Forum avocaţi > Civil

Instiintare de plata de la Getback Recovery

18-09-2017

Buna ziua !
Sper ca postez in sectiunea corecta . Daca nu , rog administratorul sa-mi mute postul daca se poate .
Am urmatoarea problema . Am primit astazi o instiintare de la firma recuperatoare Getback Recovery in legatura cu un contract de achizitionare a unui telefon prin abonament , la data de 12.05.2014 . Mentionez ca valoarea telefonului era undeva la 600 de lei si nu am platit decat doua facturi , ulterior nemaiputand continua plata . Imi spun ca aceasta este ultima sansa de rezolvare pe cale amiabila si ca daca nu platesc 1923.79 ron in 5 zile , trimit dosarul in instanta . Nu am de unde sa platesc acesti bani , au ce sa imi faca ? Pentru ca din cate am inteles firmele de recuperare nu prea ar fi legale . Va trebui pana la urma sa platesc ??Figurez in biroul de credit ca rau platnic ? Am nevoie raspunsuri la aceste intrebari , va rog mult de tot . Multumesc anticipat .
Răspunde
 18-09-2017

Nu ma ajuta si pe mn cineva cu niste raspunsuri ? Va rog mult .
Răspunde
 18-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca nu veti achita, probabil ca va vor chema in judecata. In general, firmele de recuperare creante nu prea calculeaza corect penalitatile de intarziere si sumele datorate. Poate ati avea succes invocand in fata instantei (atunci cand veti fi chemat in instanta) faptul ca valoarea telefondului achizitionat era de doar 600 lei, iar suma de 1900 lei nu se justifica.
Firmele de recuperare nu au voie sa solicite de la persoane fizice taxa de reziliere, ci doar valoarea echipamentelor subventionate.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2017

Am vreo sansa sa nu ma dea in judecata ? Asta e ultimul lucru de care as avea nevoie acum . Figurez in biroul de credit ca rau platnic ? Multumesc !!
Răspunde
 19-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Sunt convinsa ca nu aveti nicio sansa sa NU va actioneze in instanta.Chiar daca situatia dateaza din 2014, sigur solicitarea de plata s-a facut inainte de implinirea a 3 ani-temenul general de prescriptie. Diferenta de valoare dintre 600 si 1923 lei provine din penalitatile de intarziere, dar, posibil, si din cheltuielile de judecata aferente punerii in intarziere. Firmele de recuperare nu sunt ilegale, sau nu toate. Ele exista si functioneaza deoarece, de cele mai multe ori, firmele care comercializeaza diferite produse, nu dispun de timpul si finantele necesare recuperarii in instanta a valorii respective.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
MihaiP a scris pe 18-09-2017:
Am vreo sansa sa nu ma dea in judecata ? Asta e ultimul lucru de care as avea nevoie acum . Figurez in biroul de credit ca rau platnic ? Multumesc !!

Biroul de credit se refera la creditele acordate. Facturile de telefonie mobila neachitate nu sunt "credite" si, deci, nu apareti nicaieri ca rau platnic.

Firma de recuperari are posibilitatea de a va actiona in instanta, insa cand va introduce actiunea depinde strict de vointa lor.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.