Forum avocaţi > Civil

Unde se inregistreaza cererile de intrare in asociatia de proprietari?

30-09-2017

Am urmatoarea situatie: pentru a valida niste alegeri ilegale si decizii ilegale in asociatia de proprietari, niste hoti au pus pe unii sa semneze in dreptul proprietarilor care cica i-ar fi imputernicit. Insa eu stiu sigur ca acei proprietari (daca sunt aia proprietari), nu sunt membri de asociatie de proprietari, nu au facut vreo cerere de intrare si nici nu au prezentat actul de proprietate pentru a justifica astfel calitatea lor de proprietari. As dori sa ii prind cu inselaciunea dar nu stiu cum. Cererile astea de intrare in asociatia de proprietari nu se inregistreaza si ele intr-un registru? Obligatoriu adica, nu asa, la voia fiecaruia.
Ma tem sa nu vina cu cereri de intrare facute acum si datate cine stie cand in trecut.
Un sfat, va rog? Multumesc mult de tot!!!
Răspunde
 30-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca respectivii proprietari ar fi imputernicit pe alti PROPRIETARI sa ii reprezinte la sedinta asociatiei, atunci ceea ce trebuie sa cautati ( si sa fie in actele asociatiei) sunt IMPUTERNICIRILE prn care fiecare X proprietar il imputerniceste pe Y -care trebuie sa fie tot proprietar sa ...faca ceva pentru el in adunarea generala ( sa voteze si pt el, sa semneze, sau altceva, precizat exact). Acele imputerniciri trebuie sa fie emise de un notar si inregistrate atat la notar, cat si la asociatie, in procesul -verbal al sedintei. Precizez ca un proprietar nu poate imputernici o persona care nu este proprietar sa ii reprezinte lui interesele in adinarea generala. Deci nu poate veni un om de pe starda....sa il reprezinte pe proprietar/ sa semneze pentru el. Deci ceea ce aveti de cautat la asociatie, iar reprezentantii ei trebuie sa va puna la dispozitie , sunt imputernicirile pentru fiecare proprietar care nu a fost la sedinta si pentru care a semnat cineva.
Cererile de aderare la asociatie se fac catre presedintele asociatiei si se inregistreaza la asociatie.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Orice mențiuni ale asociaților de proprietari se înregistrază la Judecătoria de pe raza teritorială a sediului asociației.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2017

Buna seara,

Am tot cautat si nu am gasit unde in legislatie e prevederea cu notarul si cu proprietarul care poate fi reprezentat de catre alt proprietar doar. Am gasit asta:

Art.25.
.............
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;

Iin L230. Poate aveti amabilitatea sa imi spuneti dvs. care e articolul de lege la care va referiti va rog, doamna avocata. Multumesc frumos!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.