Pe 19 martie 2004, sora mamei din Brasov depune in numele ei si al mamei mele, un dosar de recuperare/despagubire pt. bunurile parintilor lor din Basarabia, conform legii 290/2003. A tradus si legalizat la Brasov documente originale din anii 30-40 de cumparare de pamanturi, vie, etc. in Basarabia, pe numele parintilor lor. Ea figura ca titulara de dosar, dar era si in numele mamei mele. Avem si noi o copie a dosarului depus initial. In 2009, ni se da raspuns negativ de catre Comisia de aplicare a legii de la Prefectura Brasov, acolo unde a fost depus dosarul. In termenul legal de 15 zile, se face o contestatie, si dosarul e trimis la Bucuresti, la Agentia Nationala de Recuperare a Pamanturilor ( A.N.R.P.). In martie 2014, ni se raspunde tot negativ si de la Bucuresti. Cele 2 respingeri au venit prin posta, primind fiecare dintre surori cate un exemplar pe numele ei cu motivatia respingerii dosarului. Urmatoarea cale de atac era doar instanta. In aprilie 2014, varul meu (baiatul matusii din Brasov) i-a el problema, si intra pe calea instantei. Din acel moment, mama nu a mai primit nici un raspuns, dosarele deschise ulterior de la judecatoria Brasov, Tribunalul Brasov si Curtea de Apel Brasov, fiind exclusiv pe numele matusii mele GAVA ELISAVETA. Li se da castig de cauza, si din martie 2017, intra in posesia despagubirii totale de 90.000 euro, achitabila in roni, in 5 transe la Cec. Bank. Întrebarea era cum de au scos-o pe mama, cu toate datele ei, ce figurau initial in dosarul depus initial in 2004?. |
|