|
18-09-2017 |
 | Nadia Abu Salameh Vizitator |
| Sunt sotitia straina a unui cetatean roman, si am dobandit niste terenuri in timpul casatoriei. Intre timp s-a vandut un teren in 2008 unde sotul a fost vanzatorul si eu am fost declaranta, fiscul a inaintat un proces in instanta impotriva sotului meu pentru plata unor taxe si au pus sechestru pe bunurile comune, dupa aceea am dobandit cetatenia romana. Intrebarea este: pote sa execute fiscul si partea mea din bunuri daca partea lui nu acopera suma ceruta? Unii avocati sunt de o parere, iar alti sunt de alta. Multumesc in prealabil | |
|
|
|
19-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Daca impozitul datorat de sot este datorie comuna, fiscul poate executa si partea dvs. Din moment ce sunteti casatoriti, toate bunurile dobandite si toate datoriile acumulate sunt comune, astfel incat fiscul are voie sa urmareasca bunurile comune. Daca aveti regimul matrimonial de separare a bunurilor, atunci fiscul nu poate urmari partea dvs. de bunuri decat in urma unui partaj. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
19-09-2017 |
| Multumesc pentru timp. Ati putea sa clarificati o informatie aditionala petru mine va rog? Stiu ca din moment ce trec 5 ani fara a fi anchetat de fisc reprezinta o sansa de scapare, are putea legea asta sa mearga in favoarea mea? deoarece fiscul a inaintat cere impotriva sotului in 2009, si au trecut mai bine de 8 ani fara ca numele meu a fi mentionat. Multumesc din nou pentru timp. | |
|
|
|
19-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Daca vorbim de datorie comuna, atunci actele indeplinite de fisc in aceasta perioada va sunt opozabile si intrerup termenul de prescriptie. In concluzie, nu puteti beneficia de prescriptie daca datoria este comuna. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
19-09-2017 |
| Sunteti foarte amabila domnisoara, imi permiteti va rog sa va deranjez cu o ultima intrebare? Daca procesul de la ANAF a fost orientat impotriva sotul pentru ca a fost vanzatorul terenului, dar eu eram cetatean strain la acel moment, nu aveam dreptul la vanzare, si am fost trecuta ca declaranta, oare se considera datoria comuna? | |
|
|
|
20-09-2017 |
| Bunul era doar al sotului, obligatia de plata a impozitului din vanzare la fel. Dvs ca si cetățean strain nu puteati detine terenuri pe teritoriul Romaniei. Termenul de prescripție pt bugetul de stat a ds 5 ani. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
20-09-2017 |
| Va multumesc ca ma-ti lamurit. Apreciez timpul. | |
|
|
|
|
|