Forum avocaţi > Civil

Mutare proces

21-09-2017

Am fost chemat în judecată, fără nici un temei consider eu, așa că nu mi-am angajat avocat. Procesul a avut un singur termen, la prima înfățișare fiind dată sentința în defavoarea mea (deși însăși reclamantul își întemeia acuzația pe citarea la interogatoriu a unor martori).

Bineînțeles că doresc să depun recurs și să angajez un avocat. Procesul a fost la un tribunal mic dintr-un orășel de provincie. Nici eu nici reclamantul nu locuim acolo. Doresc un avocat bun, de la oraș iar pentru a nu-l pune pe drumuri doresc ca recursul să se judece în orașul reședință de județ. Se poate muta procesul?
Răspunde
 22-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Stramutarea unui proces poate avea loc doar in anumite conditii, conform art. 140, Codul procedura civila:
Art. 140-Temeiul strămutării
(1) Strămutarea procesului poate fi cerută pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică.
(2) Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparţialitatea judecătorilor din cauza circumstanţelor procesului, calităţii părţilor ori unor relaţii conflictuale locale.
(3) Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.
De asemenea, competenta unei instante, este de asemenea prevazuta in cod, in functie de obiectul litigiului.
Pe de alta parte, daca niciuna dintre parti nu s-a prezentat la proces, acesta se suspenda-fiind singurul motiv pentru care un proces s-ar "judeca" de la primul termen.
Avocatul pe care il veti alege va va lamuri cu toate aceste aspecte si, oricum, nu este cazul sa va faceti griji pentru "punerea pe drumuri" a lui, deoarece si acest serviciu se plateste.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-09-2017

Procesul a avut loc într-un mic orășel de provincie (unde toată lumea "cunoaște" pe toată lumea).
Reclamanta este concubina primarului din localitate.
Sa dat sentință favorabilă ei, la prima înfățișare, fără citarea martorilor și ignorarea documentelor care le-am depus în întâmpinare.
În această situație mi se va aproba cererea de mutare proces?
Răspunde
 22-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, pe art. 140 alin. 2.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.