Forum avocaţi > Civil

Lipsa calitate reprezentant

01-10-2017

Daca ii contest calitatea presedintelui de asociatie prin faptul ca nu a fost respectata legea la alegerea sa si am cerut in instanta anularea PV de adunare generala, cum pot numi intr-o exceptie pe care vreau sa o ridic acest fapt?
Ca inteleg sa ridic exceptia lipsei calitatii procesuale active sau cum e corect va rog frumos? Adica vreau sa spun ca el nu are calitate de presedinte si nu poate reprezenta asociatia in proces cu mine.

Multumesc.
Răspunde
 02-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu, lipsa calitatii procesuale active o invoca, de obicei, exact partea chemata in instanta (paratul) nu reclamantul, deoarece in acest caz inseamna ca reclamantul nu a stiut pe cine sa cheme in judecata. Cat timp o persoana este presedinte al asociatiei, chiar daca alegerea sa nu a fost bine/legal facuta, el REPREZINTA asociatia. Procesul pe care dvs. il introduceti nu are ca obiect alegerea presedintelui, deci PRESEDINTELE, in cazul dvs. reprezinta asociatia. Il puteti introduce in cauza si pe administrator, daca doriti.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2017

Doamne, eu nu stiu ce cititi dvs. Eu sunt paratul doamna avocata.
Lasati, mai bine lasati.
Multumesc de efort. :)
Răspunde
 02-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Petrescu a scris pe 01-10-2017:
Daca ii contest calitatea presedintelui de asociatie prin faptul ca nu a fost respectata legea la alegerea sa si am cerut in instanta anularea PV de adunare generala, cum pot numi intr-o exceptie pe care vreau sa o ridic acest fapt?
Ca inteleg sa ridic exceptia lipsei calitatii procesuale active sau cum e corect va rog frumos? Adica vreau sa spun ca el nu are calitate de presedinte si nu poate reprezenta asociatia in proces cu mine.

Multumesc.

In momentul in care va exprimati: "am cerut in instanta anularea PV de adunare generala", insemana ca sunteti reclamant. Nu puteti cere ceva intr-o cerere prin care sunteti parat decat print-o cerere reconventionala. Deci, v-ati exprimat gresit.

Reluand...daca spuneti ca sunteti parat si doriti sa cereti anularea PV al AGA, nu puteti sa faceti acest lucru decat printr-o cerere reconventionala. daca vi se admite cererea, (iar prin acea AGA fusese ales presedintele), implicit acel presedinte nu va mai avea aceasta calitate.
Insa, daca dvs in cadul procesului deja deschis de asociatie, invocati lipsa calitatii procesuale active - fara sa faceti cerere reconvectionala - este putin probabil sa vi se admita exceptia.

Si, sincer, dupa cate raspunsuri primiti, chiar daca nu sunteti multumit de ele, asa cum va mai spuneam si in alt mesaj, nu e nevoie sa fiti sarcastic! Spuneti doar un multumesc si subliniati ca asteptati si alte opinii.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2017

Raspunsurile sunt in afara intrebarilor mele si nu ma ajuta la nimic, mai mult incurca. Sunt doua procese, da.
Am spus multumesc de fiecare data, nu stiu despre ce vorbiti.
Răspunde
 02-10-2017

Bucuresti
av.ralucaifrim@yahoo.com
Daca va incurcam asa de tare, atunci, ne scuzati.
Poate ar fi mai bine sa urmati sfaturile publicate de cei ce administreaza acest site. (cele scrise in chenarul verde)

Si...sa va lamuresc: Solutiile pe care vi le-am prezentat sunt singurele care va ajuta! Toate intebarile pe care le puneti, colateral de problema pe care ati expus-o in primul mesaj, mai mult va incurca! Nu noi va incurcam...ci aceste probleme care NU va ajuta sa castigati.

Dar, daca dvs considerati ca raspunsurile sunt in afara intrebarilor si mai mult va incurca...nu mai comentez...
Noi raspundem intrebarilor exact asa cum le scrieti dvs, cum le formulati...cauza/cauzele dvs sunt destul de complicate...ar trebui sa urmati sfaturile din chenarul verde...

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2017

Foarte interesant acest subiect. Nu va suparati, stiti cum este, oamenii au diverse probleme.
Am citit si eu acum si eu am asa o situatie dar eu am facut deja darea in judecata, la intampinare am citit ca trebuie sa fac si cererea reconventionala. Actiunea mea e deja pe rol, in procedura administrativa, pot face cerere reconventionala acum odata cu intampinarea? Adica sa fac o cerere prin care sa arat ca actiunea e pe rol?
Sau e prea tarziu acum pentru asa ceva?

Multam.
Răspunde
 02-10-2017

Bucuresti
av.ralucaifrim@yahoo.com
MiriamGeorgescu a scris pe 02-10-2017:
Foarte interesant acest subiect. Nu va suparati, stiti cum este, oamenii au diverse probleme.
Am citit si eu acum si eu am asa o situatie dar eu am facut deja darea in judecata, la intampinare am citit ca trebuie sa fac si cererea reconventionala. Actiunea mea e deja pe rol, in procedura administrativa, pot face cerere reconventionala acum odata cu intampinarea? Adica sa fac o cerere prin care sa arat ca actiunea e pe rol?
Sau e prea tarziu acum pentru asa ceva?

Multam.

