dotat cu repartitoare de caldura pana anul trecut. deci plateam foarte putin la caldura, deoarece radiatoarele erau inchise tot timpul
Acum administratia blocului a decis sa renunte la repartitoare si sa platim caldura la comun, si mi sa pus la plata sa contribui la caldura consumata la colectiv.
Cum este posibil sa platesti caldura la un apartament care nu este locuit ?, unde nu exista nici un fel de consum. Exista vreo lege unde putem sa ne explicam in fata administratiei blocului ?. Va multumesc

Buna ziua,

Legea 196/2018. https://legea196.ro/

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-04-2019
Vizitator
Acele cheltuieli neidentificate de dvs pot fi cheltuieli cu salariile administratorului , presedintelui asociatiei , cenzorului , rechizite , chitantiere etc
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
buna ziua,
noi nu locuim in ap de 3 ani, dar luna de luna cheltuieli pe cota indiviza, cheltuieli cu salariile, chelt administrative, cheltuieli cu liftul apartamentul fiind la parter, cheltuieli cu interfonul, repartizare caldura. va rog sa-mi spuneti daca este correct sa platim lunar aceste sume?
multumesc!
Răspunde
 05-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti formula o cerere la administrator pentru a fi scutiti de la plata cheltuielilor pentru lift, dat fiind faptul ca apartamentul dvs se afla la parter.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2021
Vizitator
Buna ziua, in situatia in care in blocurile ANL nu exista toate locuintele ocupate(unele le tine primaria de ani de zile libere) la plata cotei de intretinere aferenta pe cine ar trebui sa punem la plata, proprietarul ANL sau administratorul primaria? este vb doar de caldura, chiar daca nu ar fi deschise caloriferele sunt tevi de caldura ce trec prin locuinta. Si care ar fi cota care ar aveao de platit? care este perioada maxima care se poate solicita plata retroactiv ? multumesc
Răspunde
 15-05-2021
Vizitator
Bună ziua! Doamna Avocat a-și vrea să știu ce este de facut in acest caz,al meu.
Fostul meu soț cu care suntem coproprietari nu a participat de 21 de ani la cheltuielile întreținerii al apartamentului,și nici la îmbunătățirea acestuia, nu-mi dă niciodată împuternicire pentru nimic, Si nu a mai platit nimic niciodată.
Acum in ultimul timp i-am cerut o împuternicire pentru a putea sa-l vând dar nici acum nici un răspuns nu colaborează.
Va rog spuneți-mi ce soluție ar fi mai bună ce trebuie să fac?
Mulțumesc anticipat.
Răspunde
 16-05-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daniela a scris pe 15-05-2021:
Bună ziua! Doamna Avocat a-și vrea să știu ce este de facut in acest caz,al meu.
Fostul meu soț cu care suntem coproprietari nu a participat de 21 de ani la cheltuielile întreținerii al apartamentului,și nici la îmbunătățirea acestuia, nu-mi dă niciodată împuternicire pentru nimic, Si nu a mai platit nimic niciodată.
Acum in ultimul timp i-am cerut o împuternicire pentru a putea sa-l vând dar nici acum nici un răspuns nu colaborează.
Va rog spuneți-mi ce soluție ar fi mai bună ce trebuie să fac?
Mulțumesc anticipat.

Trebuie efectuat partajul in instanta.

In situatia in care doriti vanzarea imobilului si detineti dovezi ca dvs ati efectuat imbunatatiri care au dus la majorarea valorii acestuia, puteti solicita obligarea fostului sot la plata unei sulte, reprezentand 1/2 din costul acestor imbunatatiri sau puteti solicita atribuirea catre dvs a unei cote majoritare din masa partajabila, in functie de situatia de fapt.

De asemenea, va trebui sa solicitati obligarea fostului sot la plata unei sulte in cuantum de 1/2 din costul impozitului, pentru ultimii 3 ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2021
Vizitator
Bună ziua!
Mulțumesc mult pentru răspunsul ce mi la-ți dat.
Doamne Ajută!
Răspunde
 03-12-2021
Vizitator
Bună ziua ! În situația în care locuiesc doar eu într-o clădire , celelalte 3 apartamente sunt într-o stare de degradare avansata umezeala etc. Problema mea e ca plătesc enorm factura la gaze , pentru ca dedesupt și deasupra mea nu locuiește nimeni , deci e frig ca și afara... dacă depășesc o anumita cota de consum , statul nu-mi va da subventiona factura la gaze. Ce as putea face în situația asta?
Mulțumesc frumos!
Răspunde
 03-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din punctul de vedere al subventie, din pacate, nu aveti ce face.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.