Forum avocaţi > Civil

Cum se semneaza un PV de adunare generala?

28-09-2017

Sarut mana,

Am si eu o mare problema: am in fata un PV de adunare generala de asociatie d eproprietari la care pe prima pagina este scris: Prezenti la adunare sunt.... si urmeaza numele si apoi semnaturile celor care au fost.

Apoi urmeaza 3 pagini de decizii ale Adunarii generale.
Nu cred ca asa trebuia sa fie legal. Cred ca trebuia scris ca ei sunt de acord cu acele decizii, nu? Unde pot, va rog frumos, afla si eu cum se semneaza legal si corect un proces verbal de adunare generala?
Practic ei au semnat de prezenta (asa cum mi-a spus un participant), nu au validat acele decizii dar cineva se foloseste de semnaturile lor.

Multumesc.
Răspunde
 28-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Procesul-verbal al unei sedinte atesta doar faptul ca sedinta a avut loc, la o anumita data, ca la ea au participat anumite persoane si ca s-au discutat anumite probleme, fata de care s-au luat anumite decizii. Se mai trece si numarul de voturi pro si conta. Nu este nevoie ca procesul-verbal sa fie semnat de toti participantii, dar este o varianta si aceasta. De obicei semneaza persoana aleasa ca secretar al sedintei ( care are exact acest rol, de a redacta p-v si de a-l semna alaturi de presedinte) si presedintele.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Din cele aratate de dvs nu reiese ca ce s-a adoptat de catre AG este nelegal. Din cele spuse de dvs, procesul-verbal este intocmit corect.
Altele sunt elementele de nelagalitate ale unei adunari AGA. Ar trebui sa mergeti cu toate actele - convocator, p-v si hotarare AGA la un avocat pt a vedea daca aveti, intr-adevar elemente de nelegalitate. Toatre actele pe care vi le-am mentionat trebuie coroborate.
Si vedeti daca mai sunteti in termenul de a ataca o astfel de hotarare (45 de zile)

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2017

Termenul este de 30 de zile sau de 45 de zile?
Sa va zic: hotararile astea nu se comunica proprietarilor in scris asa cum cere legea, PV nu sunt semnate de comitetul executiv si ele, nefiind comunicate fiecarui proprietar, acestia nici nu pot ataca in vreun fel deciziile AG fara sa vada documentul pe care il ataca. Intelegeti acum smecheria lor? La avizier publica un rezumat FARA NICI O SEMNATURA - ce s-a discutat in adunarea generala, asta scrie. Dar eu de exemplu nu sunt in tara mai deloc si am inteles ca ar fi trebuit totusi prin lege sa imi comunice in scris deciziile ca eu sa le pot ataca in 45 de zile. (am inteles ca ar fi fost prin decizia Curtii Constitutionale obligatorie aceasta comunicare in scris catre proprietari). Nu exista convocatoare, nu exista nimic.
Ce parere aveti?

Multumesc, sarut mana.
Răspunde
 28-09-2017

Bucuresti
av.ralucaifrim@yahoo.com
Petrescu a scris pe 28-09-2017:
Termenul este de 30 de zile sau de 45 de zile?
Sa va zic: hotararile astea nu se comunica proprietarilor in scris asa cum cere legea, PV nu sunt semnate de comitetul executiv si ele, nefiind comunicate fiecarui proprietar, acestia nici nu pot ataca in vreun fel deciziile AG fara sa vada documentul pe care il ataca. Intelegeti acum smecheria lor? La avizier publica un rezumat FARA NICI O SEMNATURA - ce s-a discutat in adunarea generala, asta scrie. Dar eu de exemplu nu sunt in tara mai deloc si am inteles ca ar fi trebuit totusi prin lege sa imi comunice in scris deciziile ca eu sa le pot ataca in 45 de zile. (am inteles ca ar fi fost prin decizia Curtii Constitutionale obligatorie aceasta comunicare in scris catre proprietari). Nu exista convocatoare, nu exista nimic.
Ce parere aveti?

Multumesc, sarut mana.

Da, este adevarat, se contesta in 45 de zile. Avand in vedere faptul ca nu suneti in tara (sau nu ati fost in tara la momentul la care a avut loc sedinta ) aveti dreptul de a cere in scris sa vi se comunice aceasta hotarare. Din mom in care o primiti curge termeul de 45 de zile.
Puteti, de asemenea, sa dati in judecata asociatia pt anularea hotararii respective si fara a vi se comunicat continutul acestetia, doar pe baza acelui asa-zis rezumat publicat la avizier, si sa solicitati ca proba in instanta obligarea asociatiei la prezentarea documentelor, dar e riscant....poate vedeti atunci ca totul a fost legal.
E bine sa aveti toate documentele inainte de a incepe o actiune pt a va feri de surprize.

In ceea ce priveste hotararea CCR de care vorbiti: prin aceasta hotarare nu este obligata asociatia sa va comunice hotararile din oficiu, dar este obligata sa vi le dea la cererea dvs., intrucat sintagma "de la adoptare" eset neconstitutionala vis-avis de momentul de la care curge termenul pt contestatie.

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2017

Doamna avocata, multumesc. Din pacate situatia este infractionala: ei refuza de ani de zile sa imi permita accesul la actele asociatiei. De la primarie mi-au spus ca sunt obligati sa comunice in scris deciziile AG, se refereau la nu stiu ce hotarare 670/2011,
E legal ce fac ei ca nu pun decat acele rezumate la avizier? Nesemnate si nestampilate de nimeni?
Nu cred.
Răspunde
 29-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Petrescu a scris pe 29-09-2017:
Doamna avocata, multumesc. Din pacate situatia este infractionala: ei refuza de ani de zile sa imi permita accesul la actele asociatiei. De la primarie mi-au spus ca sunt obligati sa comunice in scris deciziile AG, se refereau la nu stiu ce hotarare 670/2011,
E legal ce fac ei ca nu pun decat acele rezumate la avizier? Nesemnate si nestampilate de nimeni?
Nu cred.

Daca hotararile asociatiei sunt nelegale, puteti cere anularea lor in instanta conform art. 26 din Legea nr. 230/2007 in termen de 45 zile.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2017

Bucuresti
av.ralucaifrim@yahoo.com
Petrescu a scris pe 29-09-2017:
Nu cred.

Buna ziua,
Da, despre acea hotarare v-am spus si eu. Prin aceasta se declara neconstitutionale prevederile art. 26 din legea 230/2007 intrucat se incalca dr la aparare al celor care nu au fost prezenti la adunarea generala avandu-se in vedere faptul ca nu se specifica nicaieri in lege ca asociatiile de proprietari sunt obligate sa comunice hotararile lor intr-un anumit termen.
Numai ca legea 230/2007 nu s-a modificat dupa pronuntarea acestei hotararari a CCR, asa cum era normal. Iar domnii administratori nu pun in practica hotararile CCR...
De aceea va spuneam, ca sa vin in ajutorul dvs: faceti cerere scrisa la asociatie prin care solicitati comunicarea hotararii pe care o considerati nelegale, a procesului-vb incheiat si a convocatorului. (solicitati sa vi le comunice pana la data de.......x....)Evident ca nu vi se vor comunica....Insa, cu aceasta dovada puteti incepe actiune in instanta. - 45 de zile de la data la care trebuia sa va comunice cf solicitarii dvs.

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2017

Da, da am facut...Multumesc frumos doamna avocata.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.