Spuneti ca dvs ati initiat actiunea, inseamna ca aveti calitate de reclamant. Paratul este cel care face intampinare la cererea dvs de chemare in judecata.
De asemenea, tot paratul, odata cu inatmpinarea, poate sa faca cerere reconventionala la care dvs trebuie sa faceti intampinare.

Probabil ca dvs ati primit fie un document intitulat Intampinare si cerere reconventionala, fie 2 documente separate. Cert este ca nu dvs trebuie sa faceti reconventionala, ci ati primit asa ceva.

Daca ati primit asa ceva, dvs trebuie sa faceti:

1. raspuns la intampinarea pe care a formulat-o paratul
2. intampinare la cererea lui reconventionala.

Prin cererea reconventionala un parat dintr-un dosar se transforma si el in reclamant (se va numi parat-reclamant, iar dvs veti fi reclamant-parat) si solicita si el ceva de la dvs in acelasi dosar. Este la fel ca o cerere de chemare in judecata, numai ca e facuta de un parat intr-un proces deja deschis.

Acest/aceste documente a/au venit insotit/e de o adresa din partea instantei in care va scrie ce trebuie sa faceti si termenul pana la care trebuie sa faceti atat raspunsul la intampinarea cat si raspunsul la intampinare (10 zile de la comunicarea intampinarii pentru raspunsul la intampinare si 25 de zile de la comunicarea cererii reconventionale pentru a depune intampinare la aceasta)

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2017

Eu sunt in Parata in actiunea lor din august si eu am facut in iulie o actiune a mea. Acum trebuie sa depun intampinare si ma intreb daca nu e mai bine sa fac o reconventionala alaturi de intampinare dar nu stiu daca e admisibil. Cererea mea se afla in procedura de regularizare. Cererea mea e in legatura cu a lor.
pot suspenda dar nu stiu daca merg la sigur cu suspendarea, pot face reconventionala? Cum e mai sigur? As putea cere si conexarea?
Eu am cerut anulare Pv de adunare generala si ei au cerut prtentii bani restanti la fond de reparatii. Multam tare.
Răspunde
 03-10-2017

Eu sunt in Parata in actiunea lor din august si eu am facut in iulie o actiune a mea. Acum trebuie sa depun intampinare si ma intreb daca nu e mai bine sa fac o reconventionala alaturi de intampinare dar nu stiu daca e admisibil. Cererea mea se afla in procedura de regularizare. Cererea mea e in legatura cu a lor.
pot suspenda dar nu stiu daca merg la sigur cu suspendarea, pot face reconventionala? Cum e mai sigur? As putea cere si conexarea?
Eu am cerut anulare Pv de adunare generala si ei au cerut prtentii bani restanti la fond de reparatii. Multam tare.
Răspunde
 03-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
MiriamGeorgescu a scris pe 03-10-2017:

Buna ziua,

Puteti depune impreuna cu intampinarea si cerere reconventionala (chiar daca are acelasi obiect ca si actiunea introdusa de dvs.). Soarta cererii reconventionale depinde de starea in care se va afla cererea dvs. din iulie in momentul discutarii cererii reconventionale. Astfel, puteti cere conexarea dosarului demarat de asociatie la cererea dvs. din iulie. Daca nu se conexeaza, se vor judeca separat, iar cererea dvs. reconventionala va fi ramasa fara obiect (nu se pot pronunta doua solutii in acelasi dosar).

Totusi, solutiile prezentate sunt doar exemplificative si nu reprezinta o solutie neaparat corecta pentru situatia dvs. Numai un avocat care studiaza cele doua dosare va poate spune ce se va intampla in continuare. Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru a primi o solutie corecta din punct de vedere juridic.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2017

Avocat Vasile Alexandra a scris pe 03-10-2017:
MiriamGeorgescu a scris pe 03-10-2017:

Buna ziua,

Puteti depune impreuna cu intampinarea si cerere reconventionala (chiar daca are acelasi obiect ca si actiunea introdusa de dvs.). Soarta cererii reconventionale depinde de starea in care se va afla cererea dvs. din iulie in momentul discutarii cererii reconventionale. Astfel, puteti cere conexarea dosarului demarat de asociatie la cererea dvs. din iulie. Daca nu se conexeaza, se vor judeca separat, iar cererea dvs. reconventionala va fi ramasa fara obiect (nu se pot pronunta doua solutii in acelasi dosar).

Totusi, solutiile prezentate sunt doar exemplificative si nu reprezinta o solutie neaparat corecta pentru situatia dvs. Numai un avocat care studiaza cele doua dosare va poate spune ce se va intampla in continuare. Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru a primi o solutie corecta din punct de vedere juridic.

Multam fain!
Ma tem ca va trebui sa platesc doua taxe de timbru, nu? Pentru iulie si pentru reconventionala, acum? Parca nu e corec sa platesc de doua ori...Pentru actiunea din iulie am facut deja cerere de reexaminare taxa de timbru, nu am platit-o pentru ca am renuntat la doua capete de cerere.
Conexarea sa o cer acum pot prin intampinare va rog?

Multam.
Răspunde
 03-10-2017

Bucuresti
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Da, pentru cererea reconventionala trebuie platita taxa de timbru. Puteti sa cereti si prin reconventionala conexarea celor doua dosare, numai ca legea spune ca trebuie mai intai timbrata o cerere ca sa poata fi luata in considerare.

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.