Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Antecontract in vederea achizitionarii unei locuinte si nerespectarea lui

03-10-2017
Vizitator
Buna ziua,
In data de 29 iunie 2017,am incheiat un antecontract ,in vederea achizitionarii unei locuinte
In urma acestui act,urma ca pana la data de 02.10.2017,vanzatorul sa obtina toate actele necesare finalizarii contractului de vanzare -cumparare( inclusiv autorizatia de construire pe care nu o avea).Eu am dat avans 50.000de lei.A trecut termenul,iar vanzatorul ,nici macar autorizatia de construire nu a obtinut-o.Nu-mi mai raspunde nici la telefon.In acest moment,eu nu stiu ce trebuie sa fac.Am facut tot posibilul sa rezolv problema pe cale pasnica.I-am spus ca.mi vreau banii mei inapoi si nu dublul sumei cum scrie in antecontract.Voi merge de acum pe caleainstantei.Spuneti-mi ,va rog,credeti ca ma pot lovi de vreo problema?Sau procesul dureaza mult?Am uitat sa va spun,faptul ca terenul este ipotecat pentru suma de 20.000 euro.Eu as dori sa obtin ,in instanta ,casa.Cum credeti ca e mai bine sa fac?Costurile de judecata sunt mari?Multumesc anticipat
Răspunde
 03-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Inainte de orice, cititi antecontractul foarte bine, pentru a gasi orice clauza de care s-ar putea lega vanzatorul.Si trebuie vazut exact, ce prevede antecontractul in situatia neindeplinirii obligatiei prevazute in el, pentru vanzator. Actiunea in instanta nu este o problema, dar nu putem aprecia cat va dura. Ceea ce veti putea cere prin instanta este fie, restituirea avansului, dar conform contractului ( adica dublul sumei), fie, mergand pe obligatia de a face-casa.
Pentru recuperarea sumei de 50 000 lei taxa judiciara de timbru este de 2105 lei, iar pentru dublu este de 7605 lei. Posibil sa puteti solicita si despagubiri (daune-interese) decurgand din neindeplinirea obligatiei de a face, de a obtine locuinta la un anumit termen (art. 1530 Cod civil).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2017
Vizitator
Casa este deja construita.S.a platit si amenda pentru ca s-a construit fara autorizatie de construire.Vanzatorul se obliga ca pana la data de 02.10.2017 ,sa obtina autorizatia de construire,,proces verbal de receptie la terminarea lucrariisi sa intabuleze locuinta,precum si sa termine lucrarile de finisare interioare.Eu ,cumparatorulma oblig sa-i achit restul sumei de bani.Vanzatorul a dclarat pe propria raspundere ca imobilul nu este grevat de sarcini,etc.In urma dobandirii cartii funciare,in care noi am cerut sa fim inscrisi,am descoperit faptul ca terenul este ipotecat de 2 ani.El a facut fals in declaratii.In cazul in care cer imobilul ,cat as avea de plata ?Este mai usor procesul asa?Acum ca a expirat termenul ,eu ce am de facut?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.