|
01-10-2017 |
 | Corbu
|
| Buna dimineata. Am o problema spinoasa si nu stiu cum sa procedez mai departe. In fapt fiind unicul mostenitor, am mostenit podul, parterul, si demisolul. Dar demisolul este ocupat fara forme legale de coproprietar( care are etajul cladirii, pe acte).Cat timp s-a dezbatut succesiunea, la vremea respectiva am facut sesizare la politie dar rezultatul a fost ca " inca nu am calitatea necesara". Cel care abuzeaza de demisolul cladirii, a inchiriat spatiul unei firme( ca sediu social), printr-un cotract de comodat. Din cate stiu eu chiar daca aveam calitatea de chirias, le trebuia acordul meu. In aceste conditii, cum ar fi bine sa procedez, si ce legi sunt incalcate, si daca pot cere daune morale? Cu multumiri. | |
|
|
|
01-10-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Daune morale nu se pot cere. Acum, avand calitatea de proprietar, puteti actiona firma respectiva in instanta, solicitand evacuarea. | |
|
|
|
|
02-10-2017 |
| Reziliati daca e posibil contractul de comodat pt sediu. Verificati la registrul comertului valabilitatea acestuia. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
02-10-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Buna ziua, Incercati pe cale amiabila pentru ca rezolvati mult mai repede si economisiti bani. Luati legatura cu administratorul firmei respective si prezentati-i situatia. Daca nu reusiti, formulati la instanta o cerere de evacuare. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-10-2017 |
 | Corbu
|
| Buna dimineata. Multumesc pentru raspunsuri. Dar sa fac o precizare. Chiar daca nu eu am inchiriat acel spatiu, si colocatarul care nu are nici un drept asupra acelui spatiu( demisol), trebuie sa ajung in instanta ? Plus ca si vecinul e recalcitrant, nu-mi recunoaste drepturile, chiar avand si hotarare definitiva judecatoreasca. In aceasta perspectiva intreb daca nu pot sa cer daune, si firma sa-i fac evacuarea, in considerente ca eu nu am semnat absolut nimic. Cu multumiri. | |
|
|
|
03-10-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna dimineata, Din pacate, doar prin instanta puteti obtine evacuarea chiriasului, daca acesta nu intelege sa va recunoasca dreptul de proprietate. Insa, in cazul dvs. problema pare mai complicata. Exista un act de partaj (act notarial sau o hotarare judecatoreasca de partaj) in care se spune clar cine detine ce spatiu din imobil (chiar daca este vorba despre un partaj realizat de antecesorul dvs.)? Din cate imi pot da seama, daca exista un act in care scrie ca demisoul va revine dvs. (in certificatul de mostenitor) trebuie sa introduceti o actiune in revendicare fata de copropietar si de chiriasul acestuia. Dvs. nu aveti calitate in fata chiriasului, pentru ca el a incheiat contractul cu coproprietarul. Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru o opinie legala avizata dupa ce sunt studiate documentele relevante. Poate printr-o notificare din partea unui avocat reusiti sa il convingeti pe chirias ca nu are ce cauta in acel spatiu, insa daca nu merge asa, singura solutie ramane instanta. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |